Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2015 07:58 - НОВИТЕ ГУБЕРНАТОРИ НА РУСИЯ
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 1278 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЗАПЛАХАТА за САЩ е реална засега, докато поставят  или новите губернатори в Русия- Мнозина в Америка, манипулирани от медиите,  гледат на Русия , като нещо примитивно: "бензиностанция, която се прави на държава", както обича да казва сенатор Джон Маккейн, републиканец от Аризона. Усилено твърдят, че икономиката на Русия е слаба, разчита на пазара на петрол и газ. Затова се насилиха да свалят цените, а това е добро за човечеството, помага за облекчаване бедността. САЩ не само мечтаят- правят всичко, за да си върнат елциновата Русия.
Обявяват Русия за  военна заплаха със смъртоносен ядрен арсенал. Но те също имат ядрен арсенал.Преимуществото на Русия не им позволява да я прегазят, да я превърнат в поредната колония, надявайки се, така да решат кризата. Русия демонстрирала  национализъм, желание за връщане на отмината слава. Но Русия стои на своето място, и слава и международни контакти със силни съмишленици и  противниците и се плащат от все по малката възможност да обезсилят позициите и за  Сирия, Иран, за света. Затова  ни представят Русия , като за източник на тероризма, като страна, която не възприема западните либерални ценности. И какви са те: отказ от националните традиции,  а не безлични зомбирани индивиди славещи неразбираема „свобода“, да си гей, да живееш на семейни начала, да рушиш религиозни традиции, да почиташ убийците на народа си, ако те са янки, както ние построихме паметник на американските летци съборили София, избили хиляди мирни столичани.Открито унищожават православието, което ни съсипва, като държава и народ. Каквото и да направи Русия, все е лошо щом не се предава под управление на САЩ, щом не сваля Путин                                                                                    Две неотдавнашни статии в сп. "Нешънъл интерест", издавано от Центъра за национален интерес, хвърлят светлина върху рискованите предизвикателства, които стоят пред САЩ в отношенията им с Путин.
Експертът по Русия Дмитрий Саймс и преподавателят от Харвард Греъм Алисън написаха, че увеличаването на натиска може да се окаже в полза на Путин. Много критици на Обама например го призовават да достави смъртоносни оръжия на Украйна, но Саймс и Алисън предупреждават, че такова действие може да даде претекст на Русия да отговори "с оръжие и дори с войски, започвайки игра на ескалация".
В Москва, споделят те от лични наблюдения, антизападните ястреби са във възход: "Путин не е най-крайният от хардлайнерите в Русия". В друга статия бившият дипломат и водещ експерт по политика на САЩ Лесли Гелб отбелязва, че руснаците са се почувствали унизени от Запада след падането на комунизма. Гелб обаче твърди, че е "напълно нереалистично да се мисли, че Западът може отново да обуздае Русия", освен ако не се отнася към нея като с велика сила.  САЩ и Русия, казва той, трябва да приемат дипломатическа стратегия "Разведряване плюс", но признава, че "големи части от политическите общности от двете страни няма да се примирят" с такава стратегия.  Да се разбереш с хулиган, който се държи по-лошо, когато почувства липса на решителност или липса на уважение, е деликатна задача.
Заплахата Русия е темата на книгата на бивш дипломат, преподавател Марвин Калб "Имперски хазарт: Путин, Украйна и новата Студена война", която ще бъде издадена тази есен  Размишлявайки върху позициите на Буш и Обама, Майкъл Макфол, който допреди година бе посланик в Русия и враг на режима, предупреди- не съществуват бързи решения: "Конфликтът между САЩ и Русия няма да бъде уреден за седмици или месеци, това предизвикателство ще отнеме години и дори десетилетия". Мечтата Русия да стане колония- остава и докато не стане Русия е заплаха за САЩ и най вече за България, според американофилите, които си представят, как ще ги назначат за губернатори на руските селища. Честито!

Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2015/06/16/konfrontaciiata-s-rusiia-krie-opasnosti-za-sasht.266931
 



Гласувай:
4



1. ssvetozar - Няма защо да се търси под вола теле.
17.06.2015 11:34
Според мене всичко е напълно ясно.
Никой нямаше нищо против Русия, докато тя не заграби Крим и не нахлу в Донбас. Това е причината. Следствието са западните санкции( съвсем нормални срещу нарушител на световния мир).
цитирай
2. leonleonovpom2 - За, но преди това бе извършен пре...
20.06.2015 08:11
За, но преди това бе извършен преврат в Украйна
Украйна е изкуствена държава, удобна за Запада, буфер срещу Русия Тя , като такава устройва и Русия Но когато свалиш правителство й и на негово място дойде отявлено противоруско, не можеш да очакваш агнешко съгласие
Крим е руски по начало Не може да заграбиш нещо, което е твое Той е даден на Украйна административно в СССР, което не променяше статута му Оставаше си в СССР Републиките бяха просто големи губернии , нищо повече
Но сега, с промяната на политиката на Украйна спрямо Русия, тя с право може да си иска вересиите и си ги поиска
Та Украйна не я разбута Русия с псевдореволюция като нашата, друг я разбута Който разбута Либия, Ирак, Сирия, създаде Алкайда и Ислямска държава Каквато Садам Хюсеин и Кадафи нямаше да допуснат И не Русия ги ликвидира
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14271697
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68330
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930