Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2007 16:01 - ЩО НЕ РЪКОПЛЕЩИТЕ, БЕ? /Или България в неопределеното бъдеще/
Автор: ivoberov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7407 Коментари: 18 Гласове:
0

Последна промяна: 03.06.2007 23:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Сценарий за утопично-футуристична, антиправителствена, антинародна, антипартийна, антиобществена, антагонистична и антична антиутопия.  

Антиутопията е цензурирана от Централната европейска комисия, от Дружеството за защита на децата и животните, от Българска медийната коалиция, от Граничари без граница, от Журналисти без задръжки, от  Юницеф, от НЦИОМ, от ГАЗПРОМ, от ЦИК, и от КНДР.

Действието се развива в неопределеното бъдеще. България все още е членка на Европейския съюз, но с предпразни клаузи в икономиката, селското стопанство, правосъдието, здравеопазването, търговията, образованието, културата, изкуството, спорта, възпитанието, околната среда, храненето, размножаването, както и във всички останали области на каквото и да било.

Страната се готви за парламентарни избори и затова е пълна с европейски комисари, които наблюдават дали българите спазват европейските правила,  дали не си  варят тайно ракия, дали не си изхвърлят боклука през прозорците, дали не се уригват на обществени места, дали не си бъркат в носовете,  дали не се драпат между краката,  дали не си бият децата, дали не изтръгват ноктите на мечките, дали не си бесят котките, и дали не си правят салам от конски копита.

 

                                              ПЪРВА ЧАСТ

 

Действието се развива в една сгушена между кофите за боклук кръчма. Отляво на кофите за боклук има разхвърляни боклуци. Вдясно от боклуците също има  боклуци, а зад боклуците, които се намират около кофите за боклук има други боклуци, между които магат да се забележат още боклуци. Боклуци има дори и в някои от кофите за боклуци.

В къчмата пък има патриоти и родолюбци. Те се уригват, драпат се между краката, плюят и гледат телевизия. По телевизира Мира Янова обяснява какви са предизборните нагласи на природонаселението.

Мира Янова : Уважаеми зрители...

Патриоти / в един глас/: Да ти /цензура/ в /цензура/, а също и майката.

Мира Янова /продължава/ : Въпреки всички очакванията на тези избори се очаква съвсем неочаквано изборно участие. Желание да гласуват са изявили Пешо от Каспичан, Гинка от Нова Загора, Васко от Долни Богров, един Киро Цистерната от гара Яна, както и  Кадир, Ахмед, Мохамед, Мюмюн, Хасан, Махмуд, Селим, Айше и Мустафа Българина от автобус номер 64, който вече наближава българо- турската граница.

Патриоти / в един глас/ : Да им цензура на всичките майката. 

Мира Янова /продължава/ : На въпроса “как ще гласувате на предстоящите избори “ пътниците от автобус 64 ми заявиха следното :

“Ай сиктир, будала гяур ханъм, пишман социоджилък, ние булгар сеир долап йок кириз “

А това както ми обясни техния преводач означава :” Уважаема госпожо, позволете да запазим избирателните си намерения в тайна, съгласно конституцията на нашата мила родина република България”.

Патриоти и родолюбци / в един глас/ : И на тях цензура, и на тебе цензура и освен това да ви цензура цензурата на всичките.

Мира Янова /продължава/:  Така че засега не можем да кажем за кого ще гласуват пътниците от автобуса. Всички останали, обаче, имат намерение да гласуват или за Бойко, или за Борисов, или за  Бойко Борисов, като някои се колебаят дали да гласуват за него, или напротив, тъкмо за него да гласуват.

Между патриотите и родолюбците настава леко объркване.

Патриот : И на него да му цензура цензурата.

Родолюбец :  Как така ще му цензуриш цезурата. Той е Бойко Борисов.

Патриот : Какво като е. И цензурата да му цензура и шефката на СИБанк да му цензура.

Родолюбец : А мога ли аз на теб да ти цензура цунзурата.

Патриот : Кой. Ти на мен ли.

Патриотът и родолюбецът стават с намерение да се цензура,  но трети патриот ги успокоява,  поръчва по една домашна ракия на всички и казва на кръчмаря да намери забранения канал. Кръчмарят / също патриот/ взема шише син спирт, избелва го с белина, слага му сапун за чистота,  есенция за миризма, гроздов сок за естественост,  малко одеколон за изящество, оглежда се за европейски наблюдатели, казва една цензура и налива на всички патриоти и родолюбци. Те се чукат, казват цензура на националаните предатели, питат се “ уважаваш ли ме ти мене”, отговарят си, “аз теб те уважавам” и млъкват, защото кръчмарят е намерил забранения канал. По забранения канал говори  Волен Сидеров и казва.

Сидеров : Здраствуйте болгарские патриотъй.

Патриоти : Урррраааа. Да живьот България.

Сидеров : Мъй передайом вас от свободной Росий, сама лучшая и большая страна в мире. Я такой другой странъй не знаю где так вольно дъйшет чоловек. Хороша страна България, но России...

Изказването му се прекъсва от реклами.

Реклами: Наша родина и дом – это Газ, это пром.

Волен Сидеров / продължава/ : Здесь от Росии мъй продолажаем нашу барбу с национальнъйми предателями, турками, евреями и демократъйми, които ограбили Больгарию. Хороша страна Больгария но Росии лучше нет.

Реклами:  Эх раз, еше раз, много, много, много, много газ.

Волен Сидеров : Не  губите надежду. Я на едну руку растоянии от вам. Курица не птица и Болгария не за границя. Голосуйте за Атаку

Патриоти: Урааааааа, да живьот Болгария.

Реклами : Ех, газ, еще газ, еще много, много газ.

                               

                           ВТОРА ЧАСТ

 

Телевизионно студио с водещ Бареков. Представител на ЦИК съобщава, че първа  политическа сила в България става ДПС, а втора - ГЕРБ с Бойко Борисов. Има също така един човек гласувал за Атака, и още някакъв, гласувал за  БСП. Десните партии са взели съответно :

     СДС – 0, 0000 процента

     и ДСБ – 0, 000000000000000 процента.

Бареков :  Добра дзаран, ефендилер. Селям на всички. Благодаря, че избрахте да гледате Битиви сеир долап. Евала праим на Доган ефенди, който спечели изборите.

Доган :  Само евала не стига. И цензура трябва да ми праиш. На Бойко Борисов как му правиш цензура всеки ден. 

Бареков : Нямайте грижа с цензурите. Аз ги умея. Но сега искам да ви питам друго. Ше се конущисате ли, тоест, ще се коалирате с Бойко Борисов, или не.

Ахмед Доган: Ако искам ше се конущисам, ако искам няма да се конущисам. На мен България ми е тясна вече. А ти що не ръкоплещиш ?

Бареков / към Бойко Борисов/ : Машалла  Бойко бюлюкбаши, тоест господин генерал Бойко Борисов. Евалла ти праим.

Бойко Борисов : Крайно време беше и едно евалла да ми направиш. Иначе само цензури, само цензури, всяка сутрин цензури, писна ми от цензури.

Бареков: Кажете, уважаеми господин генерал бате Бойко Борисов ефенди. Ще се коалирате ли с Ахмед Доган, или не.

Бойко Борисов : Глей ся. Мое там...Обаче да се коалирам...Бамааму. Тиа окрадоа България, а ми говорят за боклука.

Бареков : Разбирам, уважаеми господин генерал бате Бойко Борисов ефенди. И народът ви разбира. И всички ви разбират. Защото говорите ясно. Точно. Не мънкате като ониия загубеняци от десницата, дето се провалиха.

/ обръща се към ония загубеняци от десница/ :

-  Вие що загубихте, бе загубеняци загубени такива. Защо се провалихте. Защо не подкрепихте любимия наш генерал, бате бойко Бойко Борисов ефенди, след като народът него обича, а не вас. Кога ще си подадете оставките.

Водачите на десницата /мънкайки/ : Провалихме се, защото не се обединихме. Ако се бяхме обединили, резултатът щеше да е съвсем друг, както се вижда от цифрите. Подаваме си оставките, присъединяваме се към Бойко Борисов и  молим българския народ за прошка.

Действието се прехвърля към българския народ.

Българският народ киризи булгар сеир долапа,  сипва си по едно шише син спирт, избелва го с белина, прави си домашна ракия, пие си, бие си децата, изхвърля си боклука през прозореца, драпа се между  краката, бара си ушите, уригва се, пази си националната идентичност, оглежда се за европейски наблюдатели, пита “ уважаваш ли ме ти мане” и без да дочака отговор казва :

Българският народ : Пак ударихме шамар на политическата класа, тяхната цензура мръсна. Да им цензура цензурата на всичкитте. Всичките да го цензура защото са цензура. 
Ахмед Доган: Ръкоплещете бе, що не ръкоплещите ?

 

 

                                     КРАЙ




Гласувай:
0



1. sparhawk - ахаха
01.06.2007 17:55
Много е хубаво и за съжаление вероятно :(
цитирай
2. viovioi - ))
01.06.2007 18:46
Незнам за цензурата, но тази сутрин по нова в Коритаров лайф беше гост Мирчо Петков циганина .И знаете ли какво каза: Давах пари на Костов не да ми помага на бизнеса а да не ми пречи???Парите ги давах чрез фирма на Елена К. с която имахме общ бизнес с ембаргови стоки.Егати а ние му се радвахме че ни говори, комунистите това, комунистите онова Мръсен долен циганин,Гад проклета.Е това са ви десните дето ревете като пощурели че са загубили.А медиите им лижат задниците докато са на власт, а после ги плюват за разкош.Да сложат железна цензура и да не ни съобщават по добре нищо.Не искам да ги чувам и да ги виждам.Да върват на м..та си идва ми да хвна гората.
цитирай
3. gantree -
01.06.2007 21:06
за съжаление обаче, гората вече е собственост на Цара, г-жо Виолета;
като Ви чета умните съждения, и ми идва на ума да Ви препоръчам да хв*нете пътя към с. Дивотино
цитирай
4. анонимен - :)
01.06.2007 23:01
Аферим машалла Арап ефенди :).
Влади

(абе не знам как тука да ми излиза някакъв ник вместо все да се подписвам като гламав)
цитирай
5. анонимен - црмб
01.06.2007 23:02
Иво
цитирай
6. krasi7 - :-))
01.06.2007 23:37
И това ако не е майсторки изпипана политическа сатира, здраве му кажи!
Поздрав Иво! Здраво ги дереш!
цитирай
7. ivoberov - Хайде да не падаме до Мирчо Циганина и Алберт
02.06.2007 00:47
Благодаря на Краси и Спархоук.
Влади, такъв майстор като теб в компютрите да не знаек как да си направи прозвище не мога да повярвам.
Предлагам да не падаме до равнището на Мирчо Циганина и агент Алберт. С тях престо се цели да бъде прикрит случая с Румен Овчаров. И успешно май, ако се съди по някои мнения
цитирай
8. raztvoritel - Старият небулеварден Беров ми харесваше повече.
02.06.2007 09:53
А, Вие, защо не си записвате :-)0
цитирай
9. zemaria - Браво!!!
02.06.2007 11:45
Много яко, страхотно ми хареса. Беров обича да пише такива неща, но обикновено ги прави доста дълги-сега дозата е уцелена и четивото е поразяващо. Още веднъж-чудесно! Моите почитания! Аз мога ли да се изръкоплещя на автора?
цитирай
10. thehobbit - Чудесно ...
02.06.2007 16:38
Много ми хареса този лозУнг:

" Курица не птица и Болгария не за граница. Голосуйте за Атаку " , както и " Бойко бюлюкбаши", макар да се притеснявам, че скоро ще е ...

"Башбакан Борисоглу"

цитирай
11. vladyyan - Proba
02.06.2007 18:13
Mmm, mai stana.
цитирай
12. shiva - !
02.06.2007 21:20
thums up! :)))

хахаххааа
цитирай
13. thehobbit - ЧЕСТИТИ 10 000 посетители, Иво
04.06.2007 10:04
...чрез дребна апаратна хватка си осигурих честта аз да бъда 10 хилядният, тъй както бях и 9999-ият:)
цитирай
14. thehobbit - Здрасти, Влади!
04.06.2007 10:06
честита регистрация:)

Кога ще пием по една Иво-ракия, аз-бира, ти-кола???
цитирай
15. kuromur - Ваииии
06.06.2007 03:54
Това отвратително сгрешеният руски за художествен ефект ли е или просто е такова нивото? Чок сеир, чок калабълък, йок губеи.
Вай, вай, чок аджъмъ син, бе Беров ефенди.

Ваииии Селам вердън бела алдъм.

цитирай
16. анонимен - Чудничко, Иво!
06.06.2007 16:56
Както винаги си бръснач и много ти се кефя.
kuromur, ти за спелуване не си ли чувал, бе джанъм?
цитирай
17. kuromur - Хубаво
07.06.2007 01:51
Хубаво бе джанъм, ако почнем да гледаме грешките на руски, които открива поколението, което не е учило руски, като в същото време оставим спелуването(самаЯ лучшая... и т.н) ми е интересно какво е посланието:
1. Всеки трябва да знае руски по- добре
2. Сидеров не знае руски(много ми е странно къде ли беше главен редактор, между впрочем и кой го създаде във в. Демокрация...)
3. Иво Беров иска да ни покаже, че никoй не знае и няма и да узнае руски.

Да не говориме за парадокси като дъишAТ...

цитирай
18. mapplethorpecala - wait a minute, wait a minute! AZ ...
14.06.2007 09:17
wait a minute,wait a minute!
AZ SUM TURCHIN!(kakto kazvashe Nietzsche"az sum Polyak")
баба ми и дядо ми,които са помаци и са деца на преселници от одринска тракия
си говореха на турски,в повечето от случаите,когато не би трябвало да ги разбирам.после пък от 1977 баща ми направи приставка за ловене турска телевизия (много слабо гръцка) -тогава през далечната 1977,когато съм бил на 10 години по турската телевизия ТРТ предаваха американски филми от ранните 70-те после почнаха Далас,а рекламите и новините ме караха да смятам,че са пуснали филм.
през 1979 гледах вече английския топ чарт и си спомням че видях полис ,ултравокс със стария певач,а не с мидж юре (казваше се джон фикс)
попивах стойки и визии.един стоеше на празна сцена във фотеуйл
,пееше и пушеше и имаше каскет.
всички хлапета и по-големи какички и батковци научаваха за това,какво съм гледал от турската ,като си превех кефа да си доизмислям някои от песните-пеех им ги криво ляво и им разказвах какво е направил певеца,като лъжех,че след 22часа почвали да пускат песни с голи мадами(нали се сещате откъде ми е дошло наум да си го измишльотвам това-балета на гдр и предаването мюзикхол на иван славковата телевизия.
после пък хванах и радиото ТРТ юч ,където пускаха всички хитове от британския топ туенти..петък от 18ч ,после от 23ч друга порция и в събота от 11ч на обяд цял албум!
така съм си записвал оттам-
целия кълчър клъб 1984(дето е малко джази)
томпсън туинс,толкин хеадс,полис,спендау балей ,хюман лийг..
такива ценни неща...
и за капак през лятото на 1985 събрах всички уейфи от региона у нас да гледаме лайф ейд -от нюйорк. и лондон!спомням си,че дюран дюран минаха към 16ч наше време .
за мен турция никога не е значела това,което искаха да ме убедят възродителите от дс с филма на алън паркър със съдоразширителния брад дейвис- мизерия,уродства,терор.
пътят между драгоман и свиленград в онези години беше свръх оживено място,атракцион,вдъхновяваща зона на свободата!
посструктуралистическо разпадане на идеята за път.
та аз пътувах за да стигна до пътя,а не ползвах пътя за да стигна някъде...
нямаше някъде,понеже всичко си беше никъде.
пътя от място,което води ,което е средство се превръщаше в цел.
къде отиваш?
отивам на екскурзия до пътя,до магистралата!
на мен лично ми е страшно неприятно
когато се стига чак дотам,че да се говори за Турция като за изостанала страна -икономически,политически ,социално,стилово.

нали няма смисъл да посочвам към онези неща,в които истамбул изглежда да е изпреварил софия доста отдавна и значително!.
нека ,когато някой има да каже нещо срещу политиката на ДПС да не отива чак в истанбул.
още по-неприятно ми става, да ги слушам тези неща, при положение,че това говорене беше промотирано в хода на евродепутатвотовите обиколки на ДСБ актива.трябвало да се настоява,че турция имала да се модернизира и християнизира и за това да й се помогнело оттука.
от ДСБ.майчице мила.Каква долна лява пропаганда.
комунистическа пропаганда бих нарекъл това изстъпление-да се прикрива факта,че Турция е осмата икономическа сила в европа .само за човек,който не може да брои това може да е незначително обстоятелство -за да сметне ,колко бяха страните ,членки на ОбщПАзар.
Много е жалко това.
прилича ми на пропагандния ход с пускането на филма Среднощен Експрес(1978) през 1986 близо 10г след неговата премиера.
кой пречи на актива на ДСБ вместо да обяснява това на своите групита ,да се постарае и да поеме курс ,към така или иначе оригинерно десния български турчин.-това са истински десни хора-живеят от поминъка си,вярват в семейството и не са езичници,на всичкото отгоре те са тези,които следа от комунистическото,стигма имат същностно белязване-в и през името!
да ме карат да ненавиждам тези хора,които съм защитавал открито или в себе си
през 1984/86 не ми е по вкуса!
бях ученик в единайсти клас. бяхме ходили от даскалото организирано до созопол.през февруари 1985.на Айтос се качи група турци с акордеон!влака беше пътнически с общо купе!
тези хора започнаха да пеят! и си говореха на турски.веселяха се..
една бдителна българка започна да шуми и да се оглежда!
абе тия защо ми говорят на турски!
и се разшава.отиде при двама военни явно от строителни войски ,които не й обърнаха никакво внимание!
тогава тя тръгна да търси влаковия милицийонер.
оня дойде с още двама цивилни.явно поради бомбата на гарата в пловдив и епрувтката в сливен имаше щат за влаковете.
попътно взеха със себе си военните и наобиколиха пеещите и веселящите се български турци.
онези недоумяваха в началото какво са направили...но после само след 5 секунди се свиха като малки деца..започнаха да придобиват изражението на виновен човек,който е готов да каже"виновен съм" само за да не се случват по-лоши неща",защото онази жена стоеше до милицийонера и властимащите и нареждаше,сочейки ги с пръст и виеше нещо от рода"няма да ми говорите на турски,че шъ въ дяволите вземат"
а те явно знаеха,какви са тези по-лошите неща!
разотидоха се и тази доволна но съскаща се върна на мястото си!
аз отидох и казах!
лелче,лелче..тези хора на турски пееха ,а ти на български злобя!
не изглежда дори и в този момент да си щастлива!

сигурно не е нужно да ме познавате,за да се досетите,какъв исках да съм в този момент!
от станалото си направих и следния извод.моите съученици играеха на карти,гонеха се,някои задиряха "женските" ,други пушеха в помеждувагоното пространство..не видях някой да беше обърнал внимание на станалото!
приемаха го най-вероятно за нещо нормално!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoberov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7805817
Постинги: 207
Коментари: 8911
Гласове: 15102
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031