Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2012 15:44 - Добрите деяния на дивната Диана и злокобната злоба на злите зелени
Автор: ivoberov Категория: Политика   
Прочетен: 10879 Коментари: 17 Гласове:
22

Последна промяна: 26.06.2012 15:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Сценарий за възмутително-възпитателен, мракобесно – поучителен, разтърсващо-познавателен, злокобно-многозначителен и зловещо-незадоволителен полицейско-телевизионен сериал на ужасите.

 

 

Сериалът е задължителен за всички лица под 18 години, над 18 години и около 18 години. Лицата трябва задължително да са придружени от придружител. Придружителите задължително трябва да бъдат членове, симпатизанти, привърженици, министри и премиери от партия ГЕРБ.

 

 

 

Положителни герои :

 

1.Трите внучки на Вежди Рашидов и Диана Найденова.

2.Вежди Рашидов.

3.Диана Найденова.

4. Телевизионен оператор на БиТиВи, самата БиТиВи и Диана Найденова.

5. Бойко Борисов.

6.Диана Найденова.

7. Всички членове и членки на ГЕРБ, всички привърженици на ГЕРБ, всички симпатизанти на ГЕРБ и ГЕРБ.

8. Добро ченге.

9. Лошо ченге.

10. Всички ченгета.

Отрицателни герои :

1.Протестиращи еколози.

2. Други еколози.

3. Всички еколози

5. Всички представители и водачи на еколози.

                                           

                                 Първа серия, първо действие

 

 

Филмът започва с английската песен „грийн грийн грас оф хоум” и с руската песен „ а снится мне трава раднова дома, зельоная, зельоная трава”.

 

Докато звучат песните и изтичат началните надписи,  камерата показва зелената, зелената трева на Борисовата градина.

 Зелената трева на Борисовата градина – крехка, миловидна, трогателна, беззащитна и уязвима зеленее с всичко оттенъци на нежнозеленото, тъжнозеленето крехкозеленото и трогателнозеленото .

Край тревата минават внучките на Вежди Рашидов и си говорят. Първата внучка поглежда към тревата и казва :

 Първа внучка : Ах, каква прекрасна зелено-нежна и нежнозелена трева. Няма нищо по-хубаво от зелената трева на Борисовата градина.

  Втора внучка : Да, ама дядо казва, че зелената салата е по-хубава.

  Трета внучка : Няма значение дали е трева или салата.Само да не са зелените.

Първа внучка : Какви са тия  зелени ?

 Втора внучка : Те са едни лоши хора, които не искат България да напредне и да има ски. Заради тях трябва да ходим чак до Австрия на ски и дядо се тревожи.

 Трета внучка /допълва/: И трябва да се клатушкаме по разни самолети, да чакаме с часове по разни летища, да минаваме през митнически проверки, да наемаме таксита, да отсядаме в скъпи хотели, да пием по чужди барове и всичко това за да караме ски в далечната, непозната и заплашителна Австрия.

 Първа внучка /през сълзи/ : Ах, с какво заслужихме такава съдба. Затова ли скачахме по площадите ? Затова ли дядо стана министър ? Няма ли кой да се справи с тези зелени ?

Трите внучки се разплакват от мъка, скубят си косите от мъка, раздират си фланелките от мъка, заливат се с кока-кола от мъка, задавят се с пуканки от мъка, изплюват си дъвките от мъка, покапват се със сладолед от мъка и си пускат Хулио Иглесиас по емпетройките от мъка.  

 В изпълнение на своя репортерски дълг репортер от Битиви отразява с риск на живота си нерадостната съдба и неутешимата скръб на внучките.

 

 

                                        Второ действие

 

 

 Внезапно в далечината се чува зловещ, злокобен, грозен и заплашителен тропот на крака. Тропотът приближава и става все по-зловещ, все по-злокобен, все по-грозен и все по-заплашителен. Когато тропотът приближава съвсем близо и става съвсем зловещ, злокобен, грозен и заплашителен се вижда, че той принадлежи на една необуздана  и прилична на сган тълпа. В тълпата зловещо проблясват очилата на недозавършили студенти, злокобно се веят косите на неподстригани хулиганки, грозно синеят изтърканите дънки на зарязали европейското  първенство по футбол смутители и заплашително висят раниците на ненаписали домашните си гимназисти. В този миг първата внучка разбира от какво естество е разбеснялата се тълпа и изпищява ужасено :

Първа внучка : Помоощ ! Зеленитеее!. Зелените идаат !

Втората внучка изпищява още по-ужасено :

Втора внучка : Помоооооооооооощ ! Зеленитееееееееееееееее! Зелените идаааааааааат!

Третата изпищява съвсем ужасено :

Трета внучка : Помооооооооооооооооооооооооооооооооооооооощ ! Зеленитееееееееееееееееееееее! Зелените идааааааааааааааааааааааааааат!

 

 

 В отговор не техните писъци довтасва полиция и се готови да даде заслужен отпор на разбеснялата се екологична тълпа, а разбеснялата се екологична тълпа се готви незаконно да им се противопостави. Камерата показва как незаконната разбесняла се тълпа приближават все по-близо до тревата на Борисовата градина, докато операторът на Битиви с риск на живота си заснема нейното приближаване.

 

И тогава се случва немислимото.

Точно преди да се случи немислимото, обаче сериалът прекъсва заради рекламите по Битиви и чак след рекламите по БиТиВи продължава, за да се случи немислимото.

                            Трето действие.

 

   Камерата показва как кецът на един от самозабравилите се еколози приближава екрана, става все по-голям и по-голям, заприличва на огромен черен облак и тогава се случва немислимото :

  Кецът се стоварва с цялата си мракобесна сила върху нежно-зелената тревица на Борисовата година, тревицата клюмва като посечена и престава да зеленее с всички оттенъци на нежнозеленото.

 Внучките на Вежди Рашидов отново се разпищяват, сирените на полицията също се разпищяват, сирените на бърза помощ също се разпищяват, сирените на пожарната също се разпищяват, всички пищят, всичко пищи и отвсякъде се стичат репортери за да отразят събитието, а главни редактори, заместник-главни редактори, колумнисти, специални пратеници, наблюдатели, собственици на вестници, председатели на издателски съюзи, на писателски съюзи и на съюзи на разпространителите питат възмутено как е възможно зелени да тъпчат зелената трева на Борисовата градина.

В изпълнение на служебния си дълг и с риск живота си операторът на БиТиВи пита зелените : „Абе какви зелени сте вие, като тъпчете зелената трева на Борисовата градина !”. Вместо отговор, обаче,  един самозабравил се и разбеснял се зелен му показва среден пръст.

 - Да беше друга градина да й стъпчат тревата, ама точно на Борисовата да я стъпчат, това не се трае – споделя един полицай на свой колега.

- Ама тя не е кръстена на Бойко, а на някакъв друг Борис – разяснява колегата.

-  Дааа, затова сме на това дередже – въздъхва първият полицай, след което разговорът им се прекъсва, защото операторът на БиТиВи и един провокатор между зелените са се сбили в изпълнение на служебния си дълг, тоест операторът се е сбил в изпълнение на служебния си дълг и с риска на живота си, а зеленият се е сбил от злоба, завист, омраза, алчност, порочни наклонности, несдържана похот, и други подривни намерения.

 Двамата се бият, полициите ги разтървава, всички пищят, от екрана звучат песните „грийн грийн грас оф хоум”, полицията се готви да арестува който и каквото й попадне, по Битиви дават реклами, майка плаче, грамофон свири, кюнци падат, сажди хвърчат и така трето действие завършва, за да започне четвърто. 

 

 

                                    Четвърто действие

 

 

 Четвъртото действие се развива в Министерството на Вътрешните Работи. Камерата снове по стаи, коридори и кабинети. Навсякъде по стените са закачени телевизори, които излъчват предаванията на Битиви и изказванията на Цветан Цветанов, по всички кабинети висят портрети на Бойко Борисов, а във всички лични чекмеджета и шкафчета на полицаите има снимки на Диана Найденова с пронизващ погледи и голи крака, с пронизващ поглед и полуголи крака, с полуголи крака без пронизващ поглед, и с голи крака без поглед.

 Камерата показва също налепени по стените съобщения и снимки на издирвани лица. До снимките на братя Галеви пише „Издирват се,  възнаграждение 20 хиляди лева”. До снимката на Брендо пише : – „Издирва се, възнаграждение 30 000 лева”. Коя знае защо до тях е поставена и снимката на банкера Цветан Василев. На нея пише : „ Не се издирва, възнаграждение 85 милиона евро „ Виждат се също и снимки на лица от групировката ТИМ с надпис „  Не се издирват, възнаграждение 230 милиона евро”

 След като завършва обиколката си по коридори и кабинети, камерата показва стаята за разпити, където едно добро и едно лошо ченге разпитват окован в белезници представител на еколозите :

  Лошо ченге : Признай си, пипало зелено такова, кой гаден зелен октопод те прати да протестираш !

  Добро ченге : Признай зеленяш такъв, че по-лошо ще стане !

  Представител на еколозите : Не ме е изпратил октопод, събра ни фейсбука.

 Добро ченге : А, добре, призна си най-после. Може и да не те бием много.А той от американското или от турското разузнаване е. Или от австрийската конкуренция. Май е турчин, като му гледам името.

  Представител на еколозите : Не, това е социална мрежа в Интернет.

 Лошо ченге : Как социална мрежа бе лайно зелено, ти нас за тъпи ли ни вземаш. Я кажи веднага кои килъри и наркобосове ви пратиха да се бунтувате. И колко пари ви дадоха.

 Добро ченге : И кой ви нарисува плакатите та са такива красиви. Килърите, или наркобосовете. Само те могат да рисуват такива красиви плакати.

 Представител на еколозите : Не, ние самите си ги рисувахме.

Лошо ченге : Как така вие самите, бе. Я признавай веднага, щото ще те спукам, ще те разгембя, ще те разкъсам, ще те разкостя, ще те разпарчетосам, ще те одрусам, ще те обруля, ще те изям, ще те изплюя, ще те…

Добро ченге /като го прекъсва/ : Чакай малко колега. Нека го питам първо едно нещо. Нашият любим премиер, който прави магистрали лъжец ли е ?

Представител на еколозите : Ами такова…кво да кажа…що да е лъжец ?

Добро ченге : Значи нашият любим премиер, който прави магистрали не е лъжец ! А тогава лъже ли като казва, че в бунтовете ви са намесени наркодилъри, килъри и октоподи, а ?

 Представител на еколозите : мълчи.

 Лошо ченге : Какво мълчиш бе ! Отговаряй ! Лайно зелено такова ! Лъже ли нашият любим премиер, който прави магистрали ?

Добро ченге : Извиняваш ли се на оператора, който с риск на живота си и в изпълнение на служебния си дълг засне зелените зверства срещу любимия ни премиер, който прави магистрали ?

 Представител на еколозите : мълчи.

 Добро ченге :  Няма как. Исках да ти помогна, но ти си упорит като всички разюздани еколози. Ще трябва да те дам на колегата. Нека те разкъса, разгемби, разпарчетоса, обрули, обезкости, изяде и изплюе.

  Лошо ченге / с коварна усмивка на лицето си/ : Чакай, аз съм му намислил нещо по-друго.

 Лошото ченге излиза и след малко се връща с още по-коварна усмивка на лицето си. В ръката му проблясва нещо кръгло, тънко и остро. Екологът поглежда към тънкото, кръгло и остро нещо и очите му се разширяват от ужас. Камерата приближава тънкото, кръгло и остро нещо, така че зрителите могат да видят, че върху него има снимка на Веско Маринов и надпис  „ Нашата полиция ни пази - избрани полицейски химни „

-         О, не ! – моли се екологът.

-         О, да ! – усмихват се доброто и лошото ченге с коварни усмивки, домъкват в килията усилватели и дисково устройство, вкарват в устройството диска на Веско Маринов, нагласят усилвателите на макс, след което излизат от килията със зловещо-саркастичен смях.

                      Пето, последно действие на първа серия

Доброто и лошото ченге се връщат в килията за разпити. Дискът с песните на Веско Маринов е свършил. Представителят на еколозите седи на стола спукан, разкъсан, разгембен, разкъсан, обезкостен, обезкосмен, разпарчетосан, одрусан, обрулен, изяден и изплют.

 Доброто и лошото ченге го питат

Доброто и лошото ченге : Е, сега извиняваш ли се на оператора ? Извиняваш ли се за злощастната съдба на Рашидовите внучки ? Извиняваш ли се на нашия любим премиер, който прави магистрали ?. Признаваш ли за килърите, наркодилърите и октоподите ? Признаваш ли за стъпканата трева ?

 Представителят на еколозите със сетни сили казва.

Представител на еколозите : За тревата признавам и се извинявам. Даже обещавам да засадя нова. За другото, обаче, не признавам. Нашето дело е свято. Победата ще бъде наша.

Добро ченге : Е, аз бях добър с теб. Направих каквото можах. Но ти излезе много по- разпасан, много по-вреден, много по-самозабравил се и много по-зелен, отколкото си мислех. Ще трябва да прибегнем до най-крайната мярка. Ще те дадем на Диана Найденова от Битиви да те интервюира.

Представител на зелените : О, не, само това не. Всичко ще си призная. На всички ще се извиня. И на оператора, и Вежди Рашидов, и на внучките му, и на дъщерите му, и на снахите му, и на любимия наш премиер, който прави магистрали ще се извиня, само не ме водете при Диана Найденова, моля ви.

Добро ченге : Късно е вече. Аз те предупреждавах. Ти си си виновен.

Лошо ченге /тържествуващо-злорадо / : Водете го към Битиви !

 

 

                                       Край на първа серия.

 

 

/Докато изтичат финалните надписи звучи песента „ Нашата полиция ни пази” на Веско Маринов. Шефката на Битиви веднага заповядва да спрат песента и да пуснат реклами докато не са се разбягали всички зрители, които обаче и без това се разбягват./

  Писанието е обнародвано първо в тук
    
www.ivremena.com




Гласувай:
22



1. blackpredator - В антракта
26.06.2012 16:01
Тома Белев, "Зелени банкноти":

- Върнах им го тъпкано! За толкова години директор, нито един бор с корояди на Витоша не съм отсякъл....
цитирай
2. анонимен - Екология и туризъм
26.06.2012 16:37
Между екология и туризъм често има голямо напрежение или „диалектическо” противоречие, както биха казали марксистите. Няма съмнение, че екологията е ключова за оцеляване на човечеството, а туризмът и в частност ски-туризмът има ред отрицателни въздействия върху околната среда. От друга страна особено за държави като България туризмът е икономически жизненоважен. От гледна точка на екологията наистина би било най-добре всички зимни и летни курорти в България да бъдат закрити. Тогава българските планини и плажове отново биха станали безлюдни, чисти и девствени. Само че приходите от туризма ще секнат с всички произтичащи от това последици.

За съжаление не можем да очакваме всички изведнъж да заживеят здравословен и устойчив начин на живот (lifestyle of health and sustainability) и бизнесът също трябва да има възможност да се развива, макар и понякога за сметка на околната среда. Ето защо невинаги е лесно да се намери баланса между туризма и екологията.

Във връзка с това руският физик (антирелативист) Иосиф Смульский пише:
„Еще в 30-е годы величайший мыслитель, борец и гуманист нашего времени Мохандас Карамчанд Ганди пришел к глубокому убеждению, что достижения западной цивилизации эфемерны. Простой образ жизни без отрыва от Природы, умеренность, физический труд и духовное совершенство являются основами счастья человека. На личном примере Махатма Ганди показывал, что соткать себе одежду и обеспечить себя продуктами питания может каждый человек.
цитирай
3. анонимен - Екология и туризъм 2
26.06.2012 16:37
Конечно, мы не вправе отказаться от многих благ, достигнутых благодаря техническому прогрессу. Но дальнейшее наше развитие должно быть целесообразным и целеустремленным, чтобы предоставленный сам себе технический прогресс не привел нас к гибели. Одним из условий дальнейшего развития является рациональное потребление. И, как мы видим, условия для снижения нынешнего уровня потребления имеются. Пусть у каждого из нас в душе остается образ земного шара, окутанного слоем дыма. Те существа, что находятся внутри слоя, уже гибнут. Лишнее потребление хоть малой крохи каждым из нас увеличивает слой дыма. Он растет, начинает касаться детей, и как только его толщина достигнет высоты человеческого роста, Земля станет безлюдной. Не допустим этого, ведь каждый из нас гомо сапиенс, то есть человек разумный!”
цитирай
4. анонимен - Чиба от българското виртуално п...
26.06.2012 16:55
Чиба от българското виртуално пространство, бе, мангал!
цитирай
5. gocho52 - "Чиба"...
26.06.2012 17:16
Издава гербероидно страхливо и лъжливо създание.
Диана се държа отвратително, и не само тогава.
цитирай
6. анонимен - Гошо, ти пък с твоите постинги ми ...
26.06.2012 18:44
Гошо,ти пък с твоите постинги ми идва да те квалифицирам, като такъв -,,лъжливо и подло създание"
цитирай
7. krivoshapkova - Поздрав!
26.06.2012 21:25
Забавлявах се от сърце!
цитирай
8. diso - Истински си забавлявах:)) Сценарий за чудо и приказ!
26.06.2012 22:38
Що се отнася до баланса между бизнес и екология, постижим е много повече, отколкото изглежда. Нужна е първо добра воля и взаимно зачитане между страните в спора.
цитирай
9. penchoan - Въпросът за навлизане на мутрите в ...
27.06.2012 10:21
Въпросът за навлизане на мутрите в просветата, културата и журналистиката е много актуален. Тече тотална мутризация в страната. Ако Стратиев беше жив, щеше да напише шедьовър за управлението на ГЕРБ!
цитирай
10. imbe - За мутрите
27.06.2012 11:24
Този факт за мутрите съм напълно съгласен с него !! http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
11. liliyanaandreeva - Никога не съм харесвала Диана На...
27.06.2012 12:13
Никога не съм харесвала Диана Найденова, но няма да участвам в оплюването и! Под човешкото ми достойнство е да ритам умряло куче или гладиатор, подхвърлен на лъвовете в Колизеума, та било то и самият мракобесник Берия!
Поканих Ви в моя група за пропаганда на ЕКГ (екологични календарни градове) и за едно човечно човешко битие! Иначе се въртим в омагьосания кръг на клакьорството, а обществото продължава да е кастово, независимо от това, че понякога свалят от власт по някой и друг привилегирован за удоволствие на тълпата с цел "Хляб и зрелища"!
Помогнете на мен!
цитирай
12. theeconomist - Абсурдна пиеса,
27.06.2012 12:42
посредствени изпълнители,фон - гротеска, публикат тъпа и иска чалга!
Ония отатъка чакат Годо - ние гоним Михаля!
цитирай
13. smirena - Поздрави и от мен!
27.06.2012 15:19
Много весело писание.
цитирай
14. анонимен - Голям кеф
27.06.2012 19:34
Ей, Иво Беров, голям сладур си и с удоволствие те чета. Просто нямаш грешка в оценката , за каквото и да пишеш. Не спирай младежо !! Нека погледът ти да е бистър, а перото - остро! Жив и здрав!
цитирай
15. анонимен - svejo
28.06.2012 15:12
pishi, pishi i pak pishi...
цитирай
16. анонимен - Отдавна не се бях смял така
30.06.2012 19:26
страхотно е
цитирай
17. анонимен - Ах този неподражаем Иво Беров !
27.10.2012 21:35
Е който си може, си го може! Иво, Иво Беров, пиши сценарий, бе момче! Голям кеф е да те чете човек, благодарности и пожелание за здраве !!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoberov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7797554
Постинги: 207
Коментари: 8911
Гласове: 15102
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031