Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2015 16:56 - Масонски символи в Българските светини - едно великолепно изследване за зараждането и развитието на масонствоно в България
Автор: watchtowerman Категория: Политика   
Прочетен: 6626 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Масонски символи в Българските светини

26.03.2015

Свободното зидарство навлиза в България около 1820 когато във френската ложа “Овидий” в Кишинев е посветен в масонство българския архимандрит Ефрем. Великата Ложа на Унгария също прави опити да основе сдружение на свободните зидари в Свищов. Тези опити не остават незабелязани от „старите” (шотландски) масони в Цариград.

На 12 декември 1863 в цариградската ложа “Ориент” е посветен за масон Иван Николов Ведър. Ведър е работил в Манчестър, а в Русе се внедрява в революционните кръгове, като дава пари на Раковски. В Цариград е кореспондент за европейски вестници докато преподава в Роберт колеж. Приет е в английската Ориенталска ложа №33 и получава номер 687. Заради особените си заслуги достига до най-високата 33-та степен.

След посвещението, английският консул в Цариград настанява Ведър на работа по проекта на жп линията Русе-Варна. С мисия да рекрутира мрежа от млади българи за английското масонство като дава сведения за революционната дейност в страната. През април 1869 г. се включва в „интелиджънт сървис” (тайната политическа полиция) организирана по проект на Англия и Турция в столицата на Туна вилает – Русчук.

В Русе присъстват консули на Англия, Франция, Австро-Унгария, Италия и почетни консули на Белгия, Холандия Германия, Гърция и Испания, всички до един масони. Имено там през 1880 Ведър основава първата българска ложа “Балканска звезда”. Местоположението е избрано за да се изпревари навлизането на про-руските франк-масони от Румъния.

След освобождението, Александър Батемберг (посветен във виенска ложа) посещава занятие на русенската Ложа “Балканска звезда”. Там масоните обсъждат с Великия Ориент на Португалия възможността за откриване на втора българска ложа вече в София под името “Братство за короната на България”. Поради сложната политическа обстановка в Княжеството и развихрилата се “партизанщина” в отношенията между политическите партии, първата българска ложа “Балканска звезда” в Русе взема решение да прекрати съществуването си, за да не се намесва франкмасонството в политиката и с това не успява не успява да изпълни своята първоначална мисия.

Главният виновник за това е франкмасонската ложа основана през 1865 във Видин от турският губернатор Пазватоглу и френският консул Кличиян. Първоначално в нея не участват българи, но турските масони-реформатори назначават българи на административни и църковни позиции в градски и селски общини. С тази поместна структура се образуват смесени общества, читалища, дружества, училища, печатни органи и Лицея в Цариград (Галата сарай), където всички преподаватели са масони.

Такива са Тайната дружина на верните приятели, Добродетелната дружина, Българското общество, Млада България, Българското книжовно дружество, читалище “Братска любов”, читалище “Зора” в Русе, читалище “Селски труд” в Бяла черква, комитетът “Каран” в Червена вода, Търновското читалище, Македонската дружина, Читалищата в Свищов, Шумен, Лом, Варна и др. През 1885 българските масони реализират първия си обществен проект. По инициатива на членове на Ложа “Братство” и лично на нейния първомайстор Димитър Карамфилович, е основан Българският червен кръст.

imageТайният революционен комитет в Букурещ също е инфилтриран от масони и вербуван за таен масонски център. Там през 1864 в масонство е посветен Ангел Кънчев. В Русе пък е посветен Захари Стоянов. В същата ложата членуват Никола Обертинов и майка му Тодорка, Тома Кърджиев, Иларион Драгостинов, Ради Иванов, Олимпи Панов и Георги  Икономов.

Ангел Кънчев пише на Никола Обретинов на 6 август 1870 г., от Табор: “Много добре ще сториш да ми напишеш, ако искаш, в кратко, нещо за Програмата на Лицея, а особено туй, което следва ти миналата година там. (1869 б.м.)”. В писмо до Русенската община държавният служител, масона Х. Иванчо х. Пенчович пише, че е избрал четири отлични ученика да учат в Лицея на държавни разноски. Българите в Лицея били общо десет. “Голяма привилегия за Русчук е това благоволение” – пише той. Имено х. Пенчович подписва смъртните присъди на Димитър Общи и Васил Левски през 1872г.

Бил ли е Левски масон?

Западналата ложа в Букурещ е възобновена през 1869 от Георги Живков. Левски му помага изграждайки една напълно нова и независима от чуждите ложи българска революционна мрежа. Дейността на ложата се засилва след отстраняването на Левски и Кънчев и след разбиването на Вътрешната революционна организация. Истинските последователи на Левски, а по-късно и на Ботев, са отстранени от революционната борба и тя се ръководи от масони, провеждащи чужда политика.

Тъй като архивите на „хъшовските ложи” са унищожени от противниковите ложи, няма запазени документи за „масонството” на Левски. Затова пък използваните от БРЦК подходи и символи са повече от пасивни доказателства за масонско влияние. Дори Чорбаджи Марко в „Под игото” казва: „не пресягай пред баба си…, не бъди такъв фармасонин!”. Думата е натоварена с отрицателен смисъл – човек, който не спазва църковния канон. За фармасони става дума и в поемата „Кървава песен“ на Пенчо Славейков. Известна е снимката на снимката на Хр. Ботев, Ив. Драсов и Н. Славков около кръгла маса на която има кръстосани револвер и нож и мъртвешка глава (човешки череп с кръстосани под него кости).

Левски заема от карбонари и масони практиката за псевдоними на лица и населени места, шифри, клетви, пароли, обръщението “брате” с братска целувка и плеяда други революционни и идеологически символи. Това са все думи и идеи приети от българските революционери. Други думи „Свобода или смърт“ са изречени от масоните през 1775 в борбата за независимост на Америка. Суверенният народ се състои от всички граждани без разлика от религия, език е идея изповядвана от други видни революционери в Италия – Гарибалди и идеолога на освободителните революции Джузепе Мацини. Мацини и Георги Раковски се познават от масонската ложа в която членуват.

Лimageевски не е бил в добри отношения с Раковски, но е имал връзки с ложата „Тайната дружина”. Двама масони от „Тайната дружина” Буйнов и Стоил Попов са били в близки отношения с Левски и са преследвани от турските власти. Ако Левски е бил посветен в масонство, възможно е това да е станало там през 1861 – годината, която Левски цитира многократно в писмата си за начало на “съпричастността му към народните дела”.Дали заради това преамбюла на “Наредата” цели е “да са подигни храм на истината и правата свобода” и да се даде място на „съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности”?

Докато самите масони никога не са разпознали Левски като свой член, то паметникът на Левски в София е безспорно масонски обелиск. Висок е точно 13м. охраняван от грифони. Любимият илюминатски символ, пресечената пирамида на паметника, е иконструиран с биволски черепи около които се вихрят змии. Разположението му в центъра на кръгово движение е по аналогията на вашингтонския монумент и обелиска на пл. св. Петър във Ватикана – все апотеози на повсеместната масонска символика.

Скрити ли са масонски символи в българските банкноти?

Банкнота от 5 лв: Образ на смъртта в цял ръст с коса в ръка; триъгълник, в който е вградено око по подобие на американския долар. На гърба има забулена бременна жена, а през гърлото й минава сърп или коса. На предната страна пък е нарисуван човек с трънен венец.

Банкнота от 20 лв: Масонско ръкостискане с палците и на двете ръце са обърнати надолу върху лицевата страна. На гърба копия са насочени в гърба на лъва, Парламента – към надписа „Съединението прави силата” и входа. От „колелото на живота”  излизат още 6 копия

Банкнота от 50 лв: Падащ ангел на лицевата страна покрит от излитаща птица

Банкнота от 100 лв: Копие през часовник се забива в сърцето на Алеко Константинов.

Масонските символи в българските Храмове

Марияна Шабаркова-Петрова изготвя списък на древни масонски символи в българските православни храмове.

Лабиринтът и братска верига, вписан в подовите мозайки са масонски символи. Такива имат храма „Св. Петка“ в село Дрен, църквата в с. Горановци, кремиковски манастир „Св. Георги“.

Темплиерски разцъфнал кръст (Дрен) и шахматна мозайка (храм „Александър Невски“).

Пентаграмът, пенталфата (петлъчева звезда) или ръка–пентаграм в богомилска дърворезба от иконостаса в църквата „Света Петка“, село Дрен.

Триъгълен нимб в Рилски манастир, сцени от „Шестоднев“ в Чипровския манастир, стенопис от свода на църквите в с. Долна Вереница, с. Горна Вереница, с. Дрен, с. Чуковец, „Св. Георги“ в Златолист (Преподобна Стойна),  „Шестоднев“ в с. Туден, Шестоднев“ в „Св. Никола”, гр. Елена, Капиновски манастир, кв. Колуша, Кюстендил, Трявна.

Триъгълник с „всевиждащото око” в храма „Света Петка“ в с. Дрен, храма в с. Долна Вереница, с. Василовци, Куриловски манастир, сцената „Рождество Христово“ в църквата в с. Прибой, църква „Св. Йоан“ в с. Карабунар, иконите на „Св. Димитър” и „Св. Мина” във Велико Търново, иконата на „Архангел Михаил“ в Пловдив, иконата на „Св. Антоний“ от храм „Св. Атанасий“ във Варна и мн. др. Всевиждащото око може да се види на много места в Горноводенския манастир, примериот Сапарева баня и иконата на „Св. Иван Рилски и св. Спиридон“ в музей към храма „Св. Георги“, кв. Колуша, Кюстендил.

Хексаграмът присъства многократно в Горноводенския манастир и храмовете на с. Тешово, с. Долен, „Св. Георги“ в кв. Колуша, Кюстендил и икона „Шестоднев” в Трявна.

Икона на Св. Йосиф във Варненски археологически музей съдържа масонски инструменти: отвес, нивелир, ъгълник, пергел.

Винкел и пергел се виждат в дърворезбата на царските двери на църквата „Свети Никола“ в Елена, за която се знае, че е дело на атонски монаси.

Кръст с навита на него медната змия на Моисей в иконостасът в зимния параклис на Капиновския манастир.

Длето и чук (сечивото на Великия майстор на ложата и на Първия и Втория Велики Надзиратели)  църквите  „Св. Спас” в Несебър, „Света Петка” с. Вуково, „Свети Атанасий” Варна и Карлуковския и Горноводенския манастири.

Мистрията (инструмент на калфите) присъства в Лопушанския и Плаковския манастири.

Светилник/Менора в Горноводенския манастир.

Колони от Соломоновия храм с двуглав орел, стъпала понякога колоните, порта към храма има в Чипровския и Горноводенския манастири

Камък (неодялан и одялан) – Искрецки манастир и църква „Св. Димитър” Годеч.

Кръст вписан в кръг (тамплиеркси символ) – фасадата на храма в Лопушанския манасти, Горноводенския манастир, кръст край Маломаловския манастир, „Св. Димитър“ в Годеч, Чипровски манастир, Неделишки манастир, църквите в с. Комщица, Гинци, Долна Вереница и Искрецкия манастир.

imageСимволи на българската демокрация

Един от шедьоврите на големия български архитект Фингов е къщата на ул. „Шипка“ №38. На фасадната и колона има изваяна женска глава от скулпторът Андрей Николов – символ на майката на масоните според Фингов, който е дългогодишен член на масонска ложа.

Къщата е национализирана след 1944 и става детска градина. През 1995 г. е дарена на принц Кубрат и фондация „България”. До 2000г. българските масони имат редовни сбирки на „Шипка“ №38. По спомени на седесари на този адрес Жельо Желев, Блага Димитрова и съмишлениците им определят Петър Стоянов за бъдещ президент на България.

Връщането на Симеон Сакскобургготски в България е наречено от самия него операция „Шипка”. Къщата на ул. „Шипка” 38 се намира близо до тогавашното испанско посолство. Д-р Линдел Грей, която живее в къщата е една от основателките на Американския университет в България и мозъкa зад операцията благодарение на близките си отношения с посланик Бил Монтгомъри. По-късно Любен Гоцев и Гиньо Ганев стават част от операция „Шипка”.

Молитва за отричане от масони, темпелиери, розенкройцери, други тайни общества и техните окултни практики

Небесни Боже, Създателю на небето и земята, идвам при теб в името на Твоя син Исус Христос, като грешник който търси прошка и очистване от всичките ми грехове – специално от грехове извършени от моите предци по плът и кръв и чрез осиновление от кръстници. Почитам баща си и майка си заедно с всички мои предци, но се обръщам от всичките им грехове и се отричам от последствията им. Прощавам на предците си ефекта от греховете върху мен и децата ми. Изповядвам и се отричам от собствените се грехове. Отричам се от Сатана и му запрещавам да държи контрол над мен и семейството ми.

Отричам се и изоставям всяко взаимоотношение със свободното зидарство или която и да е друга ложа, орден или умение. Отричам се от всяко магьосничество и духа, който стои зад свободното зидарство, духа на Бафомет, духа на анти-Христ и проклятието което идва от луциферовата доктрина. Отричам се от идолопоклонство, светотатство, тайнственост и заблудата на масонството на всяко ниво.  Отричам се специфично от несигурност, любов към позиции и сила, любов към парите, лакомия, алчност и гордост, които са довели моите предци до масонството. Отричам се от всички страхове, които са ги държали в масонството и специално страх от смърт, страх от хора и страх от доверие в името на Исус Христос.

Публично се отричам от всяко позиция в ложата на която в бил мой роднина или предшественик, вкл. Пазач на портата, майстор, почитаем майстор (който приема почит и поклонение) или каквато и да е друга позиция свързана с масонството. Отричам се от това да наричам който и да е човек господар, освен Господ Исус Христос, който е мой единствен господар и забранява на други да държат тази титла. Отричам се от хващането на други в масонство и наблюдаването на безпомощността на другите по време на масонските ритуали. Отричам се от ефекти и резултати от масонството, които са ми предадени от предци от женски род, които са се почувствали изоставени, в недоверие и отхвърлени от съпруг, който влиза в ритуалите на ложата които отказва да сподели със съпругата си.

1ва степен: Отричам се от всяка клетва, обет и проклятие взети при първа степен или влизане в степен-чирак, особено що се касе до гърлото и езика. Отричам се от зачулване с качулка, завързване на очите, както и ефектите от това върху чувствата и очите вкл. объркване, страх от тъмнина, страх от светлина и страх от внезпани шумове. Отричам се от тайната на Вооз и всичките и значения.  Отричам се от смесване и смесване на истината с греха и богохулството на тази степен на масонство. Отричам се от клуп/примка на въже  за обесване около врата, страха от задавяне и всеки дух причиняващ астма, сенна хрема, емфизема или други дихателни затруднения. Отричам се от точката на компаса, меч или копие опряно в гърдите, страхът от смърт чрез пробождане и сърдечна недостатъчност от тази степен. В името на Исус Христос се моля за изцеление на… (гърлото, вокалните струни, носните проходи, синуси и бронхиални пътища), за изцеление в областта на говора и за осбождаване на Божието слово в мен, чрез мен и чрез семейството ми.

2ра степен: Отричам се от клетви и обети, както и проклятията нанесени от втората степен – калфа, и специално проклятията нанесени върху сърцето и гърдите. Отричам се от тайните думи „яхин” и „шиболет” и всичко което означават. Отмахвам всяка емоционална твърдост, апатия, безразличие, неверие и дълбоко гняв от мен и моето семейство. В името на Исус Христос аз се моля за изцеление на гърдите, белия дроб, областта на сърцето, а също и за изцеление на емоциите си, както и чувствителност към Святия Дух.

3та степен: Отричам се от клетви и обети, както и проклятията нанесени от третата степен – майстор, и по-специално  проклятията върху областта на стомаха и матката. Отричам се тайните думи  „мая боне, макабе-н, макабинна, тувал-каин” и всичко, което означават. Отричам се от духа на смърт чрез удар в главата като ритуално убийство, страх от смърт, фалшиво мъченичество, страх от групово нападане, изнасилване и безпомощността на тази степен. Отричам се от падането в ковчег или носилка използвани в умъртвителния ритуал на тази масонска степен, защото само Исус Христос е възкресението и живота. Отричам се и от целуването на Библията по време на магьосническа клетва. Отмахвам духовете на смърт, магьосничество и заблуда в името на Исус Христос. Моля се за изцеление на стомаха, жлъчка, утроба, черен дроб и други органи на моето тяло засегнати от масонството.

Степен света кралска арка: Отричам се от клетви и обети, както и проклятията нанесени от степента – света кралска арка и по-специално клетвата за отделянето на главата от тялото и излагането на мозъка на пека на слънцето. Отричам се от знака на ложата и знака във формата на квадрати, ъгли, които белязват човек за цял живот. Отричам се и от всички бижута и талисмани които съдържат тези знаци и са били носени по време на участие в ложа. Отричам се от тайните имена на бога „явулон” и паролата „амми рухама” и всичко което означават. Отричам се от лъжливата евхаристия, която е взимана в тази степен и подигравката, скептицизъм и неверие в изкупителното дело на Исус Христос на голготския кръст. Отмахвам тези проклятия и техния ефект от семейството ми и мен самия в името на Исус Христос и се моля за изцеление на мозъка, ума и съзнанието.

18та степен – Отричам се от клетви, обети и проклятия нанесени от 18та степен на масонството, Премъдрия суверен рицар на пеликана и орела и суверенния принц Розенкройцер от Херодом. Отричам се е и отхвърлям пеликанския магьоснически дух, окултното влияние на розенкройцерите и кабала в тази степен. Отхвърлям твърдението, че смъртта на Исус Христос е случайно съвпадение и нарочната подигравка и изкривяване на християнската доктрина на изкуплението. Отричам се от богохулството и отхвърлянето на божествеността на Исус Христос и тайната дума/парола „игне натура реноватур интегра” (лат. чрез огън се възстановява в чистота, мото на розенкройцерите, чиято абревиатура ИНРИ копира надписа на Христовия кръст – Исус Назарянина Цар Юйдески (лат. Йешуа Назарет Рей Юдеум)) и нейното изгаряне. Отричам се от подигравката с евхаристия взимана при тази степен вкл. хляб, сол и бяло вино и от лъжливото значение предавано на библейския текст от Исая 53гл.

30та степен – Отричам се от клетви и обети, както и проклятията нанесени от 30та степен на масонството, великия рицар Кадош и рицаря на черния и белия орел. Отричам се от тайните думи „стибум алкабар,” „фараш-кош” и всички техни значения.

31ва степен – Отричам се от клетви, обети и проклятията нанесени от 31ва степен на масонството и великия инспектор, инквизитор-командир. Отричам се от боговете и богините на Египет почитани в тази степен вкл. Анубис с глава на овен, бога на слънцето Озарис, Исис сестра и съпруга на Озарис и богиня на луната. Отричам се от душата на Через, фалшивия символ на безсмъртие, камерата на мъртвите и лъжеучението за прераждането.

32ра степен – Отричам се от клетви и обети, както и проклятията нанесени от 32ра степен на масонството, върховния принц на кралската тайна, лъжетроицата Аум и нехните части: създателя Брахма, пазителя Вишну и унищожителя Шива. Отричам божествеността на Ахура-Мазда, духа-източник на цялата светлина, поклонението с огън, което е мерзост пред Бога и пиенето от човешки череп.

Използвани източници:




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: watchtowerman
Категория: Политика
Прочетен: 2264441
Постинги: 463
Коментари: 1657
Гласове: 10558
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол