Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2010 14:11 - ИЗРАСТЪК
Автор: ivoberov Категория: Изкуство   
Прочетен: 12416 Коментари: 31 Гласове:
9

Последна промяна: 03.04.2010 14:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                  Първо встъпление

В тази книга се обяснява как е възникнало всичко, какво е станало с него и защо е станало. А също и какво би станало с това, което е станало, ако беше станало друго, а не то. Разказва се и за всичко, което не е станало, като се обяснява защо не е. И какво щеше да стане с него, ако беше станало то, а не онова, което всъщност е станало.


                                  Второ встъпление

Те плуват из света като кротушки в бара. Външно изглеждат всякак. Като скали, като скакалци, като луни, като вулкани, като косми, като ъгли, като електрони, като паздерки, като навуща и като всичкитe останали неща.
Това са записани мисли. Не е нужно те да се записват с букви. Има много по-лесни, смислени и точни начини да се представят нещата.
Можеш да представиш едно дърво чрез едно дърво. Можеш да кажеш, че едно дърво е голямо като го сложиш до друго дърво, което е по-малко.
Мисълта, че едно дърво е по-голямо от друго съществува във всяка гора, стига да можеш да я уловиш.
Хората не бяха добри ловци.


                                      Трето встъпление

В тази книга се разправя също за любов, омраза, радости, мъки, загуби, печалби, за хубавото, за грозното, за тъжното, за веселото, за доброто, за злото и за всичко останало.
Най-вече за останалото.
Най-вече за него
Но ще остане ли нещо ?
Най-вероятно не.
Ако все пак остане нещо, то ще бъде израстъкът.



                                  ИЗРАСТЪК

                                     начало

- Малки бели мумии на задушени ларви. Мумясали гниди. Причудливи кълнове, поникнали в тъмни дерета. В усойни дерета с тъмни ухания..
- Когато човек е част от нещо, иска да опознае нещото. Когато не е част от нищо, той не се стреми нищо да опознава. Когато не е част от каквото и да било, опознава себе си.
...
- В тия дни виковете много лесно се превръщаха в песен и вой.
...
- Сърцето чукаше по гърдите като по затворена врата.
...
- Червеите поглъщат и изхвърлят пръст. Само така те могат да бъдат червеи.
...
Между месото и човека има само една душа, а между човека и месото най-често няма нищо.
...
- Какво иска Орелът- Слънце – попитаха го те.
Бяха жадни, отчаяни и нещастни. Бях почернели от мъка. Бяха готови.
- Кръв – отговори им то – кръв и сърца. Живи, туптящи сърца.
...
- Това не ме изненадва чак толкова– отвърнах - отдавна съм забелязал, че повечето хора искат да бъдат други хора. Само дето не си го признават.
...
Има такива времена. Особени и объркани. Миналото все още не е свършило. Бъдещето все още не е започнало. Тогава се заплитат възлите на съдбата.
...
Не играеше с никого. Представяше си разни неща. И мислеше. В началото мислеше почти непрекъснато. После съвсем непрекъснато.
...
Споделяй само обречени светове.

...

Най-важното в човека е нечовешкото.
...
От своята болка можеш да се измъкнеш само като се вмъкнеш в чуждата.
...
. Колкото повече кръв – толкова по-добре. И по-добре повече, отколкото по-малко.

...
Страхът идва преди страшното. Дойде ли страшното, страхът изчезва.

...
“Тази книга не е за слаби стомаси “ – беше казал някой.
Затова е насечена на късове.
Така по-лесно се поглъща.
...
Всякой, който се храни с мляко, не е опитен в словото на правдата, защото е младенец.
...

Жената каза :

Към десет се събудих и ме болеше глава. Ама не че бях пила. Аз пия само като се съберем приятели и компания ако има. Тогава може и да изпуша някоя цигара. Иначе съвсем ги бях оставила, още като бях бременна с Катето. Много добро дете ти казвам. А с Пламен е друго. Пламен не знам какво да го правя. Да го водя при психиатър ли, какво ли. Понякога ми се ще да му счупя главата. Ама оня ден се беше умълчал. Диваче малко, ама и то се чувства виновно. Добре че не взе да ми надува главата и то, иначе не знам какво щеше да стане. И тъкмо си правя кафето и ми звъни оная, Лили. Лилето бе, нали я знаеш, от четвърти вход. Дето щеше да се жени за чеха. Пита ме дали съм говорила за работата. Тя нали искаше да постъпва в магазина дето продават облицовъчни материали. Пък аз там имам един познат. Приятел на брат ми. Добро момче. Едно време ме сваляше даже. Но нали съм си тъпа - Иван та Иван. На ти сега Иван. Та тя ме пита дали съм говорила с него, а мене ме цепи една глава и й викам “ Чакай сега малко, да си изпия кафето ще ти се обадя да се видим следобяда да поговорим “...
А оная вика :
- Ако не си говорила за работата, недей да говориш. Щото знаеш ли какво стана ?
- Какво стана ? –викам, а пък оня малкия ми заврещя на главата, не мога да я чуя какво ми приказва. Пък то все едно, щото тоя, приятеля на брат ми де, хич даже не ми се говори с него. Заради онова дето направи, нали разбираш.
Тъй рече жената.
Така говореше тя.
...

Всъщност така говорят всички.
Най-вече разплутите изсъхнали.

Разплутите изсъхнали
...
Те говореха, говореха, говореха и говореха. Говореха, защото имаха усти. Отвреме -навреме дори слушаха. Защото имаха уши. Ядяха. Защото имаха стомаси. Серяха. Защото имаха задници. Гледаха. Защото имаха очи. Пипаха. Защото имаха ръце. Съешаваха се. Защото имаха съешателни удове. Душеха. Защото имаха носове.
Но защо ли имаха мозъци. Защо ли пресъздаваха късове от действителността ?
...
Не знаеха защо. Но чувстваха, че трябва да го правят. И го правеха. Правеха го, но все нещо не им достигаше. Не знаеха какво е то. Просто не се досещаха, че късовете действителност трябва да бъдат осмислени.
Смлени.
Смлените късове действителност преобразяват действителността.
А тяхната действителност си беше все една и съща.
Тя влизаше в тях такава, каквато си е.
Сурова.
И излизаше сурова.
Те чувстваха, че нещо не е както трябва. Че трябва да обработят някак си тази действителност. Да я преобразят. Но не знаеха как. И отново я поглъщаха. И я изхвърляха такава, каквато е. Понякога я наричаха риалити, за да й придадат смисъл. Но не успяваха да й придадат. Смисъл.
Така както червеите поглъщат пръст. За да изхвърлят пръст. За да могат бъдат червеи.



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - най-сигурният начин да не се заб...
03.04.2010 21:45
най-сигурният начин да не се забъркаш в калта, това е да не я смилаш и преработваш вътрешно и да не се докосваш до тинята; каквото ядеш, такъв ставаш. най-голямата вехтошарница е мозъкът - ако ядеш развалена храна, стомахът ти я повръща, но мозъкът/душата не повръщат никога

най-сигурният начин да не се оправиш със себе си е да се вторачиш в сламката в отсрещното око

но надменността носи само мимолетно удовлетворение - да предизвикаш вина у другия е парцаливото преде, което разделя собствената празнота от "жертвите"; в крайна сметка не другите са жертвите

а червеите превръщат смъртта и гнилочта в живот. и не се предават - раздели ги на две, и ще видиш вътрешна убеденост в това, което правят и безпримерна устременост. всъщност имат енергията на бизони - разбираемо е защо стряскат

########
цитирай
2. darkanion - готин постинг,
03.04.2010 22:52
поздравления.
цитирай
3. анонимен - potresen
03.04.2010 23:08
Конгениален текст! Поздравления на Иво Беров! Фокнър, Достоевски, Клод Симон ряпа да ядат... Потресен съм и по гърба ми тича цял мравуняк - 9-та симфония в слово. Ай венсеремус, чичо Иво!
цитирай
4. анонимен - Костов ликвидатора
06.04.2010 22:49
Огромен актив на страната бе положителният платежен баланс с капиталистическите държави през 1981 и 1982 година. На пръсти се брояха държавите в света, които в трудните условия на енергийно-суровинната и валутната кризи, на рязкото спадане на производството и потреблението, на експлозивното нарастване на цените и на увеличаване на безработицата бяха постигнали стабилни темпове на развитие, висок жизнен стандарт на народа и активен платежен баланс. Една от тези страни бе Народна република България.
Главният печатен орган на британския бизнес „Файнешъл таймс“ на 9 юли 1982 година помести голяма статия за икономическите постижения на България. В нея пишеше: „България успя да напълни магазините си в страната, да поддържа значителен излишък в свободно конвертируема валута без да съкрати вноса, както и да намали задлъжнялостта си към западните банки. Няма друга страна…, която може да се похвали с такава комбинация“.
цитирай
5. darkanion - иии
06.04.2010 23:03
какво общо има това с този постинг?
цитирай
6. анонимен - Костов е крадец и ликвидатор
06.04.2010 23:11
Неоспорим е фактът, че икономиката на България в края на седемдесетте и началото на осемдесетте години имаше „открит“ характер. Стокообменът, отнесен към националния доход, през 1980 г. бе 95 на сто, а през 1985 г. надхвърли 104 на сто. Стокообменът се реализираше главно със страните-членки на СИВ. От общия стокообмен през 1980 г. този с тези страни беше 77 на сто, а през 1985 г. нарасна на 83 на сто. Стокообменът с несоциалистическите страни съответно бе 23 на сто и 17 на сто. Основната част от стокообмена със социалистическите старни се реализираше със Съветския съюз. Числата за същия период са съответно 58 на сто и 64 на сто. Следователно нашето участие в социалистическата икономическа интеграция и преди всичко курсът за всестранно сближаване със съветския съюз бяха главното стратегическо направление на икономическата политика на държавата.
цитирай
7. анонимен - Костов-по-голям израстък от него няма
06.04.2010 23:26
В резиденция Евксиновград Воров прочете бележките си на Гриша Филипов. Не носеше официално писмо. Филипов говори дълго, обоснова се, че това е невъзможно. Воров и придружаващите го не реагираха.
Информирахме и Т. Живков, който също бе на почивка в Евксиновград. Той запита:
— Сега колко месо даваме?
— Около 24 хил. т месни изделия годишно, главно пилешко, поясних аз.
— А колко може да давдем?
— Може да се увеличи с 10–12 хил. тона. Ако е повече, значи да се намали износът за държавите от Западна Европа, а там имаме хубава цена на свинското месо. Ще се намалят приходите от внос на валута от капиталистическите страни.
— Няма да се дава повече месо. А как стои въпросът със зърното?
— Досега по стокообмена нямаме такова задължение. Само през 1982 г. от излишъци на зърно сме дали 200 хил. тона хлебно зърно, но тогава произведохме около 10 млн. тона.
— „Зърно няма да се дава. Ако се наложи, аз ще решавам колко, а за стимулите от 400 млн. рубли и дума да не става. Брежнев ги е разрешил. Сега като го няма, не значи да се махнат. Тогава ние ще повишим цените на нашите стоки и услуги. Гриша, обърна се към министър-председателя, още утре тръгваш за Москва, вземи Станиш, Христо, Белчо и Огнян. Аз още тази вечер ще уредя да ви приеме Николай Тихонов. Жулев — посланикът, тук ли е? Няма да го вземате с вас. Дайте им колкото искат електроника, роботи и друга техника. Това е!“
цитирай
8. анонимен - костов израстъка
07.04.2010 11:42
По-делата ще ги познаете. Живков градеше заводи и жилища. А др. Костов ликвидираше заводи и ЖИВОТНИ. Неграмотния Живков построи две Българии, а умния Костов я окраде. А Беров мързелуваше в София.
цитирай
9. анонимен - костов= ликвидатор и разсипник
07.04.2010 14:31
В страната ни беднотията ни дойде първо от съсипания аграрен сектор. В момента земята е раздробена на около 25 милиона парчета - нещо невиждано в света. 40% от тях са пустеещи. Преди 9-ти септември 1944 г. сме имали 10 милиона парчета земя. По време на Балканските войни и Първата световна война, когато 200 0000 мъже са убити и ранени, а основната животинска тяга е на фронта, пустеещите земи са само 16%. Като прибавим и разгромената ни индустрия, работеща главно на ишлеме, както и намиращата се изключително в чужди ръце банкова система, загубените пазари, прогонените кадри и т.н., става ясно защо сме на този хал.
цитирай
10. анонимен - скрити факти за Костов
07.04.2010 14:55
СДС не е продукт на ДС, както някои мислят. Просто една голяма част от комунистите, по-точно от партийците, които бяха в партийните канцеларии, а те бяха доста препълнени видяха, че се очертава ниша-вакум в т.нар. дясно. Поради което една голяма част по лична инициатива (на кариериста не му е нужно някой да му дава акъл, той самият усеща нишата) като видяха, че не могат да пробият в БСП се пробваха в СДС. Тръгнаха спонтанно. Такъв беше и Иван Костов. Той никога не е бил специалист експерт в стопанството и затова неговото управление до голяма степен беше подчинено на теория и идеология – идеологията на пазарния фундаментализъм. Той е талибан на пазарните механизми, които водят България към една много тежка съдба. В този смисъл Костов не е индивидуален продукт на Луканов. Луканов го пращаше при Петър Берон, да е експерт на Кръглата маса. Знаеше се, и до днес са живи хората, че той е кандидатствал за член на БКП. Той е минал през партийно събрание, одобрен е за член на БКП, но тогава процедурата беше такава – да има свободна бройка в Районния комитет на партията, за да те утвърдят. Документално установено е, че той е приет в комунистическата партия, но не е утвърден от РК, т.к. имаше квоти за интелигенцията – по-малки и по-големи за работниците. Той трябваше да чака година-две, но настъпиха промените и успя да скрие този факт.
цитирай
11. анонимен - равносметка за "доброто" управление на крадеца Костов
07.04.2010 15:44
„Преди четири години соцкабинетът намали външния ни дълг с 1,200 млн. долара. За четири години християндеморатическото правителство отново го увеличи и сега той е 10 270 млн. долара. Само за сравнение ще отбележим, че за периода 1994–1998 година правителството на Дюла Хорн сведе унгарският външен дълг от 22 милиарда на 7 милиарда долара. Казано на народен език, докато действително реформиращата се унгарска икономика е работела, ние сме спали, яли парите на МВФ и Световната банка, и слушали докладите на Командира за светлото бъдеще.

В края на 1996 година безработните в България са 478 770 души. В меката есен на 2000-та те вече надхвърлят по официални данни 800 000. А по данни на «Промяна» (т.е. не кой да е, а на щурмовия синдикат на Костов през януарските събития) в края на декември безработицата у нас ще достигне космическите 29%…

Брутният вътрешен продукт на глава от населението през страшната 1996-та е 1189 долара. По официални данни през цъфтящата 1999-та БВП е 1200 долара (увеличение с цели 11 долара!) Почти толкова ще бъде и през още по-цъфтящата 2000…средната месечна работна заплата през мрачната 1996-а е била 87 долара. За първото полугодие — 106 долара, прз 2000 — цели 105 в зелено. Средната пенсия е увеличена от 24 на 32 долара, т.е. цели 8 долара след четири години. Неспирен възход! По 2 долара на година … А статистиката — НСИ, сочи, че към август т.г. 43 на сто от доходите си българинът харчи за хранителни продукти. По международните критерии, когато гражданите на една страна дават повече от 35% от доходите си за храна, тази страна бива отпращана в зоната на трайната бедност.

Друг невероятен парадокс е броят на заетите в държавното управление. През 1996 година по времето на силното държавно вмешателство в икономиката на соцкабинета, чиновниците в управлението са били 77 231 души. Днес при бурното развитие на частния сектор, даващ според премиера 70 на сто БВП, заетите в управлението държавни служители са нараснали до 86 870. Може би, ак
цитирай
12. анонимен - костов, скоро в затвора
07.04.2010 15:50
Първият лидер на СДС, бивш президент на България, д-р Желю Желев в интервю по повод 11 години от създаването на СДС заявява:

„…историческата дистанция дава възможност нещата да се видят в действителните им измерения… Има стремеж да се смачка отново разделението на властите. Извърши се вулгарна приватизация, на която може напълно да се сложи знак на равенство с разграбване, на един тотателен грабеж и то точно от хората във властта, и най-отвратителното, най-гнусното е, че тази сила се нарича още СДС…

За мен провалът на прехода започна с правителството на Филип Димитров… Изцяло провалът на икономическите реформи е на тогавашните и сегашните лидери на СДС. Защото, идвайки на власт през 1997 г., тези господа показаха как заедно могат много да крадат… Думата седесар ме отвращава. Защото вижте какви негодници казват «аз съм седесар». А като ги погледнеш, те са крадци. Това са хора интересчии, дошли за материалния интерес. Докато старите членове на СДС бяха дошли изцяло по идеални подбуди — свобода, демокрация, пазарна икономика. С две думи — разликата е тая, че някога СДС се бореше за идеали, сега се бори за интереси“ (Вж. Ж.Желев, Отвратен съм от това СДС, в. „Труд“, 6 декември 2000 г., с. 9)
цитирай
13. анонимен - отвратен седесар
07.04.2010 15:52
Един от първите привърженици на СДС — талантливият поет Недялко Йорданов, в интервю на журналистката Валерия Велева на въпроса: — „Коя недопустима граница прекрачиха управляващите“, отговаря:

„Изгубиха доверието на хората, че са честни и почтени личности. Забогатяваха от властта. Мислеха, че народът е инфантилен и лесно може да се заблуди с демагогия. И сега след очевидния разгром, пак наивно мислят, че могат да се измъкнат със смешни оправдания… Над страната ни тегне именно прокобата на «реформата». Лично аз например като средноинтелигентен човек не мога да си изясня какво точно означава тази дума. И деветдесет и осем процента от българите също. Ако това означава унищожена икономика, разсипано селско стопанство, дезорганизирана армия, продадени на безценица предприятия, мизерна медицина, хаотично образование, бедстваща култура, никой не може да убеди народа в необходимостта от такава реформа“. (Вж. Н.Йорданов, Търсят се сини камикадзе, в. „Труд“, 27 октомври 1999 г., с. 9).
цитирай
14. анонимен - костов умори и радой ралин
07.04.2010 15:56
Друг създател на СДС, който не се нуждае от суперлативи, се отказа да представлява България на висок европейски писателски форум. Това е Радой Ралин. В писмо до д-р Владимир Клод Фишер, той пише:

„Тук с голямо съжаление и огорчение трябва да ви изповядам, че кризата в демокрацията у нас не намира изходи, а се затлачва в посоки на монизъм, централизъм, етатизъм и геронтофобия. Парламентът гласува авторитарни и тоталитарни закони, бюрокрацията се разраства и предизвиква непосилни данъчни облагания, гладът в буквален смисъл се масовизира, младите хора емигрират компактно, с фамилиите си в чужбина, раждаемостта е на катастрофално ниво, мафиите и поръчковите убийства правят живота тягостен и убийствен, а апатията става повсеместна и повсеидейна. Отоплението е безбожно скъпо, непосилно и за средната заплата…

А други, «нови» граждани с неизяснена биография, без никакво участие в борбата срещу тоталитаризма, с неизвестни източници на високи приходи или наследства, вече управляващи, забогатяха главоломно, водят фараонски живот, издигнаха дворци, натрупаха неимоверни имущества.

Никога хората на изкуствата не са били в по-унизително състояние. Гладът ги принуждава да просят, виртуози свирят по мостове и подлези.

Днес в България няма нито един реален пенсионер!…

Днес всеки от нашите престарели труженици е лишен от законната си пенсия, като вместо нея е «обезщетен» с нищожна социална помощ, не повече от 50 марки месечно, а в съседна Македония, много по-бедна от нашата страна, пенсионерът получава не по-малко от 300 марки. Тук въпросът стои и политически, държавата от либералистична се превърна в етатична и ограбва собствените си поданици.

Затова в знак на протест към нашия парламент, аз се отказвам от поканата ви, аз сам се лишавам от участие в VI биенале на писателите от Централна Европа!…“ (Вж. Радой Ралин, Писмо до господин Владимир Клод Фишера, в. „Труд“, 8 ноември 1999 г., с. 15).
цитирай
15. alexanderkolev - Най-после. . . Много силно начало, ...
07.04.2010 21:05
Най-после... Много силно начало, макар и малко стряскащо. Стряскащо и грабващо любопитството. И това не са изтърканите хватки и номера, с които повечето днешни "писатели" се опитват - неуспешно - да кажат нещо ново и хубаво.
Тука думите имат смисъл.
Накара ме да мисля например това: "Мисълта, че едно дърво е по-голямо от друго съществува във всяка гора, стига да можеш да я уловиш."
И измислих, че така е с всяка мисъл, която има смисъл.
Смисълът чака да го уловим.
Давай още късове.
цитирай
16. rebu - Браво, Беров
08.04.2010 22:06
Много ми хареса, не бях чел отдавна толкова авторски текст.
А ти кой си психар от№ 6-14
цитирай
17. анонимен - хо-хо-хо
10.04.2010 15:36
Е има хора, които не искат да си отворят очите за циган костов, щото имат интерес и те да мимикрират и да имитират на нещо като демократи. Щото бюджета дава пари да се прават на десни. Примерно найо птицин или мустаката му жена, или влюбения извратен келеш беров, дето за него "синята мечта" е да измести леля ленче от сърцето на драгалефския мангал. И мечтата на лапацалото е да чете лекции в провинцията и да разнася ехото за чутовните циган костови подвизи по села, махали и паланки, като един същи активист на Ремс -революционния марксически съюз на комунистите.
Казахме, че болното и здравото не требва да се събират, житото и плявата също. Затова безпринципния син комунист, изтрещеляка беров, требва да списва стенвестник в Курило, но може и тоя дето си го пише на вратата на кенефа в Борово 'Седем"
хо-хо-хо
цитирай
18. анонимен - хо-хо-хо
10.04.2010 16:00
Тука виждам изтрещеляка беров как " твори литература" нощем, когато бигбрадърките са заспали. Жив класик е беров, но недооценен, затова с оная пача се скъсват да пишат статии за бигбрадър, отмъщават си на недооценилото ги неблагодарно общество, покваряват го със статии за бигбрадър, но не забравят и основната линия Мажино - отбраната, защитата на циганкостовия авторитет, бизнес и капитали.
Кво да го правиш беров, гнусна твар, но и то за самоцелен и безпринципен живот се бори.
хо-хо-хо
цитирай
19. darkanion - тва
10.04.2010 20:41
по-големи изроди от комунистите нЕма!
цитирай
20. анонимен - мухлю
10.04.2010 21:30
Иво, а сегашния капитъализъм аресва ли ти. Щото ако ти аресваше нямаше да се налага да пишеш пасторални саги. А щеше да се занимаваш със сериозна журналистика. Къде някой депутат забогатял, къде някой министър бил педал. И тъй.
При липсата на демокрация и традиции се предполага овчарство и липса на поглед по далеч от стадото.
цитирай
21. анонимен - още едно доказателство
12.04.2010 11:05
Беров, защо сините бабички реститутки крият данъци. Костов веке, няма да види власт. колкото и да се мазни. Не може, човек който умори собствения си народ чрез крадлива приватизация да управлява.
цитирай
22. анонимен - Е много лъже др.Костов
12.04.2010 11:16
Беров я питай др.Костов, защо е сключил сделка с американците да продават тока по 172лв., при положение, че от комунистическия АЕЦ излиза за 42лв. Затова ли вие мръсни седесари затворихте 3 и 4 реактор на АЕЦ-а. Беров сам виждаш, че др.Костов освен да краде друго не знае. Но Б.Б. ще Ви оправи. ЗА да има мир Костов в Сибир.
цитирай
23. анонимен - Защо бе Костов, защо ограби народа???
12.04.2010 11:23
Крадяха. Защото имаха очи да видят, че по времето на Живков бяха построени 3 Българии. Пипаха. Защото видяха келепира.Те говореха, говореха, говореха и говореха. Говореха, защото трябваше да прикрият милионите натрупани от крадлива приватизация. Отвреме -навреме дори слушаха. Защото имаха уши. Ядяха. Защото имаха милиони. Серяха. Защото краденето трябваше да излиза отнякъде. Крадяха. Защото имаха очи да видят, че по времето на Живков бяха построени 3 Българии. Пипаха. Защото видяха келепира.
Но защо ли нямаха мозъци. Защото Костов и неговата клика бяха дупедавци. Филип разби земеделието, а Костов индустрията.
цитирай
24. darkanion - Комунистите са жалки...
12.04.2010 22:32
начи, аз съм потресен!
Жалко комунистче, спри се. Не си интересно.
Най-малко, обстоятелствата са се променили много от хубавото комунистическо време. Нещата от тогава не може да се сравняват, защото да сравняваш тоталитаризма с демокрацията е като да сравняваш магарето и космоса.
Това че 45 години политическия живот в България е бил наврян в задниците на един политически елит, който се е наложил на БЪлгария, за да слави Русия...
Тоталитаризъм означава Ненормално. Демокрация означава Нормално. Да вадиш факти и да се правиш на голяма работа е жалко и тъпо.
Хубавото е, че всички знаем защо го правиш - защото Партията знае, че умира ;)
цитирай
25. анонимен - хо-хо-хо
17.04.2010 16:50
Аре бе, павиан беров, излизай от кенефа ...стига си писал статии по вратата.
И други пърхуди от редакцията на вестник "седем" чакат отпред да топната перата си, преди да си ги сложат пак ъв миризливите клоаки, с който се скъсвате да пишете за Събитието на утепаните ви души, а именно "Биг Брадър"
цитирай
26. анонимен - извор
18.04.2010 12:29
До кога червени мухлясали мозъци ще цапат пространството на форумите.ЗА сведение на анонимен 14 и т.н. ще кажа че задължениета на ТКЗС бяха към 1990г на стойност 100 милиарда лева.Защо не си навреш мишката в косматия си анус и не престанеш да осмърдяваш атмосферата.Жал ти е ,че няма безплатни ябълки ,праскови и други плодове на аванта.Лошото е ,че тези кражби ги плащахме всички.
цитирай
27. анонимен - Акъл от шебеци не щем
18.04.2010 21:45
анонимен написа:
Аре бе, павиан беров, излизай от кенефа ...стига си писал статии по вратата.
И други пърхуди от редакцията на вестник "седем" чакат отпред да топната перата си, преди да си ги сложат пак ъв миризливите клоаки, с който се скъсвате да пишете за Събитието на утепаните ви души, а именно "Биг Брадър"


Ай венсеремос
цитирай
28. анонимен - костов ликвидатора
18.04.2010 23:18
Истинската цел на Костовата реформа беше хората да работят на 5 работи за 200лв., а той заедно с всички продажни седесари да прибират печалбите. Но дойде Сергей и почнах да работя за 1200лв. по 7 часа, лятото по 20дена почивка и то в частна фирма. Но частната фирма ни пускаше, защото Сергей и Масларова спукаха частниците от проверки и глоби. Няма да плащат на реална заплата--веднага пусках донов в Инспекцията по труда. И да видиш частника как изпълнява. При крадеца Костов нямаше такива проверк
цитирай
29. анонимен - Бълнувания на един невменяем комунист
21.04.2010 13:29
Истинската цел на Серьожовата реформа беше (да я нама) хората да работят на 5 а той да работи за 200лв., а той заедно с всички продажни бесепари да прибират печалбите. Но дойде Бончо и почнах да работя за 1200лв. по 7 часа, лятото по 20дена почивка и то в частна фирма. Но частната фирма ни пускаше, защото Сергей и Масларова ги спукаха частниците от смях. Няма да плащат на реална заплата--веднага пусках доноС в Инспекцията по труда. И да видиш частника как изпълнява. При крадеца Серго нямаше такива проверки.

Ай ... ти си знайш
цитирай
30. анонимен - ????????????????????????????????
28.04.2010 19:30
kede e komentarwt a vladiyan?
цитирай
31. анонимен - гудю
21.05.2010 12:29
Гениално. Особено:
Тъй рече жената.
Така говореше тя.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoberov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7806455
Постинги: 207
Коментари: 8911
Гласове: 15102
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031