Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2016 21:12 - Бог да благослови Америка. И Доналд Тръмп също.
Автор: ivoberov Категория: Политика   
Прочетен: 48127 Коментари: 45 Гласове:
-4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   Боже, благослови Америка.. Защото Америка е най-великата страна. Защото Америка е най-човешката страна.
И е най-велика не защото е най-производителната държава, държавата с най-голям брутен вътрешен продукт - толкова колкото този на цяла Европа, почти двойно повече от този на Китай и около десет пъти по-голям от този на Русия.
И не защото прати 75 килограма високи технологии на Марс, и не защото по начало е в основата на всички съвременни открития, и не защото повече от една трета от всички нобелисти са американци, и не защото успя да засече гравитационните вълни, и не защото е световно средище на науката и културата, и не защото е способна да приобщи хора от всякакви държави и раси към своя начин на живот /там мюсюлмански гета няма/, и не защото наистина дава възможност на работливите, умните и надарените да успеят, и не защото е страна, която работи, произвежда, съзидава, твори, търси, намира и открива.
Макар и заради всичко това по малко.
Но има едно съвсем друго и съвсем човешко нещо в тая пуста Америка. То може и в други държави да го има, да се намира отвреме-навреме и тук-там, но в другите държави е пръснато някак, случайно е някак, неприсъщо е, бързо се губи и изчезва в общите явления и впечатления.

Но първо - как се влюбих в Америка. Не, не съм ходил там. Влюбих се в Америка след като гледах един филм. Между другото и мен бяха набухали с грубо издяланите от социалистическата пропаганда представи за Америка – там бъкало било от алчни империалисти, от капиталистически акули и експлоататори, там мислели били само за пари, там просяци спели на тротоарите и никой не ги поглеждал, там стреляли се по улиците и прочее глупотевини, знаете ги от писанията на днешните нови левичари, които са уж днешни, но всъщност са досущ като вчерашните и досущ като онзиденшните, и досущ като ония от преди Априлския пленум на Цекато на Бекапето им.
После видях филма.
”Апокалипсис сега”.
Филм, създаден да разобличи американската военщина и американския империализъм. То затова и комунистическите културтрегери толкова го хвалиха, нямаха досетливостта да предвидят какво въздействие ще има той върху едни току-що излязъл от казармата български момък.
Значи – там, във филма някакъв сержант ли беше, какъв ли, около него избухват бомби, но той стои изправен, изважда отнякъде радиостанция и нарежда : „Искам до 15 минути едни въртолет да прибере ранения” / нарочно пиша вЪртолет, а не вЕртолет/. И той, въртолетът дойде. Дойде бе. По дяволите. Пустият му въртолет. Дееба и въртолета му дееба.
Не знам дали ме разбирате. Българките – не, те няма как да ме разберат. Днешните млади – и те няма как. Наборите – да, те вече ще разберат. Въртолетът дойде. И то не беше само като на кино, не беше измислена случка, нали филмът беше против военщината и разобличаваше американските нрави. Беше си истина. Беше си вярно. Така си правеха там. Там идваха въртолетите.
Май не разбирате.
В БНА /Българската Народна Армия/ никогиж един въртолет не би дошъл да прибере някакъв си там ранен. Никогиж. Дори и половин дузина ранени не би дошъл да прибере. Щот тва нещо, въртолетът, гълта много бензин. А бензинът е ценен. И освен това вразите могат да унищожат въртолета, а той струва по-скъп от бензина даже. И при всички случаи много по-скъпо някакви си там половин дузина ранени. Или пък цяла дузина ранени. Че и от една батарея ранени е по-ценен даже /”служило съм старий кадър артилерия”/. Щото те ранените пата-кюта, ще се домъкнат до лечебницата, пък ако не се домъкнат, вечна има памят и слава, ще ги заместят други ранени, ама това нещо-въртолетът – него мож ли така лесно замести, а?...Дееба и въртолета му дееба.
Кво да ви кажа. Остана ми на сърцето тоя въртолет, дето прибира ранените. После го видях и в други филми, този път документални – истина си било, така е – идва въртолет за ранените.
Пощя ми се, честно, да послужа в американската армия и да ме ранят даже, само и само да видя как цял един въртолет ще похарчи туба бензин, че и две туби даже, за да дойде да ме прибере мен - някакъв си там ранен кир, перО, смотаняк, хуй сплескан, нещастник / казармени определения за новобранец в Българската Армия/.
Разбрахте ли сега. Пак ли не. Америка е най-човешката държава в света. Бог да я благослови.
През Втората Световна генерал Патън първо вкарва в огъня всичката си железария – бомбардировачи, оръдия, танкове, каквото има, и чак след тях пуска хората си – пази ги.
Генерал Жуков /редовите го прекоросват на генерал Смърт/- първо пуска хората да разминират минните полета и чак после вкарва в боя танковете – пази ги. Щото хора бол, те като загинат „жените други ще изпонараждат” – буквално изявление на Жуков.
Жуков, Жуков, генерал Смърт, ако не беше победил с победа извоювана с цената на милиони излишни жертви, неизбежно щеше да бъдеш съден редом с Химлер като военнопрестъпник и масов убиец.
А пък един български кмет му издигна и паметник. Нейсе запуши я, гадост…
И не пред виетнамците отстъпи Америка във Виетнамската война, пред американските жени отстъпи. „Не си даваме синовете да гинат на другия край на света” – рекоха те, когато Никсън привика в армията вече не наемници-професионалисти, а младежи от гражданския набор.

Не, не съм бил в Америка, но гледам филми за Америка. Не от ония, с бумканиците, трясканиците, голотиите, преследваниците с коли, пищовите и всякаквите простонародни простотии /ама пак по-добре изпипани от европейските простонародни простотии/. Гледам документални филми в които няма никаква преднамереност и изкуственост. Гледам, подскачам, не вярвам на очите си, обикалям развълнувано нагоре надолу и си пея „Борн ин ди Юесей”- пак антиамериканска уж песен.
Един младеж на около двайсетина години решава да търси злато в Аляска. Взима пари назаем от банките и от баща си, залага някакво наследство от дядо си, продава си къщЕто, купува остаряла, но яка драга, събира другари за бачкане и печалби, купува концесии и почва. И при всичките му тия действие въобще никак не стана дума за пари по програми за насърчаване на регионалното развитие, за пари по програми за развитие на средния и дребния бизнес, за пари по програма за подкрепа на млади предприемачи, за пари по програми за преодоляване на безработицата, за пари по каквито и да било програми, а също така и за това какво е длъжна да направи държавата за да му помогне, какъв подкуп трябва да даде на общинските чиновници за получаване на концесия и всякакви там резрешения – то концесията се купува от притежателите на земята, между другото, какви ти тук чиновници и общинари, какви ти подкупи.
Нещо повече. Този простоват американски младеж /простоват, простоват, ама умее да се оправя/ дори не би имал необходимото въображение за да си представи всичките тези програмни чудесии и всичките тези неволи с държавни и общински чиновници. Нито пък би могло да му хрумне дори, че държавата е длъжна да му помага с каквото и да било.
Въобще при всичките тези негови действия сякаш въобще го нямаше това прочуто нещо - държавата Юесей. И младежът сякаш дори не би се досетил за какво би могло да послужи това прочуто нещо-държавата Юесей. И поради тази причина примерно, не знае името на президента– къв тъп американец само, ще си кажат нашенските дълбокоумници.
Само че това, също като вашият ум е само привидност, милички ми нашенски дълбокоумници. Защото при добива на злато не стана и дума за това, че разни бандити, мутри, гангстери, общинари, чиновници, или каквито там гаднярска сган си имат в Америка, би могла да го набарат из пущинаците и да го обере.
Може да не знае името на президента си американският младеж, но пък знае, много добре знае за какво служи това нещо – държавата Юесей.

И всичко това ставаше по подвижното телефонче. Всичко това-тоест, приказките, уговорките, заемите, сделките, договорите, плащанията, разплащанията, сроковете, часовете, вземанията и даванията – никакви документи, никакви нотариуси и чиновници, само телефончето – нали наоколо пустош, борове, мечки и може би злато.
Каменотрошачката отказва, златотърсачите се ядосват, младежът вдига телефончето –единият от монтьорите е зает, другият няма необходимите части, третият обаче обещава, че след два дена ще дойде, идва на следващия ден, всички въздъхват с облекчение, но ги е яд, че са загубили цял един ден – те не искат да почиват, искат да работят и да печелят.
Става въпрос за дадената дума, обещанията и лъжите. Вас колко пъти ви излъгаха тази седмица ? Искам споделя колко пъти ме излъгаха мен. Една приятелка обеща да ми преведе разказ на английски, за да участвам в международен конкурс за разкази – тц, не го преведе, изпуснах всички срокове. /То и аз си бях виновен, като исках да мина тънко, признавам/ Друга приятелка, която отдавна живее в Америка, вече полуамериканка обеща да преведе друг един разказ, пак за международен конкурс. И го преведе. До половината, нали е полуамериканка. Е, и затова благодарско, макар че пак изпуснах срока, нищо, догодина ще стане – тази година полупроводници, догодина – цели проводници.
Написах сценарий по една повест на Андрей Платонов – чудесна повест, просто създадена за кино, някой ден някой друг несъмнено ще направи страхотен, вечен филм по тази повест, но този някой друг няма да е българин, защото подобни неща в България не стават, не се получават, тук работи филмовата мафия, а иначе двамина тъкмо продуценти обещаха, че най-късно до седмица ще се обадят за да се срещнем за да им разкажа за сценария и за повестта на Платонов. Не се обадиха, разбира се
Не, в България нещата не стават и не се получават. Споделих с различни хора – все добронамерени и отзивчиви желанието си да създадем независим вестник и всичките тези добронамерени и отзивчиви хора съвсем добронамерено и отзивчиво, а също така приятелски и убедително заобясняваха защо няма да стане тая работа, как точно няма да стане и в какви срокове няма да стане. /В Америка обикновено обясняват как би могло да стане и питат с какво да помогнат за да стане. И то става. Може би не винаги, може би само понякога – но става/. А в България, ако случайно поради вълшебство някакво стане работата, то тя неминуемо и заслужено ще получи известното наименование „българска работа”
Ама да не помислите, че хваля Америка, защото получавам пари от „Америка за България”. Не, не получавам. Не че не поисках пари от фондацията – поисках. За един сайт, не политически, а откривателски – за откритите лично от мен исторически и всякакви забележителности. И някакъв си там Ласло Ласлов, или нещо подобно – американец от български произход може би, каза, че този мой замисъл не е лош и обеща до седмица ще се обади за да видим какво може да се направи / „Работата се урежда, човекът рече ще видим – стар български лаф”/. Същият този Ласло Ласлов или нещото подобно не се обади. И съм сигурен, че не е никакъв американец от български произход този Ласло Ласлов, ами си е чист българин. / То първо на Софийска община предложих този си замисъл си, ама там предпочетоха К. Воденирачов. Не че направи нещо свястно, ама нали има връзки и го дават по телевизора…Така че сега на никого няма да кажа за откритията си, нека вилнеят иманярите, нека пропаднат и се забравят/
И един политик ме излъга, не от телевизора, с това вече всички са свикнали, лично ме излъга. Ще ви кажа как. Стоях си кротко в една зала и слушах изказванията на един сказчик. Политикът мина покрай мен, спря се, излъга ме и си отиде. Просто така – спря се, излъга, ме и си отиде /venit, mentitr, vade/. Може би да поддържа политическото в себе си, не знам.
Тъкмо писах това и една нова лъжа съвсем прясна-прясна. Калфин излъга по телевизора, че е отпуснал 6 милиона за преквалификация на безработни над 52 години – проверих и в Бюрото по заетостта и в Социалното министерство – никой за никакви курсове не беше чувал – и за милионите не беше чувал, може би защото вече са откраднати, а пък може би и защото тепърва се готви да ги открадне някой от обкръжението на министър Калфин, самият министър едва ли би се забъркал. Ама после може да си делне със забърканите и синът му да си построи хотел, както направи синът на съпартиеца му Първанов. То тия шест милиона са си за журналистическа проверка, но като няма в България журналисти, лесно ще ги откраднат.
   Всъщност не ме излъгали чак толкова много хора, като ги пресметна. Пет-шест души за двайсетина дена. Може би защото и аз с толкова общувах през тия дни. Ако бях общувал с повече и повече щяха да ме излъжат.
И всъщност те не са ме излъгали, ако ги питаш. Внезапно им са се появили други грижи, били са възпрепрятствани, настинали са били, дошли са им неочаквани гости от село, или просто са забравили, ама не са излъгали. И не са се обадили да се извинят, че уж нещо си там се е случило, а то пък какво ли да се извиняват, като всъщност не са излъгали, нали…

В благословената Америка можеш да наречеш някого мадърфакър, или бастард, можеш да му кажеш, или че майка му е дебела, че си онодил сестра му също – обидата няма да е голяма. Но кажеш ли му „лъжец” бива да очакваш юмрук. „Ю кол ми лайър!” – това си е изконна американска заплаха след кръвна обида.
Тук ако излъжеш някого, ако го минеш, ако го прецакаш, ти завиждат и ти се възхищават. „Евала на туй момче, всичките ни излъга” – казва юнакът на Алеко Константинов.
Свободните хора се договарят помежду си за общо дело и не се лъжат един друг, за да не провалят общото си дело, робите чакат нарежданията на началника и на партийния секретар, след което лъжат и тях и себе си.
Та ми се ще да им кажа на милите мои сънародници :
„ Вие ме лъжете бе. Вие сте лъжци. Какво ме грее, че миризливите диваци от вашата уж вековна история издебнали някакъв византийски император в едно дере за да му отсекат главата и да пият вино от черепната му кутия – какво величие само, какъв повод за възвишено родолюбство, хайде стига простотии, всъщност вашата държава въобще не е по-древна от юесейската, лъжци такива. Вие нямате държава, лъжците нямат държава.

Човешкото общество започва с договор между двама души. После те стават трима, после стават хиляди и милиони. Никакви учредителни устави, никакви конституции, никакви правила, никакви закони нямат смисъл и не могат да създадат общество и държава, ако управниците лъжат хората, ако хората лъжат управниците и ако хората, също както и управниците се лъжат един друг. Ако договорът между двама души е невъзможен, как ще бъде той възможен между милиони.
 Нашето общество е кухо, спойката му е лабава, законите ни, учредителният ни устав, конституцията ни са само хартия. Лъжем се един друг, лъжем и себе си, а Бойко Борисов лъже за всички и затова всички го обичат /или, повечето/. И се чувстваме зле заедно, защото освен, че се лъжем, гледаме да се прецакаме един друг и да се измамим. Лъжите са обезсмислили говоренето ни, отвсякъде се чува само дуднене, ломотене и празнословие, понятията се обезценяват, губят смисъл и значение, общуването ни е привидно. Живеем в лъжа, а лъжата е разпад и на обществото, и на държавата. И не е само разпад на обществото и на държавата, тя е разпад на всемира, тя е пряк и могъщ принос към вселенския хаос, към ентропията, към неподредеността и безвидността. „И земята беше безвидна и пуста” - така започва вселенската история, а пък човешката история започва с един вехт договор между вселенските сили и човечеството и когото договорът не се спазва настъпва крах, идва разложението, идва безвидността и най-доброто, което може да ни се случи е апокалипсисът – барем 40 хиляди да оживеят. Всяка лъжа всъщност е един малък апокалипсис – подготовка за големия.

Бог да благослови Америка – държавата, която работи, произвежда, твори, създава, съзидава, преобразява, търси, намира, открива и върви напред. Страната където човекът е най-голямата ценност
И нека Доналд Тръмп бъде простак, нека да е палячо, нека да е зрелищник, нека да е смехурко, нека и да е малко чалнат дори.
Неговото възможно президентство би ли било заплаха за същността на Америка – за онова което я прави творческа, жива, предприемчива, свободна, деятелна и велика ?
Ами не. Никак даже. Той дори е знак, символ тъкмо на тази Америка.
И какви толкова кусури и махни му намират? Това, че се закани да издигне двойно по-голяма стена между САЩ и Мексико ли. Да в тази закана има нещо гнило. Защо стена само срещу Мексико. Защо не срещу всички дърдорковци изпозавършили така наречените хуманитарни науки, срещу всички левичари, хайлази и тунеядци, срещу всякакви там социолози, журналисти, политици, измислени професори, джихадисти и цялата асталная сволач, стена срещу цялата оная настръхнала паплач, която се пука от завист към Америка, която злобее, която я оплюва, хули я, проклетисва я  и й се заканва, а в същото време, също като Путин, Лавров и останалите руски олигарси влага парите си в американски банки и праща децата си да учат на Запад. Руснаците презирали били и мразели гнилата Америка. Да, ама през миналата година Русия отбеляза национален рекорд по търсене на зелени карти, гиди лицемери азиатски…
Ами щял бил Доналд Тръмп да изхвърли от НАТО ония източноевропейски държави, които не си плащат членския внос, разбирай България. Ами да я изхвърли тая България. Стига лицемерие. Замязахме всички на онова тарикатче – президента Първанов, който отначало митингуваше против НАТО, а после, като стана президент, побърза да се курдиса за снимки под натовските знамена биз бизе с натовските генерали.
И въобще що за дребен, мижав и обиден тарикатлък – държава в която има една националсоциалистическа руска партия /Атака/, една проруска партия /БСП /, една партия, която уж е а за Европа, обаче вождът й е почитател на Тодор Живков и Южния поток /щял да го прокара, ако не го били свалили за малко от власт/ и една дясна партия /ДСБ/, чиито водачи дума не смеят до обелят срещу Русия от страх да не се нахвърлят върху тях медийните хиени. Държава, която иска да мине тънко, да не се харчи за въоръжение, държава в която всички, освен президентът викат и мърморят срещу НАТО, че защо му е на Тръмп тази държава–да върви пОврага, да й тегли шута и толкова – тя си го заслужава.
Нямало било Доналд Тръмп да харчи пари за Европейска сигурност – ами правилно, щото и тия европейци нещо се побългариха, откакто приеха и България в съюза си – и те хем искат да са независими и да водят своя си политика, хем не стават и не ги бива, защото са мижитурчести и никакви, хем искат САЩ да плаща 70 процента от разходите за въоръжаване, въобще – хем боли, хем сърби, хем и мама не дава. И защо Тръмп да се товари с европейските дертове, че и да плаща на всичкото отгоре.
Само за Украйна е жалко – юначен народ, ама нА, немА късмет с тоя своя отмъстителен и отвратителен съсед и с кекавите си европейски приятели, сега ако и САЩ на Доналд Тръмп оттегли подкрепата си за тази юначна страна, с нея свършено – ще я погълне азиатското блато, ще изчезне в азиатския безпредел– край на трогателните й и неистови усилия да се превърне в съвременна европейска държава.

   Разбира се, по-добре е за всички не Доналд Тръмп, а Хилари Клинтън да стане президент. Но Америка – трудолюбивата, съзидателната, творческата, предприемчивата, свободната, уверената, могъщата, истинската, великата, ще издържи и на Тръмп, какво толкова. Бог да я благослови и него също, пукайте се. 

Обнародвано първо в www.ivremena.com



Гласувай:
18



1. анонимен - Статията е
10.04.2016 21:29
хубава. Само че за Тръмп не си прав - виж му отношението към Путин.
ПП. Аз бях във Вашингтон през ноември. И бях стъписана от това, че непознати хора на улицата ме поздравяват. Да не говорим как е уредена държавата им и не губиш ни най-малко време в неуредици.
Между другото, в центъра, близо до Държавния департамент, има купища музеи, в които се влиза безплатно. Аз успях да видя този, в който е съхранен документа с 5-тата поправка в конституцията и природо-научния музей.
Така са направени, че просто шапката да ти хвръкне! Влизаш и веднага виждаш цялото величие на страната!
цитирай
2. getmans1 - Ле-ле-й, къв вой ще настане! Доле ...
10.04.2016 22:09
Ле-ле-й, къв вой ще настане!
Доле США, горе Йелоустнон а най-отгоре Путин клечи! :)))
цитирай
3. blackpredator - Иво, аз пък гледах скоро един друг филм
10.04.2016 22:39
Руското момче, обградено от ислямистите край Палмира, се обади на своите да дойде въртолетът да го бомбардира. И той, въртолетът дойде. Дойде бе. По дяволите. Пустият му въртолет. Дееба и въртолета му дееба. Момчето досущ американец загина геройски, убивайки със себе си десетки терористи!

И малко тръМпка, когато става дума за пари.
10 чифта китайски маратонки внесени в Америка за 10 долара и продадени за 1000 и покрай продажбата им за маркетинг, юристпруденция и т.н още 1000, та 2000 долара БВП за САЩ и 10 долара БПВ за Китай
цитирай
4. анонимен - Е до това опираме -
10.04.2016 22:51
че пустите му американци ценят живота за разлика от другите!
цитирай
5. blackpredator - за разлика от горното клише
10.04.2016 23:04
от саможертвата не става щампа
цитирай
6. getmans1 - Мирча Кришан пак измести темата, а дори и не споменаваш, че тази саможертва беше оценена по достойнство и от американските воини
10.04.2016 23:31
blackpredator написа:
Руското момче, обградено от ислямистите край Палмира, се обади на своите да дойде въртолетът да го бомбардира. И той, въртолетът дойде. Дойде бе. По дяволите. Пустият му въртолет. Дееба и


... И понеже постъпваш непочтено ще ти припомня един виц;

„КАКТО СИ СТАВА ПО ВИЦОВЕТЕ, ПЪТУВАЛИ В САМОЛЕТ РУСКИЯ И АМЕРЕКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТИ. СЛЕД КАТО СИ СВЪРШИЛИ ОФИЦИАЛНИТЕ ДЕЛА И СТИГНАЛИ ДО ЕДИНОМИСЛИЕ ПО СВЕТОВНИТЕ ВЪПРОСИ СЕ ОТДАЛИ ПРОСТО НА РАЗДУМКА .

ОТ ДУМА НА ДУМА СТИГНАЛИ ДО КАЧЕСТВАТА НА СВОИТЕ ОХРАНИ, ВСЕКИ ХВАЛЕЛ СВОИТЕ СИ ХОРА И НЕ ДАВАЛ ЕВАЛЛА НА ДРУГИЯ, ТОЛКОВА БИЛИ ДОВОЛНИ ОТ СВЪРШЕНАТА ПРЕЗ ДЕНЯ РАБОТА, ЧЕ РЕШИЛИ И ТОЗИ СПОР ДА РАЗРЕШАТ КАТО НАПРАВЯТ ЕКСПЕРИМЕНТ С ПО ЕДИН ОТ ОХРАНИТЕЛИТЕ СИ И ТО ПО ЖРЕБИЙ.

ЧЕСТА СЕ ПАДНАЛА НА УИЛЯМ СМИТ И ИВАН ИВАНОВ И ТЕ НА ДУМИ УВЕРИЛИ ЧЕ БИХА ДАЛИ ДОРИ ЖИВОТА СИ ЗА СВОИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ.
ТОГАВА ВЕЛИКИТЕ МЪЖЕ ОТВОРИЛИ ВРАТАТА НА САМОЛЕТА И ВСЕКИ НАРЕДИЛ НА СВОЯ ЧОВЕК ДА СКОЧИ БЕЗ ПАРАШУТ.

ПЪРВИ ДО ВРАТАТА СЕ ПРИБЛИЖИЛ УИЛЯМ СМИТ, ПОГЛЕДНАЛ ПРЕЗ ОТВОРЕНАТА ВРАТА И КАЗАЛ:
- СЪР, В БИТКА БИХ УМРЯЛ ЗАРАДИ ВАШИЯ ЖИВОТ И ЗА ВЕЛИКАТА СИ СТРАНА НО СЕГА ТАЗИ ГЛУПОСТ НЯМА ДА ИЗВЪРША. ТА АЗ ИМАМ СЕМЕЙСТВО ЗА КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ГРИЖА, СЪР.
- ДА, ОСНОВАТЕЛЕН ДОВОД. БИЛИ СМИТ - КАЗАЛ ПРЕЗИДЕНТА - ВИЕ СТЕ ДОБЪР АМЕРИКАНЕЦ И ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ТОВА, СВОБОДЕН СТЕ.

ТОГАВА ИВАН ИВАНОВ ИЗВИКАЛ:
- В ИМЕТО НА РОДИНАТА И НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ.
ОТДАЛ ЧЕСТ И СЕ ЗАСИЛИЛ КЪМ ОТВОРЕНАТА ВРАТА И ТОЧНО ДА СКОЧИ АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ГО СПРЯЛ И ЗАПИТАЛ:
- СЪР ИВАНОВ, ВИЕ НЯМАТЕ ЛИ СЕМЕЙСТВО ЗА КОЕТО ДА СЕ ГРИЖИТЕ?
- ИМАМ СЪР, ГОЛЯМО СЕМЕЙСВО ИМАМ, И ТОЧНО ЗА ТЯХНОТО ДОБРО ТРЯБВА ДА СКОЧА ! ! ! “

... И не си ли съгласен, че по друго щеше да е ако „Деба и въртолетите “ да бяха отишли да го спасят.
цитирай
7. blackpredator - Гетьо,
10.04.2016 23:40
ти си Митодито Андреев на блога
не ми е ясно, що просташки спамиш в блога на човека
ако да ми показваш нещо, аз те знам
и не само аз...
цитирай
8. freeoldmen - Хубаво, ще изчакаме Хилари да стане президент
11.04.2016 00:52
и тогава пак ще говорим колко е стойността на човешкия живот.
цитирай
9. andrei - Тъпак си беше Беров и
11.04.2016 06:13
тъпак си остана!!!Май плачкаш за грантове?Едно е да гледаш американски филми и съвсем друго е да си живял в нея.Дърт слагач...
цитирай
10. vencivaleri1951 - Беров, не е лошо Гинко билоба да пиеш вместо алкохол:)
11.04.2016 07:34
Когато ти си служил/а и аз/ бензинът не беше никакъв проблем-перяхме си униформите с бензин, правехме бартер с циганките -ние бензин , те...
А бензинът взимахме от ГСМа за автомобилите, щото и тогава , както и сега самолети и вЪтолети си летят с керосин. И недей да злословиш по БНА-толкова жалка като днешната ни войска никога не е била. Ти къде си служил не знам, но аз бях в 10ти Самостоятелен авиационен корпус м чийто състав бе и вЪртолетния полк -тогава в" Лаута" Няколко пъти по време на дежурство в КП съм вдигал дежурния по полети да разпореди спасителна операция . Дори един път ставаше въпрос за попаднало в беда/пожар/ гръцко семейство. Хайде сега фазан/школник/ да вдигне самолет или повече за подобно действие. Няма как да се случи защото вЪртолетите са кът и ги командва Баце. Идват въртолетите само когато Баце и репортерките са там.

Иначе си прав за майките, че спрели войната във Виетнам. И то е защото жълтурковците им е-аха майките на янките:)
цитирай
11. chavdar01 - г-н иво!
11.04.2016 07:47
КОЛКО СРЕБЪРНИКА ТИ ПЛАТИХА ОТ "КОЗЯК" ЗА ТОЗИ ПАСКВИЛ?
БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ!!!
цитирай
12. lastinline - ...
11.04.2016 08:16
chavdar01 написа:
КОЛКО СРЕБЪРНИКА ТИ ПЛАТИХА ОТ "КОЗЯК" ЗА ТОЗИ ПАСКВИЛ?
БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ!!!

т.нар. сини,сдс,дсб,реформатори,синя колизия се оказаха най-некадърната и ограбена духовно част в българската политика. Финансирани отвън още от 1990 год в тях не остана почти нищо българско и човешко.
цитирай
13. kush11 - Ти знаеш ли, че си пълен идиот и пл...
11.04.2016 08:28
Ти знаеш ли, че си пълен идиот и плещиш глупости от невежество.
цитирай
14. kush11 - Оооо, фашистката курва била още ...
11.04.2016 08:31
Оооо, фашистката курва била още жива. Айде заминавай бе, боклук!
цитирай
15. tttttaaaaa - Г-н Беров е доблестен мъж,
11.04.2016 09:09
той не крие кому слугува и от кой и за какво вади хляба си. Само да ми каже, в благословената америка има ли подобни интелектуални помиари, които така да хулят родината си? И аз не съм ходил там. Но и по филмите не съм го срещал. Да, определено русофобията е диагноза...
цитирай
16. apostapostoloff - А американците защо бият
11.04.2016 09:26
негрите?!
цитирай
17. анонимен - :)
11.04.2016 09:30
Добро утро, Иво! Добре си ги настъпил по мазола, щом лавнаха така:)
Всеки нормален човек може да прецени качествата на статията и коментарите под нея. И да си направи изводите и за автора, и за изказалите се.
Поздрави още веднъж!
цитирай
18. django - Няма как Бог да благослови вторият ...
11.04.2016 09:33
Няма как Бог да благослови вторият библейски звяр който излиза от земята и има рога като на агне а говори като змей и принуждава цялата Земя да се подчини на първият звяр - римокатолоческата църква, изтощавал светиите 1260 години.

Смешни и лицемерно е безбожници да декларират вярата си в Бога, когато не познават Неговият характер, воля и слово.

Желателно е да прочетете Библията много внимателно защото там подробно е записано какви процеси стават във света и защо, и какви събития ще има до краят на времето. Библейските пророчества за краят на времето се изпълняват пред очите ни.
цитирай
19. krumbelosvet - Значи, един филм.
11.04.2016 09:39
В най-добрия случай - по ЕДИН истински случай. И това преобърнало душата на автора. Боже, Боже! И това се говори сериозно. Пак мирише на подскачащи митинги или на новия посланик.
цитирай
20. getmans1 - Анджи, сигурно си искала да напишеш „изакалите се“ щот аз изказвания не видях :)))
11.04.2016 09:44
angpiskova написа:
Добро утро, Иво! Добре си ги настъпил по мазола, щом лавнаха така:)
Всеки нормален човек може да прецени качествата на статията и коментарите под нея. И да си направи изводите и за автора, и за изказалите се.
Поздрави още веднъж!

цитирай
21. abv21 - Беров, повечето неща за САЩ можер би ...
11.04.2016 11:57
Беров, повечето неща за САЩ можер би са точно така, както ги казваш, освен едно нещо - гета си има и там. Е, може би не мюсюлмански, но негърски, индийски и китайски - със сигурност! В последните месеци се разноси страшен лай и миризма как Путин бил виновен за мигрантската криза в Европа(!) :))) Никой не се сеща да попита какво по дяволите направиха САЩ & Ко(алиция) в продължение на 2 години, през които ИДИЛ си съществува необезпокоявано и си продава петрол, за да купува оръжия?
Да, пасивността на Европа е факт и тя ще струва скъпо на целия континент, обаче САЩ имат основна вина за съществуването на радикални ислямистки групировки навсякъде по света. Твърди се, че само в Белгия към момента има над 4 000 джихадиста.
И да - без значение какво казва Тръмп, въпрос на време е САЩ да напусне НАТО, защото вече се говори на ниво сенат! И причината няма да е само БЪлгария, повярвайте ми...
цитирай
22. kunkata - ЕДНО ЗНАМ
11.04.2016 13:30
НИЩО НИКОГА НЕ Е 100% ИСТИНА!
цитирай
23. ok3223 - Тоова нищожество пак се изака
11.04.2016 14:42
и усмърдя блога. Ама оно бива, бива панегирик и цяял декар похвали и фалби, а ма неговото, на този кукуригу е извън приличното и достолепно джентълменство. Бля да са му ни види. ОНО за кукуригуто райо земен бил тамока нейде. Как само маа с баданарката и мажи ли маже в розово, като откачено перекенде. Тоя не разбрах от какво се храни икакво и за кого работи. Едно време фалеше по същия начи и драгалевския мангасар Костов. Нагло, безрамно и устато, като праеше на богоподобен. Тоя да не се сдушил новото иврейче омерички послник и онзи да му е фърлил гуулям кокъл, та са трепи толкоз мащабно копилето дребосък. Не знам, но не харесвам въртогъзарите като него от край време. Тия ся готови и на
гяволо да служат стига да пада аванта гьовеч.
цитирай
24. born - Мдаааааа.
11.04.2016 15:58
Не е много добре да се пише каквото и да е след прекомерна употреба на алкохол.
цитирай
25. lesovski - Мирише на джибри
11.04.2016 16:39
Прочети малко от мислещите американци, а техните интелектуалци са стойностни хора, КАПИТАЛЪТ е несправедлив и обречен- рано или късно! Двуличен, триличен, и алчен!
Всички войни и беди на човечеството в 20 век- унищожил цвета на Европа са негово пъклено дело! Като изтрезнееш виж се в огледалото и се попитай дали си ти!
цитирай
26. staler - е, ако не друго поне научих че пиш...
11.04.2016 18:15
е,ако не друго поне научих че пишкова е била в държавния департамент и неколко музеи ,откъдето сичко и се е изяснило на завалииката...
цитирай
27. анонимен - Нямам претенции
11.04.2016 18:59
всичко да ми се е изяснило. Само това, че хората са с друга нагласа и че една нация с 200-годишна история, която е могла да постигне всичко това, наистина заслужава уважение. Както и факта, че основният имигрантски поток си остава натам. Нещо не ще да се преориентира по вашите дестинации:)
цитирай
28. анонимен - ПП.
11.04.2016 19:03
Не ставам адвокат на Иво Беров, но все пак да ви осведомя - не употребява алкохол, колкото и да ви се иска да е така:)
цитирай
29. luky - !!!
11.04.2016 19:36
Иво е пич! :)
цитирай
30. анонимен - Иво е пич! :) Е те затова му се на...
11.04.2016 19:41
luky написа:
Иво е пич! :)

Е те затова му се нахвърлиха с всичките си клонинги да го оминусяват, горките:)
Много ги дразни всяка оригинална мисъл, която противоречи на онова в бетонените им глави:)
цитирай
31. blackpredator - и пискова е пич!
11.04.2016 20:13
ходил в Америка за България
цитирай
32. getmans1 - Питам, ако може Пискова да е „пич“ то ...
11.04.2016 20:42
Питам, ако може Пискова да е „пич“ то не е ли възможно ЧеПърдЧето да е пичка, да гоЕ!
Доле США, горе ЕЙлоустоун а на кратера Путин и ЧП в запек клечат и пъшкат!
Доле! Горе! Пръц и рапорт даден!
цитирай
33. podvodni - "Не, не съм бил в Америка, но ...
11.04.2016 21:27
"Не, не съм бил в Америка, но гледам филми за Америка."
Те тва е !
"Не съм го видял но на стрина Пена уйкиният син като си бил на опашката за портокали, чул една жена да разправя на друга, че нейна приятелка е видяла ......."

И истината излиза на яве.
А Ангелинка е първата която ще я потвърди. Гета пък е втори ! Нал и калавер ! Хи-хи-хи !
цитирай
34. анонимен - Ми
11.04.2016 21:39
Ангелинка е била там - два пъти. Без претенции, че е опознала живота в дълбините му. За същия период, за който е била и в Москва. Сиреч, кратък.
Само че от Америка се върнах с едно усещане, от Москва - със съвсем друго. Защото във Вашингтон нямаше алкохолици, които да ме теглят да делим пари за бутилка, например. Нито пък видях толкова враждебни погледи.
цитирай
35. podvodni - И кога си била за последно в Москва бе ...
11.04.2016 22:00
И кога си била за последно в Москва бе Ангелинке ?
Щото аз бях по Нова година на път за Казан. И в Нижни Новгород преспах защото е по средата на пътя.
И трябва да ти кажа, че враждебни погледи, един не срещнах.
цитирай
36. анонимен - Иво,
11.04.2016 22:00
обаче, пак ти казвам, аз към Тръмп съм резервирана. Като иде реч за лидерите на големите, не забравяй, че Путин беше голям фен на Буш.
Нищо добро не идва от такива.
цитирай
37. анонимен - Ми, Подводни, отдавна беше - ако не се лъжа, 1998.
11.04.2016 22:02
Само че след тази командировка ми се изпари всякакво желание да стъпвам там. И не само на мен, а и на доста колеги, които си гледаха часовниците за самолета обратно.
цитирай
38. chetohche - КАК БЕ ЗАЧЕНАТА СЕКСУАЛНАТА РЕВОЛЮЦИЯ
11.04.2016 22:35
В църквата на селото се укривали 17 жители - жени и деца. Блейк посочил с автомата си 20-годишната Елфрида, извел я на двора и я изнасилил. Върнал се в църквата и избрал следващата немкиня. Когато се оказало, че 40-годишната Марта е в период на менструация, просто я застрелял. Жената се мъчила дълги часове и умряла чак на другия ден. А храбрият американски войник, носител на демократичните "евроатлантически" ценности, в това време изнасилвал 54-годишната Бабет.

Разказвайки този епизод, Мириам Гебхард констатира, че една от насажданите и любими на пропагандата картини за Втората световна война е следната: докато освобождавали Германия от нацизма, британските и американски войски се държали напълно прилично и достойно.

А истината, която съобщава авторката, е доста по-различна: само по официални цифри американците изнасилили 190 хиляди немкини, британците - 45 хиляди, французите - приблизително също толкова. Но трябва да имаме предвид, че в такива случаи само малка част от изнасилените жени съобщават за насилието. 152 американски военослужещи са осъдени за изнасилване в годините на Втората световна война. Но, както съобщава британският учен Леон Радзинович, само 5% от жертвите съобщават за насилието върху тях. Тоест, на фона на 190 хиляди известни случая за изнасилени немкини, можем да смятаме, че на съвестта на американската армия тежат близо 20 пъти повече - около 4 милиона изнасилени немкини.

Професор Гебхард пише:
"Когато американските войници влизали в градовете и селата на Третия райх, крещели на уплашените жени:
- Ще те...!
Под дулата на автоматите и пушките немкините нямали изход. Много случаи са толкова жестоки, че дори днес Гебхард не се решава да пише за тях. Особено за изнасилванията на деца. Например, една от жертвите била на 3 годинки. Американците се разделяли на групи и си разпределяли районите, за да грабят и мародерстват. В една къща в предградие на Франкфурт през март 1945-та нахлули шестима пияни американци. Няколко часа те изнасилвали
цитирай
39. chetohche - В една къща в предградие на Франк...
11.04.2016 22:39
В една къща в предградие на Франкфурт през март 1945-та нахлули шестима пияни американци. Няколко часа те изнасилвали Няколко часа те изнасилвали жената и 18-годишната й дъщеря, която крещяла: "Помощ!". Но никой не се притекъл на помощ...
Обикновено немкините разказвали за изнасилването на местните свещеници. Мириам Гебхард цитира бележка в дневника на пастор Михаел Мерксмюлер от Берхтесгаден:
"Осем момиченца са изнасилени, някои пред очите на родителите им".

Британците не изоставали от американците. На 16 април 1945 г. храбреците от Англия няколко часа изнасилвали три жителки на Нойщад.
В селото Ойле войниците замъкнали малко момиче в гората и, когато тя започнала да вика, я застреляли.
Началството гледало през пръсти на престъпленията на своите подчинени. Военните съдилища обикновено били снизходителни към подобни "нарушения".

Но какво ти съдилищата? Самият британски крал защитавал своите поданици. Един английски войник поради неопровержими доказателства бил осъден на дълги години затвор за изнасилване на местна жена в Германия. Но по заповед на монарха той бил освободен само след 2 години. Но не само в Германия...
Западните съюзници изнасилвали масово и жените във Франция и Италия.
През 2013 г. излезе сензационната книга "Какво правеха войниците: сексът и американските военни във Франция през Втората световна война" на професор Мери Робъртс от университета в Уисконсин. Истината е, че те изнасилвали всяка жена, която забелязвали. Изследването на военните архиви във Франция и САЩ, помага да се установи, че изнасилването на френските жени бил основният метод на американските военни за "установяване на тяхната власт над французите". На войниците, които били изпращани от САЩ в Европа, им били обещавани "еротични приключения" - и именно тази "специална мисия" те изпълнявали с най-голямо старание.
цитирай
40. chetohche - Капитализмът има нужда от трошене ...
11.04.2016 22:48
Капитализмът има нужда от трошене на пари за стоките на капиталистите, като тези въртолети. Но НЕ и да има за всички.
... "Гладстон тук казва, че би съжалявал, ако наистина е така — но че е така: това опияняващо увеличение на власт и богатство се ограничава само върху имотните класи." Гладстон, казва, че растежът се отнася само за имотните класи. Това е написано в "Капиталът" - на Маркс. http://www.truthdig/search/results?q=karl+marx&sa.x=33&sa.y=4&cx=007550919732032875355%253Albmkk4fviak&cof=FORID%253A11

Още от времето на Левски, Маркс и Ботев, се знае, че капитализмът води до 1% от населението да притежава 99% от всичко. .... медиите: "През последните две години хората, които имат спестявания са намалели двойно - от 14% в началото на 2010 година до 7 % или 511 000 души в началото на тази година. От седемте процента българи със спестявания пък едва 13 на сто имат депозити над 5 000 лв. или това са приблизително 66 000 души. Преобладаващата част – 46% от хората със спестявания имат спестени суми до 1000 лева, тоест това е 3,22% от населението." "90% от населението обеднява или поне спестяванията му не растат и около 10% или по-малко имат растящи спестявания. 75-76% от депозитите са с размер под 1000 лв. В следващия сегмент 1000-2500 лева попадат едва около 8-9% а в следващия – 2500-5000 лв около 5-6% от депозитите. Това означава, че около 88-91% от депозитите попадат в областта под 5000 лв, в която преобладава намаляване на сумите. В най-ниската категория, до 1000 лв, средната сума е около 114 лева, в следващата, 1000-2500 лв средната сума е 1654 лв а в категорията 2500-5000 лв средната сума по депозит е 3648 лв. Разпределение на депозитите при което 75% от тях са със средна сума от 114 лева фактически представлява катастрофа за покупателната способност. Сумата от 114 лева е по-малка от половината на минималната работна заплата. Това е сума недостатъчна за покриване на месечните разходи за ток, телефон, вода и централно отопление в големите градове...."
цитирай
41. schumpov - На крак о парии презрени, активни ...
14.04.2016 22:45
На крак о парии презрени, активни борци и герои на труда ....
цитирай
42. ozgojovan - не е само американски слагач, но и ...
17.04.2016 11:11
andrei написа:
тъпак си остана!!!Май плачкаш за грантове?Едно е да гледаш американски филми и съвсем друго е да си живял в нея.Дърт слагач...

И не само слагач, но и дърт реформастки педераст. Успях да прочета само първата безумна мантра за "величието" на една империя, за да приключа с по-нататъшното съзерцаване на "бисери". На Америка според безмозъчното автороподобно създание явно трябва да благодарим и за употребата на ядрена бомба срещу неядрена държава, и за моралната невменяемост и чувство за излкючителност, и за унищожението на цели народи, геноцид, разпалване на конфликти с цел агресия, унищожаване на международното право, Юнеско и ООН, и не на последно място- агресия в Източна Европа и пълно политическо обезличаване и подчиняване на европейското пространство от потомци на световна измет без род и родина, бандити и педерасти с комплекс за имперска безнаказаност.
цитирай
43. vencivvg - Браво!
18.04.2016 15:01
Браво Иво, страхотна статия.
Червените вият на умряло, значи си уцелил в десятката.
Истинско удоволстие е да чета подобни статии - интересни, умно написани.
Моля те Иво - пиши по-често.
Иска ми се всеки ден да има статия, но и веднъж седмично ще съм доволен.
цитирай
44. abv21 - Не ставам адвокат на Иво Беров, но ...
27.01.2018 00:26
angpiskova написа:
Не ставам адвокат на Иво Беров, но все пак да ви осведомя - не употребява алкохол, колкото и да ви се иска да е така:)


Виждахме се с него през ден покрай "Диалог" и създаването на ДСБ. Лъхаше на алкохол неудържимо. Ако вече го е спрял много добре, но тогава поркаше яко и по тази причина спрях да ходя на тези срещи, щото няма смисъл.
цитирай
45. vmir - Бог да благослови САЩ - кошмарът на диктаторите и техните фенове и лакеи.
07.04.2020 08:56
America great again - величието на САЩ се изгуби в усилията им да очовечават всякакви дегенерати и мошеници, които се възползват от постиженията и от добронамереността им, за да ги плюят и клеветят. Време е Америка да прекрати подкрепата си за използвачи и лицемери.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoberov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7796858
Постинги: 207
Коментари: 8911
Гласове: 15102
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031