Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2008 21:52 - при стените с кръвта
Автор: ivoberov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9426 Коментари: 31 Гласове:
0



 при стените с кръвта 
 изсъхнала
 и при пътя свършил на
 кръстопът




Гласувай:
0



1. ivoberov -
12.10.2008 22:26
Повече от сто посещения и нито едно писмо.
Може би тези, които се заяждат с песните ми сега си мълчат, защото песента е хубава.
Може би тези, които харесват песните ми намират, че тази е прекалено особена и не смеят да напишат, че я харесват.
А може би не я харесват.
Сигурен съм, че има смисъл да си поговорим за днешните песни.
Сега ме мързи, обаче.
Само ще вметна, че нарочно правя неща, които са извън всеобщия поток на така наречения "професионализъм"
цитирай
2. анонимен - Един въпрос
13.10.2008 08:35
Защо се стигна дотам, че ченгето от ДС Иво Инджев с псевдоним Ивайло е главен редактор на в. СЕДЕМ ?
цитирай
3. dobrata - Песента е хубава,
13.10.2008 09:40
Обаче нещо отчаяно ми звучи. "Сега ме мързи, обаче"? Не са свикнали хората да те виждат в тази светлина, затова няма писма, предполагам.
цитирай
4. thehobbit - Aми Иво,
13.10.2008 12:10
... музиката ти някак не кара на разговор. Струва ми се, че това й е целта. Вглъбяването приемай като комплимент.

Иначе карай на "Упса, Упса депутат да стана няма да е зле / куп пари да имам, вила и БемвЕ" - всички коментатори от породата на Анонимния (№2) ще се появят да кажат, че и ти си се оял и искаш БемвЕ
цитирай
5. анонимен - Новите "Списъци" на ДС
13.10.2008 14:09
Как изкарват досиета за ченгета само на известни с демократичното си мислене журналисти, политици и т.н. Как не извадиха досието на едно истинско ченге?!Всички знаем кои бяха доносниците преди 10.11.,висчки знаем кои ни следяха, тъпчеха, унижаваха - нито един от тях го няма в списъците им - ами как ще ги извадят, нали пак им трябват.
цитирай
6. анонимен - Ченге с демократично мислене:))))
13.10.2008 17:06
И дотам стигнахме.......Но защо не ? След като комунистическата издънка Заимов беше десен кандидат защо и едно ченге от ДС като Ивайло да не е с демократично мислене:)))) ? Но пък Иво Беров мълчи.....Защо ли ? Впрочем истина ли е, че кебапчията Славчо Христов е собственика на "Седем" ?
цитирай
7. анонимен - Да си ни жив и здрав
13.10.2008 22:02
Уважаеми Иво,
Благодарим ти
Такива като теб ще направят от това тук общество.
Или поне ще показват, че да създаваш все още има смисъл.
Продължавай все така.
Колкото и дебела да е стената понякога.
Колкото и болезнено да е за главата понякога.
Колкото и понякога да ти се струва, че си сам, че няма смисъл, че сивотата поглъща Цвета на деня.
Продължавай.
Заради нас :)
цитирай
8. анонимен - Quest
14.10.2008 22:22
Тоталитарната система затова е тоталитарна, защото следвайки същността си се опитва да постави всички под тотален контрол - кой като военен, кой като ченге, кой като вербовчик, кой като партиец, кой като доносник, кой като безпартиен комунист. Ако имаше достатъчно време време щяха и кърмачетата да осигурят с досиета - нищо лично, просто така си работи системата - всички вътре, никакви аутсайдери, да не говорм за противници. По едно време решиха и пряко в семейството да се намесят - кой за кого да се жени или не, защо някои още нямат деца, когато на партията и трябват строители на социализма. Кошмара на ситуацията не е в това, че превърнаха всички в СЪТРУДНИЦИ под една или друга форма, а че режимът по същество нямаше противници, та трябваше зорлем да си ги измисля, за да може да реализира насилническата си природа. И сега просто няма земна сила, която да направи от кошарата общество. Всички са в кюпа. Не са подписали декалрации само тези, на които не са им ги поискали НАСТОЯТЕЛНО. Истинските дисиденти у нас са двама - трима и са станали нещо като легенди, защото просто не знаем всичките факти около тях. И по-добре да е така, за да не се разочароваме тотално. Има такива, които могат да отговорят на въпроса "Ти имаш ли досие" отрицателно, но колцина могат да заявят, че не са СЪТРУДНИЧЕЛИ на режима под една или друга форма?
цитирай
9. анонимен - Хайде да не замазваме нещата
15.10.2008 07:45
Аз съм ходил на манифестация и в този смисъл съм сътрудничел на режима, но никога не съм бил доносник на ДС ! Доносниците благодарение на именно на това, че бяха доносници си правеха кариера, пътувания в чужбина, уреждаха децата си и др. за сметка на останалите, които не бяха доносници.
Я вижте гнусните доноси на Коритаров - тях още може да прочетете в нета. И същият сега всяка сутрин излиза на екран и философства. Ами ченгето Инджев - тоя по времето на комунизма обикаляше света. А ние дори до Крумовград да отидем трябваше да имаме граничен лист. И това ченге сега е главен редактор на "Седем".
Къде отидоха приказките за морала ? Нали вестник "Седем" беше десен ?!
Не всички бяхме доносници по времето на комунизма. Хайде да не поставяме знак за равенство между ходенето на манифестация, в резултат на което нищо не получаваш и писането на доноси в резултат на което правиш кариера за сметка на друг и си уреждаш децата за сметка на децата на другия.
цитирай
10. анонимен - Вестник "Седем"
15.10.2008 09:55
Главният редактор е Иво Беров. Но вестникът е станал боза.
цитирай
11. анонимен - Алеко - Пиши, Иво! Пиши песни.
16.10.2008 01:53
"При стените с кръвта изсъхнала"!

Песента е чудесна.
Прав е Хобитът:
"музиката ти някак не кара на разговор".
Затова 7 от 10-те коментара са на духовни мърлячи.
цитирай
12. анонимен - ?
16.10.2008 13:45
Песента няма как да чуя, без звук съм. Като гледам коментарите, сигурно става дума и за досиета.
Два пъти подавах документи да си прочета моето. Казват няма такова. Не става ясно дали е нямало или е имало, ама сега го няма. Четох, че в страната са унищожени 80-90%, докато в София само 40%.
Катя Бончева каза, че само в 10% от пълнежа има нещо що годе свързано със сигурността. Останалото е доноси. Предполагам в 1о% от пълнежа на някои папки. В останалите са 100% доноси.
цитирай
13. анонимен - не думай бе
16.10.2008 13:54
Хич не съм съгласен с кралицата. Всички били съдействали, когото не са натискали, само той не бил станал агент или доносник, нямало било десиденти.
Ами разработваните не сме били. Що не ми е отказван натиск, хабер нямам. Нямало е с кво да ме притиснат. Или са знаели, че ще им тегля една майна. Че не могат да ми влияят служебно, щото с радост бих си зарязал работата.
Нямало десиденти. Правехме си ташак с комунизма дето седнем и дето станем. Е, не сме писали позиви и нарамили пушки. Но че всеки ден плямпахме срещу тях малко ли е? Пропаганда тъй се прави.
цитирай
14. анонимен - ВЕКО
16.10.2008 18:31
Не всички са съдействали и не са се съгласявали да станат доносници, независимо от предложенията. Тъй като не се съгласих тогава - след това винаги бях в галерията - назад. Лошото е, че и след "промяната" съм също в галерията - управниците са същите (същите фамилии). Дано сме повече тези, които са разбрали това и ще се мъчим да променим положението.
На мен ми отговориха, че няма информация да е събирано досие за моя милост...
цитирай
15. анонимен - Quest
17.10.2008 00:02
Quest, тъпако, Quest,а не queen. Света Парашкево, при такива големи бели птици в ролята на съпротива се чудим защо комунистите са вечни и правят биомасата сама да си говори. Колкото до оня с манифестациите - едно малко пояснение: Всяка система, включително и тоталитарната, си подрежда на клоните различни маймуни, за да има някаква логика и хармония в процесите и системата да е в равновесие. Ако тоталитрната власт направи от всички доносници, системата просто ще експлодира, тъй като всеки ще бройка и топи всеки по всички направления и така до дупка. Хиените ще се самоизядат за нула време. Така че на системата и трябват и доносници и бачкатори и екзекутори и да има кого да екзекуритат. И на всеки се дава ролята, за която е най-подходящ за всеобщото благо на системата. И такива, които да викат ура по манифестациите и да служат като резерв за различните функции. А, и такива, които да разправят вицовете, повечето от които се създаваха в лабораториите на ДС, за да се изпуска парата и нещата да са под контрол и в равновесие. Ако някой си мисли, че като е разправял вицове и не е писал доноси с това е накривил капата на социализАма, просто може да се гръмне, защото е бил точно толкова употребен за целите на системата, колкото и продажният журналист и лекарката обслужила 50 пациента на ден за 150 лева на месец. Всеки си е изпълнил задачката за благоденствието на другарите. И доказателствтото за това е желязно - ако мафиотите не си бяха свалили сами Тато, той и досега щеше да е начело на "държавата'. Неговото отстраняване шашна всички и най-вече т.нар. "дисиденти" включително и такива като покойния Савов, Йордан Василев и т.н. Цирк. И така досега. Всеки си играе роличката, всеки си изпълнява задачката. А резултатите са по план - който трябва си е пак желязно на власт, синчетата наследиха бащите и всичко е точно. И затова Иво е подхванал тази тъжна песничка за пътя дето води на М. в Г. Щото това е положението, ама той нали е поет, та се изразява поетично. Или както обича да казва един друг поет - мутрите ще скъсат българите от чукане, а те им отвръщат с хитроумни вицове за дебели вратове. Или както се казва в онзи виц за аптеката, мутрата, презерватива и бабичката: "Ще ни чукат, ама и ще ни пазят..." Каква бясна съпротива, а? Тук по-интелигентните ще кажат : "Ами Унгария?" Именно, именно. Както обичаше да казва моята даскалица по география "Оченици това да не ви е Онгария". Има разлика, демек - в хората, разбира се. Там има хора. Тук манифестанти многознайковци.
цитирай
16. анонимен - Песента е уникална ,различна и човешка
17.10.2008 01:40
Иво прави ново изкуство ,което е актуално и се кодира в страни с други ценносни системи.
Аз не го познавам ,като политик и това не ми даваправо да не харесвам творчеството му ,ами като вас той ни пее показва чувства душевност отношение ,а вие ,като не у час го питате за 7 часа вестник и разни други ,дето нямат връзка с показаното прекрасно творчество !Пподължавай Иво ,не те познавам ,като политически журналист ,искам да те опозная ,като човек и творец.По всички блогове в скандинавско хората дори и министри пеят и показват човешката си същност .Така разбират блогерството !ТУК НЕ Е БЛОГ ,А ПОСРЕДСТВЕНА СЕЛСКА КЛЮКАРНИЦА НА МНИМИ ПАРТИИНИ ГРУПИРОВКИ ,ДЕТО СЕ ИЗХВЪРЛЯТ НАПРАЗНО ,КАТО ЧЕКИИ НА ПЯСЪК.
Ще те покана аз да се увериш в белите страни как се блогерува и какво значи журналист или главен редактор ,ако разбира се приемеш поканата ми и дийдеш .Поздрави на всички дали мнение и най много на Иво за чудесните клипове песни ,сказки и разговорки в блога му ! Успех и късмет Иво !!
цитирай
17. анонимен - да бе, да
17.10.2008 14:50
Възприел съм кю-то като китайски йероглиф, без да го дочета. Ама пък че са засегна за безмисления си ник.
Десидентите у нас бяха или такива, дето са известни имена(Блага) и ако ги окошарят, ще се разчуе, или синчета на активни, дето ги пипаха по-мьеко(Босия, Собаджиев, Събев). Лошият - с ножа по глава.
А ти освен приказките, кво направи паун(щом не си бяла, шарена птица ще да си)? Пушка ли нарами?
цитирай
18. анонимен - да бе
17.10.2008 15:01
Словото на десидентите стигаше до единици, които слушаха западни станции. Защо ли все си мисля, че тия, дето ги слушаха, и без словата им, са си били вече убедени антикомунисти. Т.е. пак нещо, като моабет на маса м/у привърженици.
А тоя, който плямпа наляво и надясно срещу червените е отварял очите на тия, дето не слушаха радиата.
цитирай
19. анонимен - да бе
17.10.2008 15:12
Тия от гюргевския комитет десетина човека, като минали Дунава, не тръгнали на юруш срещу първия конак, а първом светнали хората. Как трябваше да постъпят според теб?
цитирай
20. inakrein - Поздрав за смелостта! И за силата.
21.10.2008 12:37
Поздрав за смелостта! И за силата.
цитирай
21. анонимен - Mickey
26.10.2008 08:14
Докато не разберете, че не само ДОНОСНИЦИТЕ , а и тези които са спонсорирали ДОНОСНИЧЕСТВОТО(ДС–БКП), и тези които са го въвели като ежедневие(ДС–БКП)са за ЛУСТРАЦИЯ, все ще дрънкате ГЛУПОСТИ(сигурно някои от вас по нареждане ОТГОРЕ)
цитирай
22. анонимен - a?
29.10.2008 14:06
какво общо имаше песента с цялото бръщолевене за досиетата, което е изсипано тук? Горкият анонимен 12 чак си помислил, че е публикувана вълнуваща политическа ода в ноти, ми да не беше седял чак толкова на опашките да подаваш безсмислени молби, купи си едни слушалки - това сега не е ли въплъщение на поговорката "едно си баба знае..."?! Досиетата, та досиетата - в Интернет е лесно, хайде организирайте се, набийте ги тези, които толкова много ви ядосват с укриването на досиетата, вижте ги тез досиета и си насочете енергията другаде, например срещу безобразия, които се случват днес, какво е това - хей, на, аноним 21, или Mickey, преоткрива световната конспирация, използва сложни думи, чието значение явно не му е съвсем ясно, главни букви, крещи, един вид, по мрежата и какво стана - оправихме се? Хайде стига, че такива многословници ругаят срещу комунистите и после анивно, но решително отиват и псукат жълтата бюлетина, промерно, за да могат след 20 години децата им да се държат по аналогичен начин. ( Последното изречение не визира конкретно Mickey.) Инак, помоему, поезията е прекрасна, песента е...песен (без лоши чувства:)), какво се случи с тайнствения камък?
цитирай
23. анонимен - аха
30.10.2008 15:02
Четенето не е задължително "а?". Ти пък слушай песни. Недей чети.
цитирай
24. анонимен - аха ама друг път
30.10.2008 17:27
Понеже съм чела, знам, че конструкцията "недей чети" не е на български език. Инак не е задължително.
цитирай
25. анонимен - Mickey до "22 анонимен– а?"
01.11.2008 05:17
Олял/a си се с даването на акъл.
Скромно да попитам , за каква световна конспирация говори Мики с какви непознати думи???

Разбира се, че е по добре Иво да пише песнички , да описва геоложки находки, и говори БЕЗПРЕДЕЛА, отколкото да говори за политика! Писал съм го и преди тук. За политиката е отшумял отдавна(или са го отшумяли)
Но , (не те знам от кога следиш писаното от Иво) имаше дни когато Иво имаше усет и за политика, и остави следа у нас!
Затова са посещенията все ощетолкова много!
Затова и коментарите ще стават все по малко!
Заради внезапната любов на Иво по Безпредела! И по добри, и по александърколевци!
Така, че не ни кори когато страдаме по оня Иво! Когато сме жестоки със сегашния дори!
И отмъстителни!
Много пъти бяхме премятани от любимците си!
Освен ако не си от породата на добрите александърколевци.

Иначе ще се вяствам!
Искам да поставя последния пост на блога му!
цитирай
26. анонимен - ot"a?"
06.11.2008 13:39
Върпосът "за каква световна конспирация" е неадекватен и аз няма да се занимавам да му отговарям, още повече, че е и скромно зададен. Твоят патос честно извоюва правото на последно оставено мнение, аз се отеглям сразена и олята (както става ясно от гръмкото експозе по-горе). Ще се вястна и аз, да прочета грандиозния финал. Поздрави, пази се от премятане.
цитирай
27. анонимен - Mickey -Адекватно до "а?"
07.11.2008 04:45
Цитирам:
"Върпосът "за каква световна конспирация" е неадекватен..."

И пак цитирам :
"Mickey, преоткрива световната конспирация, използва сложни думи, чието значение явно не му е съвсем ясно....." , а?

И както обикновено недоразбрал/а!
Писал съм- последния пост В БЛОГА МУ!(големите букви в случая осначават ПОДЧЕРТАВАНЕ)
А не последния под тази статия.
И този момент ще настъпи скоро!

Защо ли винаги се силят да дават акъл точно тези, които нямат какво да кажат, и се крият зад въображаемите си благородство и интелект.
цитирай
28. анонимен - hinkoff
01.12.2008 19:48
Във всеки случай, колкото и любителски да са песента и клипчето / да не се обижда автора, но са си такива/ пак е по добре човек да прави такива опити в пеенето, отколкото чалга воплите, воя,кючека на „звездолъчките„ от този занаят. Само не разбирам защо повече от половината коментари все са за досиета и агенти. Какво е това непрекъснато отклоняване от темата за песентта и клипчето!!!
Иво,харесвам Висоцки. Мислиш ли ,че можеш пееш /пиеш/ като него? От песента не си личи да предлагаш дори и половината от неговия хъс и вдъхновение. А и клипчето е слабо, можеше да раздвижиш монтажа за да компенсираш тежкия ритъм и текст, да го направиш по динамичен.
Все пак успех !!
Не се отказвай..да пишеш. Да пееш, може.
цитирай
29. анонимен - Песничката на И. Беров
20.12.2008 08:53
Ех Иво, Иво Б., ти на това му викаш песен и поезия, събрани в текст и мелодия
Нещо здравата бъркаш. В това което си сътворил(снесъл) липсват изцяло и двете.
Започваш да ми напомняш с тези твои творби на Жорж Ганчев(с неговите нови-стари песни), и скърцащия глас на врата с отдавна не смазани панти. Оня си беше елементарен мошеник и ченчаджия, който крадеше и лъжеше за благото на народа болгарскому, а ти си почтени и честно момче(аз поне така мисля), което може и да греши, но го прави не от корист, а защото така наистина мисли. Всички грешим и сме грешни на тази земя, и никой не е идеален,но има грешки и грешки, нали.
Иска ми се, когато сведващия път чуя и видя твой клип, да е написан както трябва текста(мисля че го можеш) и да има свестна мелодия.
Извинявай за тона. Тук видях толкова слагачи и евтини хвалители, че ми стана чак противно.
цитирай
30. анонимен - До Quest i Quest
20.12.2008 09:29
Абе нещо много знаеш, как е било уредено, заредено и наредено при тато Тошо, и неговата охранка ДС.
Кой кого, защо и тн. Като те прочете човек остава с впечатлението, че имаш компетентност и знания на човек от КУХНЯТА НА СЛУЖБИТЕ, НА СТАР И ЗАСЛУЖИЛ ТЕХЕН КАДЪР...
Някяк си на човек неволно се натрапва тази мисъл.
Ние не сме забравили, че по заповед на ген. Семерджиев(тогаващния м-р на МВР)бяха унищожени над 120, 000 досиета.
А това са били досиетата(всеки с малко мозък го разбира ясно)на най-ценната от оперативна гледна точка агентура на ДС, която сега се разхожда гордо около нас, и ни дава акъл и критикува най безцеремонно. Защо не. Досиетат им са унищожени и те днес са чисти като ангели небесни, и НАЙ-яростни борци и учители по демокрация.
120,000 унищожени досиета. Множко са нали?
ДА НИ БИ СЛУЧАЙНО И ТВОЕТО ДА Е БИЛо МЕжДУ ТЯХ.
Знам, какво ще отговориш...
Правиш впечатление с твоята компетентност и предизвикателна АРОГАНТНОСТ.

цитирай
31. raylight - Хареса ми видеото
28.12.2008 12:09
но имам един въпрос - защо свършва пътят на кръстопът, нали оттам по принцип започва пътят - с избора?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoberov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7805893
Постинги: 207
Коментари: 8911
Гласове: 15102
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031