Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2017 16:08 - Радан успя! Изхвърли дясното от парламента.
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 6472 Коментари: 5 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Радан успя! Изхвърли дясното от парламента.

            Сега ще започнат едни анализи, едно взиране в резултатите, умуване и шикалкавене, но е безспорно едно – Радан Кънев и компания успяха – „автентичното дясно”, „градската десница” просто са аут от 44 Народно събрание. Самият лидер на ДСБ каза: „Подавам си оставката, но не напускам политиката.” Така ще е и с другите лидери – ритуално подаване на оставки и реално оставане в играта. Просто защото са нагли и безсрамни, далеч от реалността. Току-що прочетох статуса на една умна и дясна жена от Самоков. Люси Цветкова написа: „Умният човек се учи от грешките си, мъдрият - от грешките на другите, глупакът признава само собственото си его. Един съвет към главните глупаци на републиката Радан Кънев, Мартин Димитров, Трайчо Трайков, Христо Иванов, Божидар Лукарски, Найден Зеленогорски, Борислав Великов, Николай Ненчев - изхвърлете си егото или се самоизхвърлете от политиката.” Замислих се. Това е в крайна сметка мнението на всички онези стари седесари, които търпят една шайка от политически комбинатори, новопоявили се „лидери”, които разсипаха всичко. Тъжно е, но и справедливо.

            Отидох на две-три мероприятия на десните в Пловдив и твърде рано ми бе ясно, че техният „политически проект” е напълно изчерпан, без реални опори, без анализ и връзка с избирателя в определения им район. Нещо повече – тези хора не искаха да печелят, те имаха едно – единствено желание и то бе да задоволят собственото си его, да си видят физиономиите по брошури и плакати, да похарчат малко пари и да се развеят по медиите. Резултатите малко ги интересуваха. Ето ви примери. Отивам да се срещна с водачката на Нова република в Пловдив Дани Каназирева. Срещата се осъществява едва след три – четири дни след много, много мои усилия. Казвам и, че мога да и помогна. Предлагам и да даде едно голямо интервю за четен сайт, освен това и казвам, че разполагам с около сто човека, които са работили като анкетьори в социологически проучвания, могат да бъдат ползвани като наблюдатели, застъпници и както реши. Проверени, работливи и верни хора. Всичко това – безплатно, без усуквания за пари и храна, както става. Каназирева си записва телефона ми и обещава да се обади. Колкото ми се е обадил Доналд Тръмп, толкова ми се е обадила и Дани Каназирева… За интервюта така и забрави. Горе-долу същият сценарий се повтаря и с Реформаторския блок. Решавам да дам едно рамо на моя приятел Методи Андреев в избирателен район Ловеч – там имам много приятели, все пак Торос е в този район, където съм живял до осми клас. Въртя телефони на стари приятели, правим планове как може да се дръпнат малко гласове и откъде. Един от лидерите на общественото мнение в едни по-особени села ми казва, че един курбан ще свърши работа. Правили сме го това и тогава изненадващо за всички привлякохме осемстотин гласа за ДСБ,  а бе преди само три мандата. Резултатът от усилията ми също са една голяма нула, защото лидерите нямали интерес. Идва Сашо Йорданов в Пловдив на откриването на кампанията на Реформаторския блок и ми се обажда да се видим. Разговаряме дълго и той ми отронва: „Дойдох, че само Ненчев се сети за мен, никой не ме търси, сякаш не съществуваме, а можем да помогнем, да агитираме, да допринесем за някой и друг глас. Тъжна работа…” Съгласявам се с него и му разказвам за моите опити. Единодушни сме, че не бива да се помага там, където не те искат или нямат нужда от помощ – да си чупят главата. Накрая Герб на драго сърце приемат помощта на моите хора и им намират за нула време работа. Бачкат здраво за кампанията и си личи накрая…

            То е наистина много тъжно да се пише за тези десни лидери, тягосно е… Старият седесер Иван Ибришимов изля гнева си в социалната мрежа и каза достатъчно: „Колкото до лидерите на отломките от дясното казвам: Подайте си моментално оставките! Мислите се за политически мъже, а сте политически пикльовци.Единното дясно щеше да е поне трета политическа сила. Вашите вождистки амбиции за сетен път позволиха на "здравите сили да надделеят здравия разум." Вие си мислите, че историята започва и свършва с вас. Не е така. Моето поколение писа историята между 1989 и 1997 г. и остави следа. Борихме се, биха ни, бихме ги. Вие, пикльовци, се изпикахте на постигнатото. Пикльовци - подайте си моментално оставките, ако поне малко чувство за чест и срам ви е останало! Освен червени, явно има и други боклуци. Направете крачка назад и дайте възможност на мислещите демократи за ново обединение!”.

            И е наистина много прав. Ние, ветераните оставихме следа, биехме, биха ни, поставихме основите на модерна България, карахме се, но оставахме с уважение един към друг. Беше велико време! Спомням си сега за Стефан Савов. Когато създаде коалиция Народен съюз – ДП, БЗНС през 1994 год. понесе най-тежките обиди от своите, но нито за миг не изневери на убежденията си и успяхме, въпреки че в тежката 1994 год. всички предвиждаха крах на коалицията. И точно Савов бе първия, който подаде ръка на хулителите си, за да се създаде ОДС и да победим и на президентските, и на парламентарните избори. Такива хора вече сякаш няма в „новата десница”, просто няма лидери, а има някакви човечета, които ги интересува единствено собственото им его, нищо друго.

            И отново се убедих, че народната философия е непоклатима в желязната си логика. Ветеранът седесар Ицо Мазола от Кършияка седмица преди изборите беше категоричен в кварталното кафене: „Ще гласувам за Герб, защото видях оня дебил Зарков, който Корнелия беше довела в студиото и отидох до тоалетната… С такива хора не може да се говори, но те са опасни, много опасни, това са млади фанатици, които ще ти отрежат главата без да им мигне окото за тяхната Русия. Десните и аз не знам колко са, единствено Герб ми остава алтернативата. Това е положението.”

            Да, наистина – това е положението.




Гласувай:
8



1. kasnaprolet9999 - Бойко никога не е бил десен. Казвам ...
27.03.2017 18:42
Бойко никога не е бил десен. Казвам го със силна болка за дясното. Всички лидери и гурута покрай тях да се оттеглят незабавно. Всички.
Тези избори са логичен завършек на безумните експерименти вдясно.
Поименно виновниците да се оттеглят завинаги.
цитирай
2. apostapostoloff - Още по- лошо е!
28.03.2017 06:27
Комунягите вече 27 години пробутват един и същ трик и той минава. Трика с "фиктивния кандидат". Кандидат, който да отклонява гласове от техния опонент.

Първият им фиктивен кандидат беше Доган. Вторият- Жорж Ганчев. И прочие и прочие...

На тези избори техен фиктивен кандидат беше Марешки, но хубостниците, за които иде реч, изиграха ролята на още един фиктивен кандидат. Без да им плащат за това.

Хубавото е само едно: най- сетне се отървахме от това лайно Костов и протежетата му.
цитирай
3. zaw12929 - ПОРЕДНО УСПЯВАНЕ??
28.03.2017 08:47
ПОРЕДНО УСПЯВАНЕ??

Двама гербери се срещат
- Имам добра и лоша мовина
-Кажи добрата
-Спечелихме изборите!
- А лошата?
-Никой не е гласувал за ГЕРБ
цитирай
4. ganini - Bravissimo, майна!
28.03.2017 15:46
Много точно е казано всичко. Тези хора имат огромна загуба на реализъм. Вместо да сме трета, непоклатима сила, те се подиграха с нас. Ама кво искаме от хора с връзки в старите служби. Подозирам, че са инсталирани рушители и провокатьори, както беше и досега. Да изчезват! Няма кво да градят и "надграждат". Аман!
цитирай
5. antimi25 - Защо Радан - Костов успя най-накрая ...
28.03.2017 16:03
Защо Радан - Костов успя най-накрая - започна още с отказа на СДС /формален шеф Н. Михайлова/ да се коалира с НДСВ и така вкара господарите си от БСП и ДПС във властта и последвалото създаване на ДСБ!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541176
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031