Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
27.05.2023 13:04 - АМЕРИКА СЕ САМОВЗРИВЯВА ОТВЪТРЕ...
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1337 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 27.05.2023 13:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 По-рано тази седмица вътрешен човек от Службата за вътрешни приходи (IRS) излезе и разкри самоличността си за първи път, след като подаде анонимна жалба на подател на сигнал относно начина, по който агенцията се занимава с разследване на Хънтър Байдън.
image

Първоначалната жалба на подател на сигнали от Гари Шапли, 14-годишен ветеран в агенцията, беше разкрита в писмо от 19 април до членовете на Конгреса. Оттогава Шапли и неговият адвокат Марк Д. Литъл твърдят, че са отмъстили .

В интервю за CBS News , излъчено в сряда вечерта, Шапли се идентифицира като надзорен агент на IRS, който казва, че е бил назначен за разследване през януари 2020 г. - темата, която той каза, че не може да идентифицира законно поради законите за данъчна тайна, но за който CBS каза, че е случаят Хънтър Байдън. Шапли и неговият правен екип просто го наричат ​​„продължаващо и деликатно разследване на високопоставена, противоречива тема“.

Лайтъл казва, че разкритията на клиента му противоречат на свидетелските показания, дадени под клетва от „високопоставен политически служител“ и включват „неуспех да се смекчат ясни конфликти на интереси“.

Той добави, че разкритията на лицата, подаващи сигнали за нередности, показват „примери за преференциално третиране и политика, неправомерно заразяващи решения и протоколи, които обикновено биха били следвани от кариерни професионалисти в правоприлагането при подобни обстоятелства, ако субектът не беше политически свързан“.

Според Шапли, "Когато поех контрола върху това конкретно разследване, веднага видях отклонения от нормалния процес. Беше извън нормата на това, което съм преживял в миналото."

През март главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд каза пред съдебната комисия на Сената , че прокурорът на САЩ в Делауеър е имал пълна свобода на преценка при провеждането на данъчно разследване на Хънтър Байдън и „не е бил ограничен по никакъв начин в своето разследване“. Шапли обаче твърди, че в неговото разследване „има множество стъпки, които са били бавни – просто не са били направени – по указание на Министерството на правосъдието“.

Шапли каза, че никога не е изпитвал „отклонения“ от процеса на разследване като тези, които е виждал в този случай.

„И всеки път изглеждаше винаги в полза на темата“, каза той . - Епохални времена

Шапли казва, че е решил да подаде жалба за подател на сигнали след среща през октомври 2022 г. с федералните прокурори.

„ Това беше моята среща на червената линия “, каза той. „ Не искам да правя нищо от това. Положих клетва и когато видях невероятността на някои от тези неща, това вече не беше избор за мен“, каза той пред CBS News . "Това не е нещо, което искам да направя. Това е нещо, което чувствам, че трябва да направя."

Както отбелязва Джонатан Търли ,

Шапли има всички основания да не иска да прави нищо от това.

В края на краищата, както президентът Джо Байдън заяви миналата година, „Никой не се кефи на Байдън“.

В продължение на години Конгресът, контролиран от демократите, отказваше да разследва търговията с влияние на семейството на Байдън, а пресата отхвърли хората, повдигнали лаптопа на Хънтър, като разпространяващи „руска дезинформация“.

Медиите работиха усилено, за да сведат до минимум обратния удар, след като признаха автентичността на лаптопа и нарастващите доказателства за милиони в търговия с влияние.

Част от тези усилия за „ взривяване на скандала “ е да се отхвърлят всякакви наказателни обвинения като относително дребни данъчни нарушения, несвързани с президента.

Наистина, когато президентът наскоро се съгласи на рядко срещано интервю, Белият дом избра Стефани Рул от MSNBC.

Преди да попита за скандала на сина си Хънтър, Руле подчерта, че това е „нещо лично“ и „не е свързано с вас“.

Много от нас се засмяха на твърдението, че в лаптопа се споменава многократно за президента Байдън, включително евентуално споделяне на приходите от търговия с влияние с чужди правителства.

Проблемът е, че Шапли предлага някои неудобни въпроси за това как администрацията на Байдън може да е работила, за да сведе до минимум обвиненията срещу сина му и, според Шапли, „забави“ разследването.

Интервюто му обяснява защо Министерството на правосъдието може да повдигне обвинения срещу фигури като конгресмен Джордж Сантос (R-NY) по различни обвинения в измами и пране на пари за няколко месеца, докато прекарва години в разследване на Хънтър Байдън без заключение.

Шапли даде да се разбере, че никога не е виждал такова ниво на намеса в дългата си служба в IRS и каза, че това е направено „по указание на Министерството на правосъдието“.

И той каза, че намесата е започнала веднага щом той „пое контрола върху това конкретно разследване“: „Веднага видях отклонения от нормалния процес. Беше извън нормата на това, което съм преживял в миналото.“

Шапли не избърза напред или изтече в медиите.

Вместо това, след като гледаше решение след решение, взето в полза на Байдън, Шапли достигна точка на прелом в това, което той нарече „среща на червената линия“, когато той и екипът му бяха отстранени от разследването на сина на президента.

Намесата идва от познат източник.

Министерството на правосъдието под ръководството на главния прокурор Мерик Гарланд беше критикувано за отказа му да назначи специален адвокат, който да разследва разширяващите се твърдения за търговия с влияние от семейството на Байдън – които включват възможни наказателни обвинения от подкупи до данъчни нарушения до пране на пари.

Лаптопът включва препратки към  Джо Байдън, който получава 10% намаление  от една китайска сделка.

Сътрудниците на Байдън са предупредени да не използват името на Джо Байдън, а да използват кодови имена като „Големия човек“.

В същото време се твърди, че президентът и първата дама са се облагодетелствали от публични длъжности и са получавали плащания от Хънтър.

Имейлите също противоречат на многократната публична декларация на президента, че не е знаел за чуждестранните сделки на сина си - включително чрез снимки с негови бизнес партньори и действителна аудиозапис, отнасяща се до сделките.

Гарланд отказва да назначи специален адвокат, който след това би могъл да напише доклад за предполагаемите масови операции за търговия с влияние, които Байдън ръководи.

Всичко това е част от „невероятно  свиващия се  Мерик Гарланд“, който обеща да предотврати всякакво политическо влияние върху своя отдел.

Сега имаме множество лица, подаващи сигнали за нередности, които твърдят, че Министерството на правосъдието се намесва в забавянето на разследванията или в защитата на сина на президента.

Имаме и въпроси, повдигнати от  посещението на агенти на IRS  в дома на Мат Тайби, който помогна за разкриването на програмата за цензура на правителството в Twitter.

Те се появиха в същия ден, когато Тайби се яви пред Конгреса и беше  нападнат от членове на Демократическата партия  като „така наречен журналист“.

(Висшият демократ в подкомисията, Делауеър Стейси Пласкет, по-късно призова за евентуалния арест на Тайби.)

IRS  започна разследването си  срещу него в събота - Бъдни вечер миналата година, само седмици след разкритието му.

След като Републиканската партия контролира Камарата, сега ще има разследване и надзор на тези твърдения от Конгреса.

Но Шапли и други податели на сигнали скоро ще научат, че когато става дума за мнозина в медиите и Конгреса, те също „не искат да правят нищо от това“.

Джонатан Търли е адвокат и професор в юридическия факултет на университета Джордж Вашингтон
==========================================

https://www.zerohedge.com/political/i-dont-want-do-any-irs-whistleblower-defies-biden-administration-and-media1

image

image

image











Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mileidi46 - https://www.youtube.com/watch?v=hKFc3xumbtc
27.05.2023 13:21
скандалът с байдън и синът му се разраства много...
цитирай
2. bojo12345 - Така, Милейди! Стартът е даден
27.05.2023 17:05
И остава да се сложи край на дълбоката държава и пионките й.
Поздрави и продължавай!
цитирай
3. troia - :)
27.05.2023 17:11
И в САЩ е като тук. За милиони няма закони. Голяма демокрация и голям пример ни дават. И там същите крадливи боклуци управляват и се правят на честни и почтени.„
При теб винаги е интересно, Милейди.:))
цитирай
4. mileidi46 - Правя каквото мога приятелю..
28.05.2023 00:58
bojo12345 написа:
И остава да се сложи край на дълбоката държава и пионките й.
Поздрави и продължавай!

Благодаря !Поздрави и за вас...:)
цитирай
5. mileidi46 - Така е!
28.05.2023 01:04
troia написа:
И в САЩ е като тук. За милиони няма закони. Голяма демокрация и голям пример ни дават. И там същите крадливи боклуци управляват и се правят на честни и почтени.„
При теб винаги е интересно, Милейди.:))


Положителното е ,че светът отвори очи,но не трябва повече да чака някой друг,да му свърши работата....

Благодаря за посещението...и знаеш:винаги си добре дошла:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8339277
Постинги: 2049
Коментари: 15603
Гласове: 32632
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930