Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2018 08:20 - Безумието става неудържимо.....болестите,смърта и страданието са на промоция.
Автор: koshava Категория: Други   
Прочетен: 1264 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

През 2001 година русенски лекар застана пред съда, защото си позволил да лекува безплатно пенсионер, съобщиха магистрати тогава.

Докъде е стигнала държавата ни, измамници, крадци, изнудвачи бродят на свобода, а Темида преследва доктор заради човещината му, чудят се те. Шефът на Военна поликлиника в Русе д-р Вишко Йорданов бил ощетил бюджета с цели 230 лв. и 50 стотинки, като спасил живота на местен пенсионер, но без да спази д-р Игнатовите реформи. Заради това лекарят полковник бил изправен да отговаря пред Варненския военен съд.

В крайна сметка заради изпълнението по задълженията си по Хипократовата клетва и проявената човечност русенският доктор може да отнесе до 3 години затвор заради престъпление по служба. Безумието става неудържимо, коментират жители на града край голямата река.

Седемнадесет години по - късно това безумие е на път да се повтори в няколко града на България и няколко джи пи та да отидат на съд, затова че са си позволили да лекуват пациенти, които не са вписани в техните листи. Здравеопазването в България отдавна е в колапс, но някои ситуации в България - просто ще довършат всички.

Източник: https://xaknews.blogspot.hk/2018/01/blog-post_644.html


 


 



Гласувай:
5



1. olivie - абсолютно си прав
22.01.2018 08:50
Освен това нямаш право да вземеш по - малко от 25 лв за преглед (колкото минимално е определил лекарския съюз, в който ако не членуваш, нямаш право да работиш, макар не те да са ти дали диплом за правоспособност)
Нямаш право да изписваш на рецепта хранителни добавки, дори такива, приготвени от лечебни растения (билки). Добре че последното трудно се контролира, извън изписаното по здравна каса, макар добавката на д-р Тошков за снижение на холестерол например да е стократно по - активна от традиционните лекарства.
НО според определение на съда изписването на лекарства НЕ е поемане на лечение (защото може и да не ги купиш, или фармацевтът да ги замени с такива от същата група, каквито има.
Само едно нещо съвпада с морала, а не противоречи на клетвата - че нямаш право да убиваш, дори при узаконена евтаназия. Представям си там където е, че и за това сме преследвани. Макар да е същото - щом не може да се лекуваш извън джипито, което си си избрал, значи и че никой няма право да ти откаже, ако си решил да сложиш край на живота, независимо от заболяването.
В. Симеонов има внесен проектозакон в НС за погребалната дейност, за да се премахнат хиените пред моргите. Какви ли безумия ще бъдат сътворени и в него, трудно е да се каже. Напр. в Гърция се издават съобщения за смърт - по неизвестна причина, а само тук не само че трябва да се сложи диагноза в подобни случаи, но и тя да е до 4-я знак мо МКБ (международната класификация на болестите) След това Статистическия институт обработва тая шльоковица и вади генерални заключения за заболяемостта, причивняваща смъртност в България. Истината е че повечето пенсионери в цитираните случаи умират от недоимъчно хранене.
Съжалявам, ако съм Ви развалил деня. Но то е само върха на айсберга, в основата на който стои мерака за максимални икономии, недофинансиране и крадене.
цитирай
2. vaquero - koshava,
22.01.2018 12:50
Ние сме територия на абсурдите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1746698
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031