Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2007 16:58 - Преди да се оттласнат от дъното десните трябва да стигнат до него
Автор: ivoberov Категория: Политика   
Прочетен: 10255 Коментари: 40 Гласове:
0

Последна промяна: 01.11.2007 17:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Първа част.
  Един от най-мъдрите хора в ДСБ каза наскоро, че партията се е появила заедно с вестник “Седем” и ще изчезне заедно с вестника.

Което показва, че и най-мъдрият понякога може и да не бъде най-мъдър, а точно обратното.

Не само защото вестник “Седем” не изчезна, а само се промени. Не защото ДСБ също трябва да се промени. Може би не точно както се промени вестник “Седем”.

Партия Демократи за силна България няма да изчезне – сбъркал е мъдрият човек. Тя е подкрепяна от хора с твърди и точни убеждения. Те не са като мнителните и едновременно лековерни, нарепчените, но в същото време уплашени, външно нахаканите, но вътрешно объркани, невежите, а пък иначе многознаещи народни маси, които са в основата на онези политически стихии, чиято приливна мощ би могла да се сравни единствено със сподавената горчивина и чувството за напусто пропилени усилия след неизбежния отлив.

Партия Демократи за силна Бълария няма да изчезне, защото не може най-смислената, стойностна и отбрана част от българското общество да остане без представителство.

А това, че привържениците на тази партия са най-стойностната и отбрана част от българското общество, знаят, макар и да не го признават, дори тези, които най- злобно хулят партията. Или по-скоро тъкмо те най-добре го знаят. И тъкмо затова я хулят. Съвсем според нашенските си табиети.

И пак по нашенски стар табиет осъзналият своите достойнства елит (отбраната част от обществото) не пропуска да се разграничи от простолюдието и да го уязви с презрението си. От което простолюдието не се съпикясва (осъзнава), а се нахъсва още повече срещу отбраните. Които от своя страна не се извисяват, а тъкмо обратното.

Така се появи лафът за споделените чувства между ДСБ и народа. Народът мрази ДСБ, а ДСБ му отвръща със същото.

Споделени чувства, които никак няма да помогнат на тъмносините да се доближат да властта и да осъществят политическите си цели.

...

Ето първото нещо, което трябва да се промени в партията. И то веднага след изборите, независимо от техния резултат.

Водачите и политиците на ДСБ трябва да слязат при хората.

Това значи да отидат при тях и да започнат да ги убеждават в своите достойнства, вместо да седят, забучени като тотеми, из обществените мегдани в очакване простолюдието да припознае тяхната значимост и да им отдаде дължимата почит. Навик, който се появи като следствие на леснината, с която десните партии дойдоха дважди на власт.

Защото те досега не положиха никакви усилия, за да я спечелят. Властта сама се дотъркаля при тях. Първия път я донесе вятърът на промяната. Втория път – крахът на Виденовото правителство. Водачите на ДСБ просто се наведоха и я взеха. И решиха, че са я заслужили, защото са много умни и оправни. И решиха, че няма начин историческите ветрове да не я привеят отново в краката им. Стига те да са достатъчно търпеливи, за да я дочакат. Историческите ветрове обаче повяха в съвсем други посоки...
  /Продължава/

 

 



Тагове:   Него,   оттласнат,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lambo - Така е ... само че трябваше да се види
01.11.2007 18:27
"Властта сама се дотъркаля при тях. Първия път я донесе вятърът на промяната. Втория път – крахът на Виденовото правителство. Водачите на ДСБ просто се наведоха и я взеха. И решиха, че са я заслужили, защото са много умни и оправни."

Има една гръцка поговорка:
"Като гледаш, та виждаш ли?"
цитирай
2. анонимен - Софиянец
01.11.2007 19:11
http://www.mi2007.org/results/22/index.html

Това е сайта за резултатите от изборите. Той ясно показва, че ДСБ са в интензивното. За какво съществуване става въпрос ? Нй-доброто, което заедно със СДС можаха да излъчат в София е слугата на пияницата Батето (зет на Живков) - Заимов. До къде опряха ДСБ:))) ? До едно червено отроче, което дори не е напълно наред с акъла си.
За него гласуваха 67 х. души......
ДСБ имат 6 съветника от 61 души общо. Ами в провинцията какво е ? Погледнете резултата на Гърневски в Пловдив - около 4500 гласа:)))
цитирай
3. lik - ЕХ, ИВО, ИВО...ВЕЧНИЯТ ДЕМАГОГ...
01.11.2007 22:21
НЕ ТИ ЛИ ОМРЪЗНА, ИВО, АКЪЛ ДА ДАВАШ, КАТО ВСЕ ГРЕШЕН АКЪЛ ДАВАШ! КОЙ ТИ Е ОТБРАЛ ОБЩЕСТВОТО, БРЕ ИВО, ТИ ЛИ ГО ОТБИРАШ, ТА ГО И ПРЕЦЕНЯВАШ, ЧЕ Е ОТБРАНО? КАК НЕ ВИ ОМРЪЗНА ГЛУПОСТИ ДА ПИШЕТЕ И НОВА ГЛУПАВА ИДЕЯ СЛЕД СТАРЯ ГЛУПАВА ИДЕЯ ДА ПРЕДЛАГАТЕ!
СЕГА ЩЕ ТЕ СВЕТНА, ЖУРНАЛИСТЕ, ПРЕДИ МАЛКО СЕ ВЪРНАХ ОТ ВАЖЕН РАЗГОВОР И ВЕЧЕ ЗНАМ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ НЕДЕЛЯ, ИВО! РЕЗУЛТАТИТЕ ЗНАМ, А ЗА ИЗБОРИ СТАВА ДУМА, БРЕ ИВО, А НЕ ЗА ЛЕНИНСКИ ВИД ПРОПАГАНДА, КАКВАТО СЕ ОПИТВАШ ДА ПРАВИШ! ГОСПОДИ, НЯМЯ ЛИ ДА СВЪРШАТ ЧИТАТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ ПРАЗНИ ДЕМАГОГСКИ ДРАСКАЧИ?
цитирай
4. zari - За размисъл: Кой иска кръпки и репризи? Хората се умориха от демагози!
02.11.2007 03:16
И никой не кърпи вехта дреха с кръпка от небелен плат; защото новопришитото ще отдере от вехтото, и съдраното ще стане още по-грозно.

Нито пък наливат ново вино във вехти мехове; инак, меховете ще се спукат, и виното ще изтече, и меховете ще се изхабят; но ново вино наливат в нови мехове, и ще се запази едното и другото.
цитирай
5. baba51 - dsb
02.11.2007 04:56
Gledahte li pri Dachkov Stefanov i Proshkov?Dokata ima hora vdsb kato Moskov,Proshkov,Bashvarov i dr.naistina ima nuzhda da sashtestvuva dsb.Dachkov uzh e s desni ubezhdenia a imam shuvstvoto che zloradstva ot rezultata naaliansa.
цитирай
6. анонимен - За мен Явор Дачков работи за Герб !
02.11.2007 08:06
За мен Явор Дачков работи за Герб !
цитирай
7. alexanderkolev - "И пак по нашенски стар табиет ...
02.11.2007 10:43
"И пак по нашенски стар табиет осъзналият своите достойнства елит (отбраната част от обществото) не пропуска да се разграничи от простолюдието и да го уязви с презрението си. От което простолюдието не се съпикясва (осъзнава), а се нахъсва още повече срещу отбраните. Които от своя страна не се извисяват, а тъкмо обратното."

В тези редове има толкова много и толкова ключов смисъл, че може би има нужда от доизясняване. Като че ли се страхуваш, Иво, да не би да засегнеш някои от приятелите и съратниците си--и тази деликатност е по човешки разбираема. Някой път обаче няма как--при 2.05% си мисля, че времето за деликатни забележки отмина. Между другото, много хубав текст, въпреки че съвсем не съм убеден, че само ДСБ може да представлява политически "най-стойностната" част от българите. Така говореха и за СДС. ДСБ май тръгна точно по пътя на СДС и може спокойно да свърши като тях (като незначителна клиентелистка партийка, с претенции за елитарност обаче, в съюз с ГЕРБ). Струва ми се, че натам отиват нещата. Другият вариант е да си остане независима и просто да се стопи докрай. Никой няма да ги чака още три-четири години да се "реформират", за да си признаят очевидното (това, което сякаш искаш да им кажеш с това послание). Та, въпросът е какъв е третият вариант.
цитирай
8. анонимен - Розина до пост № 6
02.11.2007 11:44
Напълно сте прав. Разбира се, че Дачков работи за Герб, и то отдавна. Челото на "Гласове" 2 дни преди изборите беше: "ДСБ, СДС, БСП vs Бойко Борисов" - ясно манипулативно послание, което подтиква хората да гласуват за ГЕРБ, като им внушава, че ДСБ е с БСП. Ясно и просто. За мене по-важен е въпросът дали от ръководството на ДСБ и СДС осъзнават, че без своя медия няма да си пробият път отново.
цитирай
9. анонимен - мацка до аналитика ЛИК
02.11.2007 11:49
Господине, онази вечер по телевизията се обади жена, чиято дъщеря работи в Халите. Момичето споделило, че на всички работници и служители са им обещани премии, ако гласуват за вашия човек Борисов. Сега ни казвате, че знаете резултатите, което е възможно само ако сте ги напазарували. Вероятно ще спечелите и на балотаж, но аз пък ще ви кажа, че това ще бъде поредната трагедия за българската държава - вие и такива като вас ни водите към пропаст. Ппоне малко не ви ли тежи на съвестта?
цитирай
10. анонимен - Само Левски
02.11.2007 11:52
А у нашия квартал ГЕРБ-авите са издигнали некакъв търговец на сергия срещу училището с овча мутра срещу архитект със собствен бизнес от Десния алианс. Егати порнографията. Се са им такива кандидати на куките.
цитирай
11. globaladmin - По въпроса за оттласкването от д...
02.11.2007 12:46
По въпроса за оттласкването от дъното, ето какво написах преди време:
http://edno.info/f/showthread.php?t=391

Някои от вашите мат'ряли ме кефят - подарявам ви един dolubkp.com домейн:

ivoberov.dolubkp.com (работи),

а също и email адрес ivoberov @dolubkp.com, който, разбира се, сам трябва да регистрирате към кой адрес да пренасочва (това може да стане на register.dolubkp.com).
цитирай
12. gantree - как се печелят избори още на първи тур?
02.11.2007 13:38
http://politika.bg/article?sid=&aid=7045&eid=112
цитирай
13. анонимен - А в район "Оборище" кандидатът на ГЕРБ е:
02.11.2007 14:14
<b> Три имена - Людмил Леонид Йорданов
Дата на раждане - 17.10.1948 г.
Място на раждане - Гр. София
Вербувал го служител - Огнян Димитров на 11.01.1978 г.
Ръководил го служител - Огнян Димитров
Структури, в които е осъществявано сътрудничеството - Отдел ”Задгранични паспорти”
Качеството, в което е осъществявано - Агент <b>
цитирай
14. анонимен - Лили- Не ти дойде акъла
02.11.2007 15:06
Иво, Иво, с изтъркани мантри няма да извадиш потъналите гемии на една отиваща си котерия от лицемери, лъжещи всички за всичко и то от дълго време. Смешен е напънът ти да представиш дсб-една болшевишката структура за еднолична употреба, като партия, още по-смешно като партията на най-най...Ти много добре знаеш, че хората с принципи много отдавна разбраха наглата лъжа и се дистанцираха от останалите в най-най! Себе си ли лъжеш ли другите?
цитирай
15. анонимен - гост- Не ти дойде акъла
02.11.2007 15:11
Иво, Иво, с изтъркани мантри няма да извадиш потъналите гемии на една отиваща си котерия от лицемери, лъжещи всички за всичко и то от дълго време. Смешен е напънът ти да представиш дсб-една болшевишката структура за еднолична употреба, като партия, още по-смешно като партията на най-най...Ти много добре знаеш, че хората с принципи много отдавна разбраха наглата лъжа и се дистанцираха от останалите в най-най! Себе си ли лъжеш ли другите?
цитирай
16. dagma - относно коментара на gantree
02.11.2007 16:29
тоест резултатите от изборите не са това, което са...
тоест ако председателят на секцията където гласувах е напазаруван от ГЕРБ, то има вероятност моят глас да е пропаднал???
тоест ГЕРБ печели може би с манипулиране на вота, а тук някой си позволява 100 пъти да публикува поредния смрадлив блудкаж за "болшевишката" ДСБ.



цитирай
17. анонимен - Елеонора Димитрова
02.11.2007 17:10
Естествено, че резултатите от изборите веднъж са манипулирани и втори път - фалшифицирани. Прочетете информацията в нет инфо или в. Политика за около 24 000 недействителни бюлетини и несъответствието им с пликовете - как може да стане това - като се поставят допълнително естествено. Има и много празни пликове - това пък как става, след като бюлетините се поставят в плик пред очите на комисията. Голяма част от СИК са купени от ГЕРБ, без съмнение. А тази Лили какви ги дрънка за болшевизъм в ДСБ. Не вижда ли, че в герб си е направо полицейска диктатура.
цитирай
18. анонимен - Лили, Лили!
02.11.2007 17:14
Ти си болшевик, след като пет пъти пускаш такива глупости. Дори в най-окаяната бананова диктактура кандидатите за постове не отиват да гласуват, придружени от кучетата си и бодигардовете си. Много сте прости, ма Лили, и ти, и фаворитът ви.
цитирай
19. sparhawk - за прословутите 43 000 гласа
02.11.2007 21:13
най-много при ръчното преброяване и Бриго да мине Мартин, както стана с листите.
цитирай
20. анонимен - До пост № 19
02.11.2007 22:01
Не, представете си, Бриго няма да мине Мартин при ръчното преброяване, защото Мартин имаше достатъчно гласове, за да отиде на балотаж и точно затова мутрите от ГЕРБ и подопечните им социолози-парцали и активисти - купувачи на гласове не допуснаха втори тур в София.
цитирай
21. анонимен - много говорите...
02.11.2007 23:03
http://www.youtube.com/watch?v=WGJIZmGV69A
цитирай
22. sparhawk - номер 20
03.11.2007 13:56
а един мармот...
цитирай
23. buket - Г-н Беров
03.11.2007 19:10
Постинга Ви в началото изглежда един а в края съвсем друг.Затова и коментара ми ще бъде различен.
Вие под хора с твърди и точни убеждения разбирате хора, които изобщо не се променят. Това трябва да се уточни. Твърдите под промяна разбират промяна на в убежденията им. За това съм съгласен,но да си толкова твърд че да бягаш от всякаква промяна, това вече е абсурдно. Щом се губи, значи нещо куца, това ще Ви го кажат не само обърканите и 'невежи' маси
но и децата. За да не се губи, трябва нещо да се промени. И колкото по голяма е загубата, по голяма ще е и промяната. Големия въпрос е каква да е промяната. Аз ще кажа: - Попитайте невежите народни маси, или вместо да си губите времето, попитайте мен, аз идвам от там. Не се смейте, този смях пари! Но не би, не само твърди, но и горди, сами си вдигат бялото знаме. Виждам обаче, че тази думичка "промяна", която повтарям от половин година, вече започва да се коментира.
А ми се присмиваха...Ще припомня мисъл на един възрожденец /от невежия народ/. "Който не напредва, назадва", а ние се учим сега като децата. Всички партии се промениха. 'Бизнеса' се промени и печели.
И не само думичката 'промяна' е нужна. Нужни са и други думички, защото изоставането е голямо.
В края на постинга ви обаче си отдъхнах.
Най-после да чуя една хубава истина.
Тук всеки трябва да ви пдкрепи и да се предложат и други възможности. И да няма надуване, гордост и подценяване.
Поздрав за новото мислене!
За промяната!
цитирай
24. gantree - @ Иво
03.11.2007 20:00
Иво, гледам горния коментар, на Иван Милчев, гледам и поантата на ... писанието ти, да го нарека така, и се смея на глас, честна дума! Оставям настрана, че тук (или пък там) си сменил заглавието - което е доста странно като постъпка. Вярно е, че то си е твоя работа това, никой не ти го оспорва; просто е странно.

Поздрав, пише човекът, за новото (ти) мислене, хахах :)))
А то за какво става дума? цитирам: "... Водачите и политиците на ДСБ трябва да слязат при хората", край на цитата. Това е поантата на целият ти текст. Това ти е новото мислене, според господина. Проблемът обаче е там, че филмът със "слизането" вече сме го гледали през лятото на 2003-та година, тогава под надслов "СДС слуша България". Тогава Надежда Михайлова слизаше при хората. Преди четири години. Ти очевидно си забравил това - четири години не са малко време - иначе едва ли щеше да предлагаш на ДСБ тази претоплена чорба. Не знам защо го правиш. Сигурно си се изчерпал вече. Жалко, ако е така.

Стискам палци утре Георги Стефанов да загуби, и да спечели кандидатът на ДСБ - Маргарита Гутева. Предполагам, че и ти лично, като демократ и антикомунист, би подкрепил кандидатурата на ДСБ за кмет на район Средец, вместо кандидатурата на мутрите и милиционерите от ГЕРБ.
цитирай
25. анонимен - Само Левски
03.11.2007 21:09
Много ми е интересно дали действително г-н Георги Стефанов си мисли, че става за районен кмет, и то на един от най-важните и централни столични райони. Какво разбира Г.Стефанов от инфраструктура, пътища, паркинги и гаражи, бюджет, пазари, реклама, такси, училища, ремонти, детски градини, планове и пр. Освен това как така изведнъж господинът цъфна като кандидат-кмет, нали хората трябва да го познават отблизо, е поне повечето, както и той тях. В дебат по БНТ на кандидат-кметовете той едва успя да върже три изречения, просто беше най-зле от всички, от което следва и че няма опит с публично говорене и комуникации - нещо задължително за всеки общественик. И накрая - защо не си гледа новата автокъща или автомивка с модерно оборудване, а гледа да се натресе на държавна служба, която ще му отвори "други" врата. За такава ли промяна говори приятелят му, г-н Беров? Стискам палци на Маргарита Гутева, дано и тя, и другите кандидати на ДСБ спечелят на втори тур.
цитирай
26. alexanderkolev - Драги приятели, искам да ви призова ...
04.11.2007 09:33
Драги приятели, искам да ви призова към бдителност. Имам сведения, че Иво Беров вече е разпратил мутри с торби фалшиви бюлетини по секциите. Да недопуснем да бъде подменен вота на на автентичните градски десни хора в община “Средец”! Ако забележите нещо такова, документирайте го моля, за да бъде изобличено в нашата нова и модерна десна медиа (която имам сведения, че ще тръгне в близките дни).

Още, спазвайте конспиративност и тука, у форума на демагога Беров. Разярен от изборната загуба на приятелчето си Стефанов и от това, че се е изчерпал, Беров може “да изпрати мутри да ни звънят по вратите”, както предупреди тука преди време един наш десен човек. Пишете и изобличавайте демагога и мутрата Беров, ама или анонимно, или с нищо неозначаващи първи имена и с подходящи, подбрани с вкус, псевдоними, като Александър, Евгени, Розалия, Амалия, Един десен Българинъ, Антиселянин, Десето поколение софиянец и т.н.
#$
цитирай
27. norman - !
04.11.2007 11:14
е сега пък бил мутра, нали го наричахте "зомби ъв крипта", стига с тия метаморфози, казах.
А пък аз днеска, ако решим да гласувам ъв нашта проблемна община "Средец" пак не знам за кой точно.
цитирай
28. анонимен - За г-жа Гутева, разбира се. Нямам ...
04.11.2007 12:50
За г-жа Гутева, разбира се. Нямам никакво колебание. И побързай !
цитирай
29. alexanderkolev - Мене майка още снощи ми каза за кого да ...
04.11.2007 13:22
Мене майка още снощи ми каза за кого да гласувам в Русе - била е съученичка със сестрата на единия претендент.
#$
цитирай
30. ivoberov - Припомняне
04.11.2007 22:40
Изтрих едно писание. Припомням че трия всички псувни, мръсотии и явни простотии.
цитирай
31. анонимен - Изборите
04.11.2007 22:55
Колкото и да триеш, хората те знаят вече, мой човек. Ти си кауза пердута - и ти , приятелчетата ти Стефанов и Дачков.
цитирай
32. анонимен - Изборите
04.11.2007 22:55
Колкото и да триеш, хората те знаят вече, мой човек. Ти си кауза пердута - и ти , приятелчетата ти Стефанов и Дачков.
цитирай
33. gantree - @ Иво
05.11.2007 02:02
Георги Стефанов загуби. Като наш противник, на балотаж срещу ДСБ. Дано Бойко да му намери някаква друга работа в общината.
цитирай
34. baba51 - baba51
05.11.2007 08:10
Dnes shte imam hubav den shtom Stefanov e zagubil.Kolkoto imalko da sme imame nuzhda ot stoinostnite hora v dsb.
цитирай
35. alexanderkolev - Без да го познавам, искам задочно да ...
05.11.2007 11:43
Без да го познавам, искам задочно да поздравя Георги Стефанов, за когото написаното от Иво е един прекрасен атестат. Несъмнено г-н Стефанов е един достоен човек, направил много за ДСБ, а фактът, че е избрал да е кандидат от друга политическа сила не говори хубаво именно за ДСБ. Сигурен съм, че изборната загуба не е трагедия за г-н Стефанов и че той ще съумее да продължи да върши добро, както и с каквото може.

По повод пък на всички тези обидни и злобнички коментари излели се върху Иво Беров тука, в дневника на същия този Иво Беров, през последните няколко седмици - и то явно от страна на хора заклети десебари (разбрали-недоразбрали за какво става въпрос, но бързащи със страст да разобличават, заклеймяват и осъждат) - ми се ще да цитирам едно кратко личностно описание от несравнимия Фьодор Михайлович.

…Андрей Семенович действительно был глуповат…
Это был один из того бесчисленного и разноличного легиона пошляков, дохленьких недоносков и всему недоучившихся самодуров, которые мигом пристают непременно к самой модной ходячей идее, чтобы тотчас же опошлить ее, чтобы мигом окарикатурить все, чему они же иногда самым искренним образом служат.
(Из "Престъпление и наказание", в началото на част пета)
цитирай
36. анонимен - браво
05.11.2007 17:45
Иво !
прогледна!
по-добре късно, отколкото никога :)
цитирай
37. norman - не,
05.11.2007 18:06
това все още не е проглеждане според мене - това е катаракта, която все още не може да бъде оперирана, защото не е забулила напълно окото. А може и да е срещаната при пернатите петли и кокошки и наподобяваща зрение - кокоша слепота, хи-хи
цитирай
38. анонимен - Десните копаят надолу
05.11.2007 18:56
Нено Димов: Местните избори бяха катастрофа за ДСБ

05 ноември 2007 | 15:41 | Агенция “Фокус”

София. Местните избори бяха катастрофа - поредната и най-тежка катастрофа, която ДСБ е имала досега. Това заяви Агенция “Фокус” депутатът от тъмносинята партия Нено Димов. Той допълни, че не би могъл да посочи никъде успех за ДСБ - особено на фона на претенциите, които партията е имала преди три години.
“ДСБ не можа да си постави политически цели на местните избори. ДСБ не можа да издигне почти никъде самостоятелен кандидат за кмет - освен Пловдив (бел. ред - Спас Гърневски, който получи 3.22% от гласовете на пловдивчани на първия тур). Когато една партия не може да се явява самостоятелно на изборите, е под въпрос нейното съществуване”, заяви депутатът. По думите на Димов доказателство за загубата на влияние на ДСБ са и общинските листи: “ДСБ губи както гласове, така и влияние в общинските съвети”.
“ГЕРБ и Бойко Борисов печели в София, СДС- в Плевен. ДСБ не може да се похвали с нито един областен център”, заяви Нено Димов. По думите на депутата ГЕРБ и ДПС са победители на местните избори, защото са разширили влиянието си в общинските съвети и са спечелили повече гласове, а “Атака” запазва своето място. “Останалите партии на прехода, включително и БСП губят”, посочи Нено Димов.
“От ДСБ се обявихме, че ще бъдем против фасадната демокрация и против статуквото. Проектът ДСБ, основан на идеята, че трябва да има нова десница след прехода в Европейска България, претърпя провал”, подчерта Нено Димов.
ДСБ имаше добра идея, но лошо управление на проекта, “който изчезва от съдържание”, допълни още той.
Цветана ГЕОРГИЕВА

http://focus-news.net/?id=n817840
цитирай
39. alexanderkolev - Замислих се върху една част от по...
05.11.2007 19:36
Замислих се върху една част от посланието, която остава неясна и с която сякаш не съм съгласен. Става въпрос за тези "твърди и точни убеждения" на "най-стойностната и отбрана част от българското общество".

Какви всъщност са тези убеждения?

Ако става въпрос за това, което се разбира у нас под "десни" убеждения, то тогава те може и да са твърди, но едва ли са точни. Не са точни нито в смисъл на ясно определени, нито в смисъл на верни. Така мисля и смятам, че мога да защитя твърдението си.
Ако става въпрос за християнски убеждения обаче, там съм съгласен, че може да са и твърди, и точни (в двата смисъла на думата), макар че ми е много любопитно да разбера къде точно пада ударението при християнските убеждения на отбраната част от обществото ни. Как разбират например Евангелския принцип, че "комуто много е дадено, от него и много ще се изисква" и смятат ли, че са в дълг "да светят" на обществото ни?

Въобще, много ми е любопитно да разбера наистина за какви "твърди и точни убеждения" става въпрос, макар да разбирам, че темата е широка и дълбока и не е главната в това послание.

ПП По повод на горния коментар, много точни и верни думи от страна на Нено Димов. И показателен контраст с манипулативното определение на Митов за резултатите като "отлепяне от дъното". Как точно се отлепи ДСБ от дъното? Съвсем не съм съгласен и с изказването на Костов, че "Тези местни избори обърнаха политическите процеси в автентичната десница в положителна посока". Как точно и в каква посока?
цитирай
40. анонимен - Поредните простотии. Ролята на ...
06.11.2007 01:47
Поредните простотии. Ролята на политиците е да се "грижат добре" за парите на гражданите или най-добрата възможност , да се "грижат" колкото е възможно по-малко. Тази идея, обаче ,я наложи икономическата програма на Герб , а не ДСБ или СДС.
А тезата за "избраните" е аналогична на американското: 'Като си толква умен , защо нямаш пари", в случая на ДСБ , СДС....... успехи, влияние...
Абсолютно нищо не различава частният финансист или банкер, който се бори и устоява позиции на частния пазар и политическият лидер, който трябва да убеди гражданите, че именно неговите идеи, административен потенциал, честност и.т.н са най-подходящи за управление на средствата на гражданите
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoberov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7806750
Постинги: 207
Коментари: 8911
Гласове: 15102
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031