Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2011 21:59 - Антон Тодоров: Меглена Кунева е подкрепяна от “световното правителство”
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 6185 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 13.04.2011 18:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Антон Тодоров: Меглена Кунева е подкрепяна от “световното правителство” 

12 април 2011, 13:00       image   Да говори Костов срещу Русия, е все едно Владо Кузов да говори срещу педофилията
Антон Тодоров е роден на 19 август 1966 г. в гр. Раднево. Завършил е политология в СУ "Св. Климент Охридски". Дипломната му работа е на тема "Генезис и природа на патримониалната държава в Русия". Специализирал е във Военна академия "Г.С. Раковски". Има няколкостотин публикации в българската и чуждата преса. Живее и работи в София, експерт е по сигурността.

- Господин Тодоров, започна ли предизборната кампания?
- Да, предизборната кампания и за президентските, и за местните избори започна преди няколко месеца, независимо от това че все още няма официално издигнати кандидатури. Това не е прецедент, тъй като през 2001 година Първанов беше утвърден от левицата за кандидат-президент едва през септември. Въпреки това относително забавяне, от известно време се извършва разузнаване с бой, ако използваме военна терминология.

- В началото на управлението на ГЕРБ някои анализатори прогнозираха, че разделителната линия за парламентарната група на ГЕРБ ще бъде отношението към Москва. Това ли се очертава сега?
- Да, споделям частично тази теза. Частично, защото съм убеден, че в България няма нито една партия, фракция, група или бизнес кръг, който да има последователна политика в еманципирането на България от отровното въздействие на Москва. Няколко неща, които се случиха последните месеци, се случват веднъж на десет години, затова трябва да бъдат анализирани внимателно. Влиятелни руски медии съобщиха, че българският премиер Бойко Борисов е взел страната на “Росатом”. Това е доста точно наблюдение и едва ли е само провокация. Интерпретирано от гледната точка на българския интерес, то има и следния прочит: Русия за пореден път се опитва да вбие клин в българското правителство. Хората, които са се занимавали с изследване на руското стратегическо мислене, веднага ще се сетят, че в политиката на Русия към страната ни разчленяването на центровете на властта заема ключово място.

Това е правено в продължение на столетия – и към български структури преди добиването на независимост, и по време на прехода. Може да звучи парадоксално за някои, но дори и Виденов беше свален по този начин. При това съпътствано от договорка между Москва и Вашингтон. Идването на Иван Костов на власт през 1997 г. беше постигнато чрез геополитическа договорка между Москва и Вашингтон. През есента на 1996 руския вицепремиер Олег Лобов идва няколко пъти в България и заплашваше Жан Виденов, който продължаваше да се държи твърдо спрямо апетитите на руския премиер Виктор Черномирдин към монопол на строежа на газопроводи през нашата страна и отрязваше всички подобни настоявания на ”Мултигруп"- основният руски представител в България тогава. По същото време бъдещият служебен премиер Софиянски замина за Москва в навечерието на Коледа заедно с Емил Кюлев, Евгений Бакърджиев и Асен Агов. Това е добре да се припомня на тези нахални хора, които отново точат лиги за властта. А за Вашингтон отлетяха Иван Костов и Красимир Ангарски, който тогава беше помощник на Емил Кюлев в БРИБ, заедно със Сашо Божков, лека му пръст. След тези совалки започнаха и януарските бунтове пред парламента и щурма на НС на 10 януари 1997 г.

- Тези дни Костов заяви, че президентът Първанов и премиерът Борисов се опитват да се домогнат до благоволението на Русия. Така ли е според вас?
- Да говори Костов срещу Русия, е все едно Владо Кузов да говори срещу педофилията. И двамата имат обща черта – тайно практикуват това, което отричат. Костов е човекът, който чрез последователна проруска политика направи от Нефтохимическия комбинат в Бургас петролна рафинерия. Дотогава България внасяше нефт от десетки страни. С приватизацията през 1999 г. българската икономика стана 100% зависима от руския нефт. До 1998 г. “Нефтохим” произвеждаше десетки продукти за химическата промишленост като резултат от сложен крекинг на различни видове нефт. Като остана само рафинерията на “Лукойл”, тя спокойно може да внася на 100 % нефт от Русия.

Второ, преди да бъде взето решението за възобновяване на проекта за АЕЦ “Белене” през 2003 г., а през 2006 да бъде подписан договорът от кабинета “Станишев” и да бъдат поръчани реакторите, с решение от 26 януари 2000 г. на Висшия експертен технически съвет на Агенцията по енергетика и НЕК, АЕЦ "Белене" е определена за нова ядрена мощност на България – предпочетена пред строеж на блок 7 на АЕЦ "Козлодуй"! Забележете датата -2000 г.! През януари 2001 г. Петър Жотев, вицепремиер в правителството на Иван Костов, подготвя доклад за състоянието на АЕЦ "Белене" и препоръки строежът да бъде размразен! В този доклад е определено, че ще се строи втора ядрена централа и тя ще бъде в “Белене”. Йордан Соколов, тогава депутат от Плевенския избирателен район многократно заявяваше, че ще лобира централата в Белене да сe строи. Кметът на СДС на Плевен Найден Зеленогорски – също. Тези тримата дори дадоха специална пресконференция в Белене тогава. Зеленогорски и до момента е категорично за строежа на Белене.

Крайно време е дори малобройната секта привърженици на Сините да осъзнаят, че докато Костов беше на власт, той не само скри досиетата, заедно с тогавашния президент Петър Стоянов, но и обвърза България с Русия в енергийната сфера за десетилетия напред. Погледнете приватизацията на Марица-изток. Там се губят проценти от собствеността. Преди дни Румен Петков повдигна ключов казус – в едно реалити телевизионно предаване той в прав текст каза, че 12% от собствеността на два от ТЕЦ-овете след сложни хватки не е ясно на кого са.


- Откога Румен Петков разбира и от енергетика?
- Не подценявайте Румен Петков. Той е изключително информиран човек, един от влиятелните български масони. Нека припомня, че на 25 януари 2010 на пресконференция на БСП в Плевен той заяви, че Борисов му е казал в частна среща: ”Белене” ще се строи”. По-важен обаче е друг въпрос – дали правителството на ГЕРБ не обещава хаотично едно и също на всички свои партньори – на европейските, американските, руските. Другият въпрос е дали не участва в някаква схема на измама спрямо другите. Отговорите на тези въпроси засега не са напълно ясни. Съдете сами – Симеон Дянков заяви преди година и половина, че няма да даде и стотинка за “Белене”, а сега е с напълно променена позиция. През последната година сме платили 300 млн. евро за Белене –част на Атомстройекспорт, част на БНП Париба. А уж нямаше да се строи с български пари.

- Това не са ли разходи по предишния договор?
- Така е, но в момента се оформя сериозен конфликт около финансовия консултант. На финалния търг попаднаха две финансови групировки – една френска и една британска. Спечели Британската банка HSBC главно поради това, че ДАНС има сериозен доклад, според който другата, консорциумът, оглавяван от банка "Ротшилд", е изключително близък с руската страна и оттам можем да очакваме сериозни проблеми.

- Миналата седмица стана ясно, че "Сименс" и руската "Росатом" имаха план за сътрудничество в производството на оборудване за атомни електроцентрали, но френската "Арева" твърди, че съгласно договора й със "Сименс" няма право да се конкурира с "Арева" до 2020 г. В същото време “Сименс” се опитва да излезе от съдружие с “Росатом”. Има ли това нещо общо с „Белене”?
- Това са сложни, наднационални преговори и доста от детайлите, от скритата част от преговорите правят анализа доста рисков. Едно нещо обаче се очертава доста ясно - че ако продължи строителството на „Белене”, форматът, в който това ще се случи, ще бъде доста по-неблагоприятен от този, който беше заложен през 2006 г. при Станишев поради увеличената тежест на руската страна. Оттук-нататък можем да се окажем с тотално русифицирана енергийна система. И вече няма да има никакво значение кой печели изборите и формално управлява България.

Само за сравнение ще дам пример с подготовката на строежа на втората румънска ядрена централа, която Румъния възнамерява да изгради - там има няколко инвеститори, но нито един не е руски, а цената е около 4 млрд. евро. Ако си мислите, че Русия не е натискала румънските правителства тя да строи АЕЦ ”Черна вода”, много се лъжете – от 2002 г. опитаха и невъзможното в тази посока, но както двата досегашни реактора са канадски – модел CANDU 6, такива ще бъдат и новите два реактора. Както се казва, коментарът е излишен.

- Вие пръв обявихте преди време за кандидатурата на Меглена Кунева. На този фон как се развиват политическите борби?
- Както обявих, казусът има няколко неизвестни. Едната от тях е как тя да бъде представена така, че твърдото ядро на БСП да не подскочи, когато я тропосат за кандидат на някакъв инициативен комитет. Вторият важен момент е как ще бъде омилостивен “боянският отшелник” да я подкрепи. Все пак Кунева е била юрист в тоталитарния Комитет за правата на човек на Константин Телалов преди 1989 г., който беше основен фактор, чистещ международния имидж на режима на Живков по време на преименуването на турците в България.

- А в дясното как се развиват нещата?
- Неотдавна се проведе конференцията "Демокрацията се нуждае от истината", организирана от бюрото на фондация "Конрад Аденауер", на която не беше обърнато необходимото внимание. На нея бившият шеф на парламента Йордан Соколов каза буквално следното: „През 1997 г. приехме закон за разкриване на досиетата, много по-слаб от сега действащия. Конституционния съд отмени всички важни текстове. Ние имахме информация, че в Конституционния съм има 4 съдии агенти на ДС и знаехме какво ще се случи. Тук беше направена грешка – нямаше нужда да се изчаква решението на Конституционния съд. Трябваше да се обявят агентите преди решението. По този начин агентите в Конституционния съд нямаше да имат мотив да гласуват срещу закона”.

Другото забележително изявление беше, че те, ОДС, са знаели за всички досиета, вкл. и това на Гоце, но не са го направили публично. Соколов директно подчерта ролята на днешния депутат от СДС Димо Гяуров за това. И понеже от Синята коалиция продължават да нахалстват и да се държат нагло по този казус, аз искам да задам няколко въпроса на генерал Атанас Атанасов, който беше шеф на НСС през 1997-2001. Първо, дали Алексей Петров е бил на секретен щат по негово време като пряк съветник на директора на НСС, т.е. на самия Атанасов? Защо говорим само за това, че Станишев и Петко Сертов са назначили Петров като съветник на шефа на ДАНС през 2008, след като десет години преди това той е бил такъв по време на управлението на ОДС?

И още: преди време се заговори за разработката “Буда”. Въпрос към Атанас Атанасов: Разработвал ли е той през 1998 г. сегашния премиер Борисов? Било ли е прекратено това дело, по чие нареждане и има ли нещо общо с по сетнешната политическата кариера на Борисов? Всъщност изразът на Борисов “Ние с Костов сме се разбрали” има много прагматична база. Тези задкулисия вече 20 г. дирижират прехода.

- Дали Борисов и Николай Младенов ще успеят да се справят с посланиците с досиета?

- Ключов въпрос. Но аз не смятам, че Николай Младенов върши много работа в тази посока. Тъкмо обратното – семейната му обремененост го прави непоследователен. Знаем, че баща му е бил шифровчик в посолства на тоталитарна България. Статутът на семействата на шифровчиците тогава е бил такъв, че те са нямали право да излизат без охрана от сградата на посолството. Представяте ли си колко ценни за ДС са били тези хора? И каква психика според вас е формирал този режимен живот на подрастващия Младенов? Да не забравяме, че и през близо двете години на това правителство имаше доста назначения на дипломати, които се оказаха, че са секретни сътрудници.


- Споделяте ли тезата на Божидар Димитров, че всъщност чрез закона за досиетата БСП кадрува в дясното?
- Да, донякъде. Макар че, парадоксално, но и договорът за “Белене”, сключен от кабинета “Станишев”, и Законът за досиетата, са на светлинни години пред съответните актове на десните.

- Останаха обаче съмненията, че някои от посланиците са реактивирани. За кои от тях знаете?
- Да, и на първо място искам да посоча посланикът трети мандат в САЩ Елена Поптодорова. На снимката, която виждате тя е отдясно на Ричард Никсън на срещата му с Тодор Живков в Евксиновград на 1-2 юли 1982. А тя би трябвало да е до Живков. Нямам обяснение защо е нарушен протоколът. В една докладна записка на Любен Гоцев, който е организатор на тази среща и на цялото посещение на Никсън в България тогава - посрещнал го е на Дуранкулак - става ясно, че от американска страна изрично се настоява на срещата на четири очи да присъства само Елена Поптодорова.

- Тя да не се окаже агент на ЦРУ?
- Възможно е, както се изразяват в службите, да е работила „на двойна езда”. Марин Райков, който се е подвизавал на Балканите като военен разузнавач, също са му обещали са да му скатаят досието, но това май не се е случило.

- Кога е излязло досието на Марин Райков?
- Не е излязло, но определени хора знаем, че съществува. И все пак въпреки огромните гафове Младенов няма да бъде сменен.

- Защо да бъде сменен?
- Защото предлага проблемни хора, хора с досиета за различни позиции в министерството.

- Той да не би да не знае?
- Да цитираме пак Соколов – че всичко се знае още от 1997 г. Но Младенов не е изцяло български министър. Той е директна креатура на най-големия ни съюзник – САЩ, затова не биха го пипнали и с пръст.

- В продължение на въпроса за десните кандидати има ли нещо интересно?

- Небивал калабалък за кандидат-президенти се появи напоследък. Двамата братя от Филибе Петър и Емил Стоянови се опитват сега да разиграят една игра – да бъде курдисан Петър Стоянов за кандидат на ГЕРБ. Ако бъде издигнат, хортуват си те, СДС ще бъде принуден да подкрепи своя бивш лидер и президент. По-малкият брат вече се инсталира като евродепутат от ГЕРБ. Подобна кандидатура би била издевателство над десните избиратели. Ето още една интересна снимка. През 2008 г. вече експрезидентът Петър Стоянов е на конференция ”Central Europe and Eastern New Economies Strategies with Gulf States, Middle East, Bahrain April 8 to 10, 2008”. Отляво надясно са подредени шефът на кабинета му като президент навремето Илия Лазаров, който е внук на финансовия министър та НРБ до 1962 г. Кирил Лазаров, до него е БСП функционерът, кандидат за депутат от Коалиция за България през 2005 в София област и братовчед на Лазаров – Кирил Недев. Двамата са съдружници в една фирма, която предизвика големи скандали с незаконни строежи в Долна баня, до Ихтиман. До тях е тогавашният министър на икономиката от БСП Петър Димитров, а точно до него – Петър Стоянов, който вероятно лобира за делата на първите двама. Тук задавам риторичния въпрос: Да се досещаме ли кой стои зад тази инвестиция в Долна баня? Интересни са и фигурите до Стоянов. Нашият посланик в Кувейт и ОАЕ Илко Шивачев, който е дългогодишен секретен сътрудник на РУМНО. А до него е Стоян Сталев – забележете, до 1990 г. вкл. е бил секретен сътрудник на II главно управление на ДС, 1 отдел, 3 отделение – следил е определени чужденци в България. Той дори беше член на кабинета “Софиянски”. Изобщо, мерзка и отвратителна работа.

- Скандалите в “Труд” и “24 часа” само финансови ли са, или имат политическа проекция?
- Няма медиен проект в България, който да няма политическа проекция. Моето мнение е, че Огнян Донев и Любомир Павлов всъщност имат политически проект и той цели възстановяване на старото СДС под техен диктат, с формацията на Пламен Юруков вътре, разрушаване на “Синята коалиция” и изхвърляне на Костов от политическото пространство. Изобщо, част от целите им са достойни за адмириране.

- Но нали Пламен Юруков направи нова партия?
- Тя е като АБВ-то на Първанов – изкуствена патица. Винаги може да бъде кооптирана в СДС.

- Софиянски има ли позиции? Той категорично отрече да е свързан с проекта на Любомир Павлов.
- Той засега е единственият политик от такова ниво в дясното, който заяви, че президентът на България трябва да се казва Меглена Кунева. Човек трябва да се запита защо такива хора, които по принцип не стрелят напосоки във въздуха, правят подобно нещо. Погледнах в моя архив и видях, че това е свързано с 1990 г., когато Меглена Кунева е назначена в МС като специалист по международно право в отдел ”Правен” при Андрей Делчев. А той е един от активните и влиятелни членове на ССД на Софиянски.

- Кунева обаче не обича да се идентифицира с определена партия.
- Кунева има подкрепата на сериозни западни кръгове, които не са нито леви, нито десни. Те са представители на едно наднационално лоби, което авторитетен анализатор като Дейвид Родклиф описва като суперкласа от 6 хиляди души – приблизително по 1 на всеки 1 млн. души от населението на земята. Това е т.н. „суперкласа”.

- Нещо като „световно правителство”?
- Да, точно така.

- Заради това ли тя е фаворитката на президента Първанов?
- Отчасти да, защото той от години е напълно игнориран в чужбина. Заставайки зад нея, той се надява да си създаде подход към тях. Виждаме, че се готви и за премиер – съвсем не толкова налудна идея, както изглежда на пръв прочит – и такива контакти, на такива нива ще са му необходими.

- Посочихте Любомир Павлов и Огнян Донев и техния проект. А Христо Грозев чий човек е?
-Ако се огледаме край него, ще видим, че това са кръгове от БСП. Самото му изявление, че би върнал Тошо Тошев, е много показателно. Тук има сблъсък между квазидясно и квазиляво. Това подменя действителността.

- Част от статуквото ли е това?
- Опит да се запази статуквото под ”вънкашност чужда и име ново”. Дано не прозвуча много песимистично, но сегашното време може да ни се струва като “ Belle Йpoque ”след време. Вижте последните данни – в България има над 1млн.цигани, тоест те вече са приблизително 15% от населението. Такъв процент цигани няма нито една страна на света! Това е като проклятие – няма решение на тази катастрофа и наистина губя съня си само като си представя до няколко години какво ще се случи в страната ни. Като краен резултат за дълъг период от време тук ще стане място, където могат да се случват само крайнорадикални политически проекти, мобилизирани от този казус, което ще ни лиши от предпоставки за относително демократични параметри в политиката и либерални практики в икономиката. На ход са якобинците!

Едно интервю на Светломира ДИМИТРОВА


http://www.blitz.bg/news/article/105353










Гласувай:
4



1. meto76 - Много се лъжат определени хора като ...
12.04.2011 22:01
Много се лъжат определени хора като си мислят, че Меглена Кунева е кандидат на НДСВ,БСП или Първанов за президент. Меглена Кунева е кандидата на Европейския съюз за президент на България.
цитирай
2. grigorsimov - Да ви е честита Меглена Пърмова - Кунева
13.04.2011 11:25
Ако не знаете, кой е Пърмов, проверете – висш функционер на БКП - евреин.
Проблемите не е в това, че са евреи, а в това, че са талмудисти - сатанисти, подчинени на световния им сатанински център - реалното световно правителство.
цитирай
3. polopot - Меглена Кунева е кандидата на Ев...
13.04.2011 15:09
meto76 написа:
Меглена Кунева е кандидата на Европейския съюз за президент на България.


И аз стигнах до същият извод.
цитирай
4. анонимен - Антон Тодоров - кому е нужен ?
14.06.2012 09:29
"Вижте последните данни – в България има над 1млн.цигани, тоест те вече са приблизително 15% от населението".
Само по това се вижда, че Антон Тодоров не е сведущ, че е скандалджия. Всички в България са такива каквито се припознават. В Пловдивско и Пазарджишко има около стотина хиляди турци черни като цигани и "белите" турци странят от тях. Същото и с огромна маса българи, припознаващи се като българи в София. ....

Въбоще ДС и страрите служби не са отговорни за целият погром над България. Голяма част от тях успяха и запазиха поне !!!!! територията на Република България от чужда инвазия през 1989 - 1990 г.
Тези хора нямат нищо общо с забогателите от службите и партията.

Въобще във всяка бивша соц. страна е така. дори в ГДР- сега Гервания, Полша, Чехия.
В Германия например може ли да каже някой колко бивши служители на ЩАЗИ са в БНД ??????
В Полша- те и до сега не са разкрили всички агенти. Да не говорим, че папките на Болеците (поинтересувайте се кой е "Болек") - тотална са изтрити и изчезнали.

Важното е каква е страната след промените.
Факт е , че Полша не е България от 2012 г.
Защо обаче?
ЗАЩОТО 4ПРОЧИСТВАНЕТО4 ТАМ Е ТОЛКОВА КОЛКОТО И БЕЗ ПРОЧИСТВАНЕ- НО ХОРАТА ТАМ СА ЕДИННИ И СТРОЯТ, ПРИВЛИЧАТ ИНВЕСТИЦИИ, ТАМ СА ПЪРВО И ЕДИНСТВЕНО НАЦИОНАЛИСТИ - ПОЛСКИ ПАТРИОТИ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580971
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031