Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2012 10:00 - Хипократовата клетва- съвременен прочит
Автор: gsgbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4033 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 17.10.2012 10:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image      В името на Парите, Властта и Частните интереси, в името на всички които ми плащат за това, поемам върху себе си тази клетва
    На болния, който е дошъл при мене, ще гледам като на клиент, но не и като на пациент, ще му взема парите, и ще му предпиша такива лекарства, които да го поддържат болен, за да идва отново и отново, и да ми осигурява едни постоянни доходи , на мен и на цялата фармацевтична индустрия, до смъртта си.

     Ако дойде случайно, някой здрав, то аз се задължавам да го разболея, за да стане зависим от мен и цялата фармацевтична индустрия.

    Ако някой открие такова лекарство, било то на билкова или каквато и да е друга основа, което да не предизвиква странични реакции и да излекува дадена болест, то аз се задължавам да докладвам на моите повелители, за да вземат те мерки и да унищожат тази заплаха за Световната здравна организация!

    Ако някой, не иска да ползва услугите ни, и да плаща данъци, то аз съм длъжен да го докладвам за да бъде обявен за престъпник.

 

     Ако някой води природосъобразен живот, той трябва да бъде обявен за назадничав и пречка за развитието на медицинската наука, и да бъде умъртвен по най-бърз начин.

     Никога няма да предавам колега, допуснал лекарска грешка независимо от последствията, до които е довела.

     Когато посещавам пациенти по домовете, аз ще всявам там страх и чувство за зависимост от лекарствата. Ще говоря сложно за да ме уважават и да ми се доверяват безпрекословно, и да пият отровите които им предписвам без да се замислят.

    Ще работя за това, така да манипулираме хората, че те да не търсят алтернативни методи на лечение и здравословен живот.

    Ще работя за създаването на частни здравноосигурителни фондове, като ще убеждавам хората, че това е единственото им спасение и път към качествено, но съответно скъпо здравеопазване.

    Ще работя за намаляване броя на децата и пенсионерите в България, защото те са ненужни и само тежат на обществото и държавата.

    Ако изпълня тази клетва без да я нарушавам, дано получа обещаното ми възнаграждение, за да водя охолен и изпълнен с наслади живот, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт.

   Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.





Гласувай:
3



1. patzolino - Евалата!
17.10.2012 10:27
Евалата!
цитирай
2. анонимен - популизъм на квадрат
18.10.2012 10:37
Аз съм лекар. Когато започнах да работя, взех заем от банка и прекарах месеци в чакане на първите си пациенти... храната ми беше основно от солети, защото нямах пари за повече. И това продължи години - след години денонощно учене, дойдоха години на безпаричие и огромни дългове. Най-добрият ми приятел не издържа - анестезиолог със заплата 300 лв, 270 от които отиваха за ... общежитие. Не видя смисъл в това съществуване и се самоуби.

И като чета подобни глупости от хора, които не са положили минимално усилие през живота си, но все нещо искат и претендират, ми иде да им кажа - МАЙНАТА ВИ. Отворете си очите и може би ще видите някои очевадни истини.

Фармацевтичните филми просперират, защото на хората не им пука за здравето им. Днес основно лечение на всички болести е природосъобразиня начин на живот - и той се назначава като първа терапия от всички лекари. НО - хората не искат да се хранят с плодове и зеленчуци, не искат да спортуват - те искат хапче. И след месец се връщат, а кръвното и холестерола им не помръднали - и искат хапчето си, което с магическа пръчка ще реши проблема им. Затова фармацевтичните фирми просперират - защото отговарят на изискванията на хората. Предлагането винаги отговаря на търсенето.

Никой нИ в едно нещо съм сигурна - че българите не заслужават своите лекари. За своите знания в България получават мизерен живот, а в нормалните страни са уважавани и ценени. Много колеги напускат и самата аз смятам да го направя.

Скоро няма да има от кого да се оплаквате и ще останете насаме със себе си, мили злочести пациенти на Република България
цитирай
3. ivoknizara - Браво gsgbg, статията е добра, вие ...
20.10.2012 19:34
Браво gsgbg,статията е добра,вие ли сте я съчинили.
цитирай
4. gsgbg - Браво gsgbg, статията е добра, вие ...
21.10.2012 03:21
ivoknizara написа:
Браво gsgbg,статията е добра,вие ли сте я съчинили.

Не, тази статия не е моя авторска. Копи пейст е от този сайт http://www.septemvri23.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gsgbg
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1157760
Постинги: 427
Коментари: 228
Гласове: 595