Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2008 15:03 - Електронната простотия
Автор: ivoberov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 22937 Коментари: 86 Гласове:
0

Последна промяна: 09.01.2008 00:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg



- Бихте ли сложили една „джава” на компютъра ми, защото не мога да отида в игрите – казвам на администратора в един натъпкан с юноши бледни и цигарен дим Интернет клуб / тоя в подлеза на булевард България и Димитър Несторов/.
- Ама то за игрите няма нужда от Джава – отоговаря той и сочи за доказателство към увлечените в игри подрастващи, които изразително се псуват един друг, споменват кой знае защо за някакви кила кръв / може би израз от игрите им /, оплакват се, че героите са им свършили / пак някакви игрови израз /и усъвършенстват четирите думи / шит, фак, мадърфакър и уау /, които са научили от иначе известния с лексикалното си богаство английски език.
- Аз не играя на тия игри – пояснявам – а играя на шах в Яхуто.
Администраторът / всъщност администраторче на възрастта на околната бодра смяна /ме гледа объркано. То явно си е мислило, че аз съм некъв белокос таралясник, озовал се поради личностни отклонения сред попържащите юнаци и че без съмнение съм перверзник, най-вероятно педофил, а също и обратен, щото за такива много често пише във вестника / Труд, Нощен труд и Шок/.
Това, че играя на шах обаче означава, че макар пак да съм си таралясник, може би не съм перверзен, или не чак толкова, а може би дори не съм педофил, а най-обикновен смотан шахматист, което е печално, защото обърква така надлежно нагласените му представи за битието, съзнанието, тарялясниците, любовта и вичко останало .
И Администраторчето придобива съответния печален израз. Тоест възтъпичък такъв. При този вид поотраснали, здрави, яки, нахакани и отворени юноши, всички изживявания, различни от кефа, биват изразявани възтъпичко. А и кефът също, впрочем. Дори преди всичко кефа.
То и не би могло да бъде другояче. Кефът си има една особеност, която при известни обстоятелства и пред някои обществени прослойки би могла да мине за предимство.
Може да се изрази с хилене. И с кикотене. Тове му е предимството пред радостта, възторга, или насладатата, при които човек не се хили, нито се кикот, а се смее и усмихва.
На админчето /нали така им викат за по-кратко и по-тарикатско/, обаче, не му е до кеф и хилене.
Неговата преценка за света се е оказала неточна.
А на тази възраст, за която светът е ясен, бистър, прозрачен, недвусмислен и пълен с най-малкото със стотици хиляди приятни изненади, всяка грешна преценка е повод и причина за необяснима и безкрайна печал.

Аз, обаче, нямам време да се задълбочавам в хормонално- чувствените завихряния на лудото младо, играе ми се шах и затова му казва :
- Ако не можете да сложите на компютъра ми една „джава” дайте ми паролата, аз ще си изтегля сам от Мрежата.
Казвам и тутакси разбирам, че не е трябвало да го казвам. Админчето се спихва, свива се и се сгърчва до някаква едноизмерна смес от яд и омраза.
Досетих се как и защо съм накърнил крехката му чувствителност и рехавото му самочувствие, когато от близкия ъгъл се показа едно хубавко, стройничко, с мило личице и живи очи девойче / ей, ама да не изляза наистина пък педофил сега/.
Малката мома застана до лудото младо, до ликата си прилика и го загледа очаквателно.
Ясно.
Момъкът е искал да впечатли изгората си. Да й покаже колко е отворен, отракан и печен. Как умее да се оправя с разните досадни чичковци и съмнителни перверзници. Да я плени със свойта мъжкост и пичовщина.
Пък аз, с с мойте забележки го запращам от сладникавите опиянения на юношеско самоутвърждаване направо в нищетата на пикливото му детство. И то пред дамата на неговото сърцето/ /мацето на мераците/. И сега тя – мацето на неговите мераци, дамата на сърцето му, с любопитство очаква по какъв точно начин благородният гняв на нейния шампион, нейния тестостеронен рицар ще се излее върху нищожническата ми особа.
- Абе не прекалявам ли, между другото, ли с пищността на изразите. И стремежа ми към образност не е ли преднамерен и натруфен – питам се?
- Няма значение, щом така съм я подкарал тая дописка, така и ще я продължа – отговарям си /абе човек като разговаря със себе си винаги ще намери общ език /- Пък защо да не се противопоставя на кратката, отсечена, първична, та чак простовата изразност на международната електронна мрежа / Интернет/.
Та рицарят на тестостеронния образ / или орден/ бая се озори докато въздигне оклюмалото си самочувствиe и тия му зорове направиха челната му нагънатост значително по-изразителна от задчелната.
„ Поразчисти си твърдия диск от порното, щото не ти достига оперативна памет, момче” – прииска ми се да му река в пристъп на лицемерно състрадание, но се опасих / падам си по особени глаголни времена/, че момчето ще приеме думите ми не като приятелски съвет, а като подигравка, каквито всъщност те си и бяха, та затова си затраях, чудейки се как точно да му кажа, че е глупав, без той да разбере какво съм му казал. когато лицето му възсия от неочаквано осенила го мисъл. / То при такива като него всички мисли идват всъщност неочаквано /
Ех, какво протяжно изречение му тропнах между другото. Много ми е любопитно колко измежду вас са го прочели до края, за кого са гласували, кое е любимото им парче и ако са от женски пол падат ли си по зрели мъже. Моля, попълнете данните при мненията .
Та след като биде осенен от такова неочаквао и непривично нещо като мисъл, тестостеронният рицар изпъчи юнашески гърди, закриви поглед към дамата на своите мераци, за да се увери, че тя надлежно го наблюдава и величествено произнасе:

- Не можем да ти монтирам „ джава „ , щото сега ъпдейтваме хардуеарите на писитата.

Тези внушително-велелепни словеса административното юначе произнесе така, както Юлий Цезар е произнасъл „ алеа жакта ест” при преминаването на Рубикон, както Хитлер е казал „ драг нахт остен” при нахлуването си в Русия, както Сталин „ жить стала лучше, жить стала веселее” след 14-стия /ли беше/ конгрес в ВКПБ /болшевики/, както Чърчил : „мога да ви обещая само пот и сълзи” при идването си на власт, както Уго Чавес „ мамка им на американците” на първомайската манифестация миналата година, както Бойко Борисов „ ще ги съдя, ако не го разчистят „ след като не успя да изрине снега в София и както съседчето Вени от втори вход / на 6 години/, каза веднъж„ вени види цици”, след като случайно се залута из порносайтовете на баща си.

Въобще това „ъпдейтваме хардуеърите на писитата ” / той го произнесе хардурите / бе предназначено да ме потресе, да ме сломи, да ме смачка, да ме разложи, да ме отсвири, да ме изшушка, да ме разбишка, да ме отвее и въобще да ме накара да си обера чуковете, крушите и парцалите, и да отида засрамен някъде на майната си, та даже и по-далеко. Щото, нали съм от едно поколение, което знае какво е това цървули, опинци, соба, ямурлук, опанджак и априлски пленум на БКП, ама за хардурите на писитита нито си има понятие, нито пък хал хабер.
Вместо да се засрамя и опечаля, обаче, аз се закикотих като Вулева в края на предаването „ Сигнално жълто „/ любимо предаване/, понесен от вълните / любим израз/, на един съвсем първично- простоват, но затова пък непринуден кеф /любимо състояние/.
- Абе момче младо, абе пиле недоклано, абе ягне недостригано, абе любе недолюбено, абе скубар недоскубан, абе емпетройко недоизтеглена., абе грешко 604 / error 604/ такава, твърдото тяло на компютрите се подменя примерно един път на годината от водещи световни фирми, а не от недораслячетата на софийските клубове - ми се прищя да му кажа, но си рекох :
- Глей ся, Иво. Ти си чичка на преклонна възраст, таралясник, пък туй е младо момче - вярно, че е малко неопитно и честолюбививо, но юношите са такива, много им се ще да се да се утвъ рдят, човешко е това, разбираемо е, пък и му се ще да се изфука на момчето пред малката мома, такива са те -лудите-млади, дай им път, не ги съпикясвай с твоята неувяхваща, вечнозелена, евъргрийн злобичка, нека волно си се развива новото поколение нека цъфти, нека връзва и плодоноси, нека дойдат хиляди младежи на родната страна надежда, и на тия двамцата ще им дойде акъла в главата някой ден, а ти по-добре вземи, че се омети с твойте шахматни увлечения и недомислени размисли.
Така си рекох, а после си възразих. / Обичам да говоря със себе си, разбирам се, щото, пък и не се псувам много…/
- Че като иска да се самоутвърждава, що не се самоутвърди, като обслужи както трябва един купувач и потребител, що не бъде мил и учтив, нали такива са му задълженията, защо не се изфука на момето с възпитание и добронамереност, защо не покаже, че умее да обслужва хората и да печели парите си с благородно усилие, нали сме вече пазарна икономика и членове на онова там, а също и на другото, защо иска да блесне като унизи и се подиграе на някого, защо се държи така, сякаш моята възраст е вина, а пък неговата - лична заслуга, та това е несправедливо просто…И докога ще го чакам да му дойде акъла в главата, когато дойдат десните партии на власт ли, а освен това дори да му дойде акъла, като му види галават, тутаски ще си отиде, а пък шахът е все пак благородна, смислена игра, не е като таблата, Империята, Стани богат, Сделка или не, и „ обади се веднага щом познаеш коя е реката ду почва Ду и свършва на „ нав”, за да спечилиш хиляда лева, ако си всеки десети обадил се.

Та след това възражение се съгласих със самия себе си /често го правя, дори по-често, отколкото си мислите/ и не дадох път на бодрата смяна, а й казах направо, че хардурите колкото и да ги ъпдейтва, те все ще си останат даундейтнати, щото грешката /включително error 604 / е в мозъчните му чипове, а не в компютърните. След това се изкикотих отново, убедих се, че девойчето е разочаровано от своя шампион / представител в битките/ и си тръгнах.

А лудото-младо, електронният мъжкар, рицарят на тестостеронния образ / или орден/ така си остана заклещено в прехода между пикливото дество и гърчовете на юношеското си съзряване.

Като онова подавляващо мнозинство българи, които наричат себе си народ, между другото.

Толкоз, край и послепис :

Всъщност мислех да пиша за простотиите из Мрежата, но ще го направя следващия пък, защото така се залутах сега в тая случка, че доста трудно се отлутах, честно казано.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - чесплейър
08.01.2008 15:22
яху съкс. препоръчвам playchess.com
цитирай
2. анонимен - е да,
08.01.2008 15:47
но в залите никъде няма инсталиран playchess.
цитирай
3. анонимен - Така не се пише
08.01.2008 15:47
От думите, с които бяхме фраснати, става ясно следното:

1. ивО бероВ разбира от компютри, софтуер и хардуер почти толкова, колкото и от правене на вестник. Терминологията, която използва, за да осмее админчето, анекдотично не съответства на действителната, а джавата се разпространява свободно.

2. възгордял се е още. тъй като тука не може, прави се на по-мъдър от админи. Следваща серия - ИБ срещу таксиджия.

3. не знае де е най-хубавия шах в мрежата. Яхуто е най-тъпо в това отношение.

обаче шшшш! да не рече, че това са тъпотии и да изтрие, че той вече разбира от всичко, вкл. и високи и още по-високи технологии.

2.
цитирай
4. sowhat - прочетох до края протяжното ти изречение
08.01.2008 15:50
не гласувах -щото всички са маскари ,харесвам всякаква музика стига да не е хард чалга и хард техно / зависи от масата / и най важното не си падам по гринговци -сега докато четях се сетих за любимите си романив далечната ми крехката възраст , в които наричат гринго недозрелите мъже :)
ех ,еволюция
цитирай
5. alexanderkolev - Не си прав, Иво. За таблата де. Не е ...
08.01.2008 15:59
Не си прав, Иво.
За таблата де.
Не е по-глупава игра от шаха.
Напротив, при шаха, доколкото знам (въпреки че не знам много по въпроса) обикновено машината, кумпютура (както казваше др. Живков), бие човека. Щото е въпрос на определен, краен, брой комбинации цялата работа и кумпютурът може да ги проиграе предварително и избере най-добрата, а човекът не може. Ти предполагам, че играеш с човек в яхуто, но това не променя философската постанавка на въпроса:-) - че шахът е игра, при която по начало машината може, ако е достатъчно мощна в изчисленията, да е по-силна от създателя си, човека.

Не знам как точно стои въпросът в това отношение при таблата - и тук не знам много, макар че доскоро редовно блъсках табличка в зоната (zone.com) - но ми се струва, че е невъзможно да се създаде програма, която по начало да е по-силна от човека. Чувал съм приказки за такива програми, но не съм ги виждал - обикновено играя с човек, но когато играя с компютър, обикновено го бия. Не знам точно защо е така. При таблата, за разлика от шаха, победата е въпрос и на късмет, което обаче е въпрос на вероятност, а машината може да изчисли тези вероятности много по-добре от човека. Но машината явно може да изчисли вероятностите, но не и да осмисли създалата се на дъската ситуация в определен момент - мисля, че по причини сходни с тези, заради които няма измислена програма за безгрешно поставяне на препинателни знаци (където често трябва да вникнеш и в смисъла на изречението), да не говорим пък за превод. Тоест, машината е по-добра от човека при преценяване на вероятностите (като в таблата) и при намиране на изход от създалата се ситуация (като в шаха), но не може да свърже тези две неща едно с друго (което се налага при таблата), защото за това се иска по-друг тип осмисляне (като при поставянето на препинателни знаци и превода). (Доста дълго изречение се получи последното, а не знам дали е и вярно.)

Та, виж, оплетох се малко в тия разсъждения, но мисля, че в таблата е повече като в живота - нещата са въпрос и на късмет, и на умение - а в шаха е някак изкуствено и не както в живота, побеждава по-мощният в изчисленията. В таблата могат да стават и чудеса понякога - по-слабият да победи, да се измъкнеш с късмет от безнадежна ситуация, да поемеш глупав риск и да спечелиш (все неща, които изобщо правят човешкия живот поносим - я си представи, че в живота беше само като в шаха, бррр...). Може и да греша обаче. Може пък тука в България това, което ни трябва е животът ни да стане малко повече като в шаха - по-подреден и по-добрият винаги да побеждава, а не да е като сегашната табла, въпрос на късмет.
цитирай
6. анонимен - Я, да му еба майката!
08.01.2008 16:06
И ти значи си комшия. Ние лятото в тоя подлез пиеме бира на масите до клуба. А иначе шефчето е Орлин - свежо копеле. Даже има и предаване по радиото - "Микрофон и мишка".

Няма да се представя от съображения за сигурност.

Поздрави!
цитирай
7. анонимен - За твърдите тела и блогърите
08.01.2008 16:10
Това как международните компании идвали да сменят твърдите тела в компютърните клубове, трябва да направят Господари на блоговете и да го пуснат там най-отгоре
цитирай
8. thevirus - Бат'Иво,
08.01.2008 16:15
Усещаш ли как коментарчетата под публикацията ти за съжаление потвръждават впечатленията ти от "Поколението на Мрежата"
цитирай
9. анонимен - Микрофон и пишка го спряха преди бая ...
08.01.2008 16:17
Микрофон и пишка го спряха преди бая време, а Орльо отдавна ревеше за Англия. Да не ти се е мержелеел там последния път? Аз всяка вечер минавам от там и все за него гледам, ама няма.

И аз няма да се представя от съображения за сигурността на Анонимен 6
цитирай
10. анонимен - Там си е Орльо, там си е.
08.01.2008 16:21
Ще използвам случая, за да вмъкна и една забавна случка:

Кенди и Цефул си направили купон в едно влажно мазе. Подсилили Пърл Джем и се надрусали с лепило. Накрая Кенди направила на Цефул една "много зла тръба", а той примижавал от удоволствие.
цитирай
11. анонимен - Въпросче
08.01.2008 16:28
Иво, а какво ти е мнението за в-к Гласове? И за сурешното предаване на Дачков по тв7? Може и други да отговарят.
цитирай
12. анонимен - фпечатлен
08.01.2008 16:30
В сие постинг авторът показва повече вътрешен диалог и живот от заразен с глисти немски философ.
И повече превъзходство над заблудените природонаселения, от една цяла ДСБ първична партийна организация.
цитирай
13. анонимен - до Алекандър Колев
08.01.2008 16:35
Шахът и таблата са абсолютно несравними именно поради факта, че в едната игра много зависи от късмета.
цитирай
14. trevistozelena - ето те
08.01.2008 16:49
ето те, както си ми най-любим!!!:)
всичките ти дълги изречения изчетох ( а онова най-дългото два пъти), за да мога с чиста съвест да ти отговоря, че ако бях в Сф на последните избори щях да гласувам за Заимов, но в крайна сметка гласувах в Габрово за един тип на име Иван Ненов, който, разбира се, не стана кмет, защото представляваше обединение от сини партии за региона; любимото ми парче е "Еnjoy the silence", a понеже си пропуснал да попиташ за любим цвят - мисля че по-скоро е розовото, въпреки че тревисто зеленото си ми е най-свидно:) и, естествено, че си падам по зрели мъже, което понякога граничи с нещо, определимо като нимфетски синдром. предпочитам обаче таблата пред шаха - факт е, че в таблата има съществен процент късмет, а след известно обиграване се постига и някаква инерция в ходовете, но не бих се съгласила, че се играе без грам комбинативна мисъл. а пък си има и своебразна смелост или плахост - добрите играчи са такива, точно защото знаят кога да изберат риска. шахът го приемам като категорично мъжка игра, защото съм убедена, че не пасва на женското мислене
цитирай
15. alexanderkolev - Е, tlnet, това е ясно (макар съвсем ...
08.01.2008 16:56
Е, tlnet, това е ясно (макар съвсем да не съм сигурен, че са несравними).

Въпросът обаче е защо - ако не греша - при шаха, който е сякаш доста по-сложна игра, може да се направи машина, която да играе по-силно от човека (от всеки човек), а при по-простата сякаш табла май не може да се създаде такава машина.

Мисля че този въпрос е някак си свързан с това как тези две игри се отнасят към истинския живот.

А инак посланието на Иво ми хареса много!
Мисля, че лекото му раздразнение му от Рицаря на тестостеронния образ се дължи и на това, че сякаш е видял в този момчурляк един зелен и буен табладжия, разчитащ само на късмет при това, а не един уравновесен шахматист, залагащ на самоусъвършенстването. Де да знам.:-)
цитирай
16. анонимен - Какво мислите за провинциалната, паразитна дума "кай"?
08.01.2008 16:59
"Ши ида кай, до пазаря, да зйема кай, идно двйе кила зели кай"
цитирай
17. анонимен - До Александър Колев
08.01.2008 17:11
Доколкото знам компютърна програма е победила световният шампион по табла още през 1979.
Има и нещо друго, много повече усилия са вложени в разработването на шахматен софтуер, отколкото в такъв за игра на табла.
А и все още е доста спорно, дали в момента компютрите са по-силни от топ-гросмайсторите.
Е неизбежно е,че след определен период от време и това ще се случи.
цитирай
18. alexanderkolev - Може и така да е - наистина не знам ...
08.01.2008 17:21
Може и така да е - наистина не знам много по въпроса. (Макар победата над световния шампион да не означава непременно, че компютрите играят по-добре табла от хората. От друга страна пък вероятно става въпрос за победа при голям брой игри, където късметът не е решаващ. Може наистина да са по-добри компютрите на табла.) Много е интересно обаче и това, че още се спори дали при шаха човекът не е по-добър. Именно там е въпросът - с какво точно превъзхождаме машината.
цитирай
19. thehobbit - Забавна история
08.01.2008 17:35
... макар да подозирам, че сериозно си се ядосал... Аз съм неграмотен, не мога да оценя част от написаното за джавата, но частта с "не мога да монтирам джава че ъпгрейдвам хардУра" ми харсеа
цитирай
20. vladyyan - Че Иво не разбира от компютри, не е ...
08.01.2008 18:03
Че Иво не разбира от компютри, не е тайна и не е болка за умиране. Смешното става, когато хора като анонимен 3 се изпъчват с познанията си. Инсталацията на Джава с юзърски профил ни повече ни по-малко ми напомня на ъпдейт на хардуер. Къде ли съм сбъркал в написаното :).
цитирай
21. gantree - @ Влади
08.01.2008 21:14
Анонимен три ми хареса - взел ми е думите от устата.
цитирай
22. анонимен - .
08.01.2008 21:15
Бе аз да тръгна в обратен ред - няма да се представям, но не от съображения за сигурност, ми щот никой ме не знае.
Та едно време, трябва да са били преди само 8-9 години, като Орльо откриваше това клубче, аз с един френд (с настящий тренд тъй трябва да се изразя, нали?) минахме да видим що за дупка е, пък и да изпием каквото за пиене имаше (само по бутилка червено и бутилка бяло вино на калпак беше). Сравнително ясно си спомням, че използвах момента да предупредя Орльо, че ще превърне порядачно количество млади хора в ... нека да е описаната от Иво бодра смяна. Човекът призна правотата ми, но пък не си посипа главата с пепел, не ми спря виното. Не направи нищо. Естествено не стъпих в клубчето му повече (то аз бях там за безплатната истина, която поглъщах в бяло и червено /щях да кажа и че повръщах, ма ме хвана шубето, че няма да ме разберете/, и онази /истината/ дето изливах /предимно към Орльо/).
Не си спомням що тръгнах да пиша глупости, но предполагам, че е било за да се оплача от поколението дето расте/ше/ по тези клубчета. Остарявам. Сигурно трябва да си направя блог, в който да изсипвам житейската си мъдрост с тайната надежда някоя заспала патка, достатъчно тъпа да се впечатлява от писани простотии (нали за електронната простотия бе темата) и да ми пусне ... постингченце.

Та тъй де, може да не е стока моето поколение, но следващото ще ми се вижда още по-зле. Важното е, че нито аз, нито те ще направим опит да сме по.
цитирай
23. indiajane - Честно казано,
08.01.2008 21:22
този път постинга на Иво Беров разочарова. Освен едно голо пъчене, завоалирано в сложни изречения, друго не видях. Винаги ще има по-прости хора от теб, но и по-умни такива и се чудя колко ли приятно ще е да откриеш как някой по-умен говори за твоята интелектуална нищета, ей-така, просто щото е по-умен.
цитирай
24. анонимен - не е в джавата работата
08.01.2008 21:35
а цялата работа не е нито колко тъпо е момчето, нито в "джавата", нито в хадуеъра /доста жалка е демонстрацията на превъзходство, което велемъдро/велеречиво/самолюбиво разплисква Иво/ цялата работа е че ЕДИН е БЕРОВ!!!
цитирай
25. анонимен - do tochkata
08.01.2008 21:36
s tolkova pozyorski cinizwm si napravo sa gerontologiyata, kakto sam si vijdash.


ostava ti nadejdata v patkata, protivno na (samo)ironiyata ti - narichash ya twpa i tya sigurno e, shtom se vpechatlyava, no ne propuskash da se nakefish na gwdela, koyto ti pravi. Pojelavam ti da sluchish na umna patka. che kato gledam kakvi prelitat... swshto kato yurdecite naokolo :)
цитирай
26. ivoberov - Орлин
08.01.2008 21:47
Орлин го познавам, той има навика да кани всякакви хора за администратори. Те, разбира се, се задържат най-много по една-две седмици.
Джавата се разпространявала свободно.
Разбира се, но не и паролите на компютрите в клубовете - нали затова поисках паролата от онова момче.
Основното :
Това не е сблъсък между мен и някой си там, тук става дума за съвсем необоснованото самочувствие на едни хора, цяло поколение даже, които си въобазяват че няколкото назубрени за няколко клавиша ги правят изключително съвременни и отворени.
Става дума и за най-важното нещо.
Как едни отколешни балкански табиети, виждания и схващания могат да се се застоят през вековете и да заразят Мрежата и как същите тези адети, обичаи, привички и навици, често определяни като българщина не могат да бъдат променени дори при пазарни условия.
Но за основните неща ще пиша в друго писание, този път за простотията в Мрежата...
Та по този повод много благодаря на някои от мненията тук, ще щи ползвам за онагледяване.
Пак по същия повод : Затова и оставих една псувня неизтрита, иначе ги трия.
цитирай
27. анонимен - WC_00 каза :
08.01.2008 22:25
Какъв е тоя текст, каква е тая вехта тъпня. Не се заблуждавайте, че Беров не разбира технологиите, много ги разбира даже...а пък колко блогове с женски и мъжки никове си е създал за лична употреба, просто ви е бедна фантазията. Във всяка тема 80% от коментарите си ги пише той с различните никове. Това, че съвместява логорея, шизофрения и графомания според него е гениалност, а пък колко стихчета е нацвъкал из нета, придружени с фотографии с ултра, мега и свръх "художествена" стойност. Абе голям ненадминат талант, втори като него няма и не ще се роди.
цитирай
28. vladyyan - Ган, Иво достатъчно добре е написал ...
08.01.2008 22:30
Ган, Иво достатъчно добре е написал по-горе какво точно иска да каже с написаното и няма защо да се обяснява. Лично на мен ми е писнало от подобни келемета. Да не говорим за едни девойчета с голи пъпчета дето са ги накичили по разните магазини за електроника. Няма да споменавам и някои люде, включително тук, които дори се представят като поколението на ICQ и CS. Просто наистина са смешни и жалки. А лично аз не храня особен оптимизъм за бъдещето при подобно положение.
Мнението, което ти е харесало няма да седна да обяснявам с какво дразни. Убеден съм, че ти никога не си опитвал да инсталираш Java, а и каквато и да е друга програма, с обикновен юзърски профил какъвто е този в клубчетата :).
Впрочем, ЧНГ ако съм пропуснал да ти я пожелая овреме :).
цитирай
29. анонимен - Едно просто Миме
08.01.2008 23:12
Този прекрасен материал ще излезе ли във вестника, за да го прочета отново, защото за кой ли път ме изпълва с възхищение от уникалността на автора. Ми така де, стига с тази политика и с тези политици, я малко да избистрим поглед с високите технологии.
цитирай
30. jedi - Няма спасение
09.01.2008 02:29
Може да правят какви ли не антивирусни програми, но простотио-устойчива още не е измислена. Тя влиза през всички портове, заразява всичкия наличен софтуер, но най-вече уврежда главния процесор. Всъщност не, грешка - тя не влиза, тя си е там, винаги е била там. Иде реч за бракуваната партида, чието (въз)производство трябваше отдавна да спре, но за съжаление т.нар народ обича да (пре)купува лош хардуер.

-No one can be told what the простотия is, you'll have to see it for yourself! - Каза Морфиъс и изпусна хапчетата.

Само можете да съжалявате за левчето, което предполагам сте платили, г-н Беров, другото е непоправимо.

Здраве и късмет от мен.
цитирай
31. анонимен - Ето кое дразни в писанието на Иво...
09.01.2008 09:33
Ето кое дразни в писанието на Иво:

1. След като видя, че почтените привърженици на стария в-к Седем никак не са малко и са доста по-интелигентни от него, т.е. не може да спори с тях във форума, той почна да се мери с админи, които са прости, щото евентуално четат шок и труд и гледат сделка или не. За съжаление, тях не може да ги изтрие, като някои особено сполучливи коментари тука.

2. Това че е отказал да му инсталира джава, въпреки че от начина, по който иво разказва, въобще не става ясно какво е станало, щото той очевидно нищо не разбира, та отказът не означава, че админът е нещо по-лош от иво - напротив, може да се окаже по-морален човек, който не плюе наляво и надясно и не си мени убежденията от ден до пладне.

3. третото сега няма да го напиша, щото снощи като го написах, иво го изтри, щото го бях боднал в сърцето. но скоро всички ще го разберат.
цитирай
32. анонимен - Добрата
09.01.2008 10:06
Иво, аз играя бридж и табла /въобще не подценявай таблата наистина/ в msn. Потърси zone.com, много съм доволна.

Естествено, че прочетох докрй. Гласувах за Мартин Заимов. Любимо парче? "Ако водката беше само за един ...." /Висоцки/. Падам си по зрели мъже .... И по теб си падам, ама .... :)
цитирай
33. candysays - Беше адски приятно да прочета този текст/ пост!
09.01.2008 11:27
И аз като trevistozelena- любим си ми с такива постове! ;)

Сърдечни поздрави от мен;
продължавай в същия дух да разговаряш със себе си, да се разбираш (със себе си), и да се не псуваш! ;))) Че то и без това има бая народ дето обича да (те) псува. За съжаление....
цитирай
34. анонимен - Иво, според мен си твърде нетолерантен
09.01.2008 12:53
Иво, младежта затова е младеж - за да бъде арогантна, нахакана, смела, дори нахална! Пък нека да е без основание. Кога ли е имало такова?

Младежта, ако не е арогантна, нахакана, смела, дори нахална, просто не е младеж. Тогава ще бъде преждевременно остаряла и смачкана.

Нито върви да обвиняваш един хормонално пренаситен младеж, че иска да впечатли обекта на хормоналните си чувства. Ако не си преживял подобен период, би било жалко.

Ник
цитирай
35. ivoberov - Ано 34
09.01.2008 13:38
Е, нали тъкмо такива обвинения си отправям в края на писанието. И надлежно си им отговарям.
Само дето повече от две страници много малко хора четат, а пък още по- малко стигат до края.
цитирай
36. анонимен - От Ник
09.01.2008 14:24
Явно съм от малцинството, дето чете докрай. :-)

Аз не одобрявам злобата, насочена само срещу хайвана. В крайна сметка, вина има и работодателят му, който го е назначил и недообучил. Би трябвало и него да споменеш с мили думи.

Жали младите малко поне. Ако само им повтаряме, че са тъпи, хормонално-пренаситени и нагли, те няма да станат по-малко такива.

Ник
цитирай
37. ivoberov - Ник
09.01.2008 14:29
Да, ама работодателят е Орлин, той е много готин. И клубчето не е лошо,в сравнение с други.
Мисля, че това момче се задържа около седмица.
Но повтарям. Не става дума за момчето.
За отношение към света и за поколения иде реч
цитирай
38. анонимен - Странно, защо, когато не е обслужен ...
09.01.2008 16:49
Странно, защо, когато не е обслужен добре, иво се дразни и обижда хората, при това без дори да е платил. А когато ние плащаме за вестника, разочаровани сме от политическия завой който прави и казваме, че не сме доволни от услугата(обърнете внимание, ние не го обиждаме) - тогава пак ние сме простаци и глупаци, а нашият човек е прав.

Комунизмът в малко повече ти е дошъл, иво, престани да се компенсираш пред компютърджии, а помисли за читателите на вестника.
цитирай
39. alexanderkolev - Ха стига с тоя вестник де.
09.01.2008 18:10
Ха стига с тоя вестник де...
Като не ви харесва вестника, не го купувайте.
На мен ми харесва и си го купувам.

Между другото, много ми харесаха някои (не всичките, но някои много) от притчите на Учителя Кръстев.:-)
цитирай
40. анонимен - до Александър Колев
09.01.2008 18:49
Абе, Колев, ти да не си подставено лице на конкуренцията на Беров от вестникарския бранш - вместо да правиш реклама на вестника, ти разгонваш клиентите му. Егати майтапа.
цитирай
41. alexanderkolev - Не, бе - просто се чудя защо посто...
09.01.2008 18:58
Не, бе - просто се чудя защо постоянно се оплаквате, че не ви харесвал вестника, сякаш Беров е длъжен да го списва така, че на вас да ви харесва.
цитирай
42. gecheva - Думите са без значение
09.01.2008 22:12
Какво точно е написал Иво, няма никакво значение. Важното е, че умее да пресъздава състояния на духа и да си играе с мисълта на читателя. Малцина го умеят. И май точно това е талантът.
Истината за написаното е извън контекста му, повярвайте.
За мен беше удоволствие да го почувствам.
цитирай
43. анонимен - ТОВА НЕ Е МАЙТАП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
09.01.2008 23:30
Венецуелският президент Уго Чавес обеща, че ще си направи топлес снимки.

"Защо не, пипнете мускулите ми", покани той топмодела Наоми Кембъл, която дойде в Каракас, за да вземе от държавния глава интервю за мъжкото списание GQ.

цитирай
44. анонимен - не чавес, бойко е
09.01.2008 23:39
леле божке това истина ли е
да не са объркали имената на героите-това е са били цеца и бб
къде го пише
цитирай
45. анонимен - Starost neradost
10.01.2008 01:28
Odartiavash, Ivo! I mackite veche ne vrazvat kakto predi. Zatui si i napisal tozi rabfak.
цитирай
46. анонимен - фпечатлен
10.01.2008 09:30
Писането на блог е като да си провреш главата в дупката на стената и да чакаш със завързани очи дали тези, които те замерват с развалени домати, ще те уцелят или не. Имаш правото да им правиш забележки, разбира се. С което да ги настървяваш още повече. И което от своя страна влошава мерника им.
Всеки си има някакво удоволствие в този живот.
цитирай
47. анонимен - обаче
10.01.2008 13:15
стилът на Беров
1. е неподражаем, следователно едва ли може да се скрие, ако пише под друг псевдоним
2. ми харесва много, защото аз също искам да обезценя, взривя, премахна или подредя света (и нещата от живота) с думи - бързо, лесно, ефикасно, удовлетворително, безцеремонно
цитирай
48. анонимен - WC_00 каза :
10.01.2008 14:20
знаете ли колко малко време му е отпуснато на Беров да е Беров...за съжаление твърде малко... никовете на неговите никове или по-точно бесовете в него, говорят, пишат, експонират, публикуват "еротични" фотоси, примесени с уродливи желания, съвместяват двата пола, създават илюзорни светове, вкопчват се в душите на неподозиращите или се представят за страдащи, влюбени, наранени, весели, глупави и безгрижни същества. Човекът Беров е изместен, но когато дойде на себе си, след като е написал поредния коментар с поредния витален ник под темата си, вече до толкова не се харесва, че отново на добра воля пуска бълващата паст на многоглавата хидра в която се е превърнал. Лошо, много лошо...човекът е сериозно болен.
цитирай
49. gantree - @ Влади
10.01.2008 14:39
Влади, не става дума за това дали "дразни" или "не дразни" мнението, за което писах, че споделям. Свят широк, мнения много. Нормално е едни мнения да те дразнят, а други - не. Всяко едно мнение дразни някого, или пък допада на друг. В конкретният случай нещата са казани ясно - колкото от компютри, толкова и от правене на вестник. За мъдростта и за гордостта няма смисъл да си говорим. Дали аз съм опитвал да си инсталирам Java или не съм - това няма никакво отношение в случая. Много неща съм опитвал и още повече - не съм опитвал, вкл. и това да се правя на велик Мъдрец и Учител пред персонала в разни компютърни клубове.

Мнението за масовия манталитет на девойчетата и момченцата не споделям. Не съм толкова титаничен и велик, че да седна да оценявам децата на другите хора. Позволявам си да оценявам само моите собствени и най-близки. Във всеки случай едва ли бих си позволил такова ругателно отношение към напълно непознати, още повече пък и деца. Нали знаеш - "... и защото тяхно е Бъдещето". В тях е и Надеждата.

За Новата година се поздравихме, доколкото си спомням. Ако греша - извинявам се. Да си жив и здрав, а годината да ти е много честита, и да ти е много по-успешна от досегашните.
цитирай
50. анонимен - е,
10.01.2008 16:59
Беров е егоист, той е аморален, той не се притеснява, не стои на тясно за да направи място на всеки, позволява си да не харесва всички, дори някои деца, с това нарушава важно табу, всъщност да четеш Беров е неморално и освобождаващо, все едно да гледаш талантливо направен филм, представящ сцени на насилие, доведено до абсурд, превърнато в самоцел, при това заснети с чувство за хумор, с две думи: луда веселба
цитирай
51. maznislav - Защо ?
10.01.2008 17:32
Като те гледа човек имаш вид на около 40-50 годишен. Странно защо ли ми се струва че младежът които така си осмял и които няма право на отговор е плод на твоето поколение. Може би не точно на теб ама на твои роднини или приятели. Това че не го харесваш и целиш да го осмееш не му помага. Ако искаш нещо да се промени пробвай със съвет и подкрепа. Или сега ще кажеш, че то това не е твой проблем ?!?
цитирай
52. анонимен - Quest
10.01.2008 18:09
Темата, която Иво е зачекнал е за Простотията българска с фокус върху интернет клубовете и новите поколения. За съжаление, реагирайки първосигнално, участниците във форума ще се скинат да демонстрират компютърната си грамотност и да доказват какво изкопаемо е авторът в дигиталните технологии без това изобщо да е темата на дискусия. Мила Родна картинка - българчета комплексарчета разбрали -недоразбрали за какво става дума се надпреварват да доказват колко са велики за сметка на автора и да го обиждат. Пак добре - по времето на Алеко байганчовците действаха и по-радикално с т.нар. "драскачи" като Иво. Май само простотията може да спаси България след като нищо друго явно не е останало на тази територия. Много е написано за този български феномен, но ще се задоволя с думите на Александър Балабанов: "Напразно дирих в друг някой език - и от живите, и от мъртвите - да намеря понятието, което дава българската дума простак. И няма го никъде българският простак. Защото простите хора другаде са прости, но не са простаци. А българският простак е образован, дори учен. За него няма неразрешен въпрос. Обича книжнината, знае дори да напише някоя статия - и все пак е дърво. Само че - издялано дърво" (Хе, хе - и от компютри отбира). И отново за писанието на Иво - четете първо (т.е. загрейте за какво става дума) и коментирайте след това. Макар че подсъзнателно май сте отлепили, че не става дума за джава, а за вас.
цитирай
53. danel - Подкрепям 51
10.01.2008 21:37
Аз не съм млад човек, но никога нямам проблеми с младите хора. Не става въпрос кой колко и от какво разбира. Като по- мъдър и по-уравновесен възрастният човек трябва задължително да демонстрира уважение към по- младия си събеседник.Младите хора отлично разбират кой стои срещу тях и реагират по напълно подходящ начин. Подкрепям твърдението ,че каквото е по- старото поколение, такова ще е и следващото. В литературата имаше едно течение "Сърдити млади хора". Нищо ново под слънцето- младите винаги са буйните, нестандартните, рискуващите, дърпащите ни напред! Прощавайте им неволните простъпки! Учете ги със собственото си поведение!
цитирай
54. анонимен - що за злобен разказ ?
10.01.2008 22:42
супер комплексарски пост от страна на г-н Беров...на тази възраст или е трябвало отдавна да ги заровите или да сте ги превърнали във ваши съюзници, за комплексите говоря....определено интелигентен , но "издухан" дядка сте вие.....сигурен ли сте , че още го вдигате....?
цитирай
55. анонимен - олее
10.01.2008 23:08
Иво, ти нямаш деца, нали? Какво изобщо разбираш от възпитание на деца, и на какво отгоре си седнал да даваш акъл на другите и да съдиш и отсъждаш?
цитирай
56. keyholder - И аз прочетох изречението.
11.01.2008 01:09
Последно гласувах на балотажа за президент - за Първанов, силно изплашен от възможността Волен Сидеров да стане президент. Любими песни - много. Да речем ad hoc любима песен - "Aint' no mountain high enough" на Marvin Gaye.
Имам резерви към предмета на материала, както и към някои вмъкнати идеи за младите хора. Написан е обаче много хубаво. Поздрави.
цитирай
57. alexanderkolev - До анонимните злобари
11.01.2008 01:10
Не усещате ли, че разголвате душата си,
и колко грозно е това, което показвате?

Не можете да го видите, защото злобата ви заслепява.
цитирай
58. анонимен - Беров няма деца, това е ясно. Той ...
11.01.2008 10:01
Беров няма деца, това е ясно. Той обаче се е провалял във всичко, с което се е захващал през живота си и единственото, в което още си мисли, че не се е провалил, е това - да се прави на интелектуалец.

Случката в клуба има следното обяснение - аз съм умен, почти гениален, но разбирате ли кои са виновни за провала ми в живота? Е, чудя се дали и аз случайно нямам вина, ама колкото и да се вглеждам в себе си, не откривам такава, начи ей тези простаци са виновни.

Примитивно е за провала на вестника да се обвинява дсб и после като малките деца - ау, сърдя ти се, ти си лош.

а в 7 най-скучните неща ги правеше Беров, все пак той не става за журналист, а доказателство е и блогът му - вижте как пише.
цитирай
59. анонимен - Това за господари на блоговете е ...
11.01.2008 10:58
Това за господари на блоговете е попадение.

Съгласен съм, че Беров на практика измами читателите на вестника, но затова не е виновна нито една партия. За провала му като журналист обаче са виновни комунисти, царисти, националисти, самбисти, само не и той. Остава му да компенсира тука с надувателство и маниерна интелектуалщина, на която обаче някои се връзват. Като не ще да пишем тука, ето какво да направи – прави си нов блог, но без да си разкрива името. Но тогава няма и да обира такива изкуствени похвали, няма да го знаят, няма да може да се надува. А за него това е най-важното в момента.

Но все пак да му простим и да не се занимаваме с него. Аз съм на неговите години долу горе и се моля да не почна и аз да изкуквам като него, щото този резил ще продължава и чимширчетата после не могат да го прикрият.
цитирай
60. dobrata - Иво, би ли взел отношение
11.01.2008 11:20
По тази тема: http://extremecentrepoint.blog.bg/viewpost.php?id=151254

В момента в клуб "политика" на dir.bg е наложена бясна цензура и са баннати почти всички от редовните от години клубари. Произволът е ужасен, назначени са служебно пет модератора, които бясно трият всички постинги, които не им изнасят. Мисля, че събитието трябва да се отрази по-масово.
цитирай
61. sparhawk - аз бих предложил на г-н Беров
11.01.2008 13:15
да пусне коментарите за одобрение. Така анонимния спамър няма да може да пуска уродливите си мнения под текста.
цитирай
62. pilcho - Е, що?
11.01.2008 14:14
Иво сам по себе си е връх и едва ли някакъв ситнеж може да му помрачи достолепието ;)
Сега, по компютърните въпроси няма да седна да сипя поправки и коментари, ами ще възкликна трижди "бравос!" за историята, барабар със всичкие му разсъждения и дълги изречения.
Наздраве!!!
цитирай
63. killu -
11.01.2008 14:31
Само не разбрах защо въпросния "Таралясник" ходи да играе шах по интернет клубове? Предполага се, че на тази възраст може да се сдобие със собствен компютър и интернет....
цитирай
64. анонимен - Таралясник
11.01.2008 14:55
ivo berov - "аз съм некъв белокос таралясник, озовал се поради личностни отклонения сред попържащите юнаци"

кво се чудим, ми той си го е казал
цитирай
65. анонимен - Quest
11.01.2008 17:33
Простотията българска е като Вселената - безкрайна, но продължава да се разширява. Да му мисли Европата какво ги чака от овцекрадците от долни Дунав. Иво споменава, че смята да напише продължение за простотиите в Мрежата, но спокойно може да не се хаби. Коментарите под неговото писание са повече от достатъчни.
цитирай
66. анонимен - мда
11.01.2008 18:19
общо взето админчето има 2 изречения на кръст в цялата история...ама беров как внушава мисли и настроения, епитети, кво бил мислел оня ма що ма кво.... как ги уйдурдисва, сам се чуди и сам си отговаря.....това за личностните отклонения ше излезе верно
цитирай
67. candysays - Човека много хубаво си го е написал..
11.01.2008 19:47
Май малко хора са способни да се радват на богатство на езика в даден текст, на способността за ирония и самоирония на автора, на увлекателността на четивото..
Защо?
Малко сте чели, и малко сте живели, според мен.
Поне това личи от коментарите ви.
Меко казано- злобни.
цитирай
68. анонимен - коментарите sa злобни, shtoto v...
11.01.2008 22:30
коментарите sa злобни, shtoto vseki na godinite na admincheto se chuvstva dlwjen da se zasegne i da prieme za lichno delo zashtitata na kolektivnoto dostoynstvo. Na nojjjjjj! Ne vidyah nyakwde v teksta Berov da e pretendiral za neshto, a samo e ilyustriral dumite na Balabanov za swdwrjanieto, koeto ni dava dumata "prostak". Specialno blagodarya na Qwest, prochetoh s interes.

loshtoto e, che ptostashtinata ne proshtava na nikogo, nito na mlad, nito na star. TRANSvwzrastova :). Baba mi kazvashe, prostiyat na mladini si e prost i na starini.
#
цитирай
69. анонимен - "След това се изкикотих от...
11.01.2008 22:39
"След това се изкикотих отново, убедих се, че девойчето е разочаровано от своя шампион / представител в битките/ и си тръгнах. "

ama si gaden be!
#
цитирай
70. анонимен - хаха
11.01.2008 23:06
значи тоз пост на гасподина Беров ако не е ясен признак на комплексарщина не знам кое е....сам си влиза във филми, сам си ги играе, сам си се обижда и прощава, изобщо клоунада....щеше да е безобидна и забавна ако не личеше ясна злоба от и ненавист към по младите и можещите от него......еми гн Беров не сте на възраст младите девойчета да ви заглеждат какво да правим....
цитирай
71. анонимен - Мъка, мъка!
12.01.2008 03:39
Другарю Беров, извите ме за откровението, но на Вас май ви хлопа дъската!
То не бяха размисли и страсти, то не беше Цезар, Чавес, Хитлер,Вулева и Борисов... то не беше от "цървули, опинци, соба, ямурлук, опанджак и априлски пленум на БКП", през педофилията до "error 604".

п.п. Човек на вашата възраст, да тръгне да ходи да играе "шах в Яхуто" в РС клуб пълен деца не е нещо което нормален човек би направил!
цитирай
72. globaladmin - Относно проблема с мошеническия комунистически форум
12.01.2008 04:14
Разбрах за готвен материал относно проблема с комунистическия мошенически форум, за който по-горе говори Dobrata. Аз нея я наричам Злата - не, за да я обидя, а за да и покажа, че резултатът от действията и от години носи като резултат зло. Запознат съм с проблема, но това, което злата готви, ще е тенденциозна и най-вече непълна истина. Този проблем там е от години, а не от вчера, и в тази връзка публикуването на материал спешно без доброто му подготвяне, няма да отрази истината, а ще е просто проява на активност с неясни и най-вероятно насочени в грешна посока резултати. От няколко години се събират материали в алтернативен форум, който в момента се намира на адрес dirtbg.com поради това, че всякакви подобни истини, казани в проблемния форум, се цензурират - там са цензурирани стотици постове! Проблемът е изключително дълбок и не се е появил от вчера. Аз бях този, който с пускане на линк към dirtbg.com предизвика станалите промени от преди два дни. И аз знам най-добре какво става в този форум от години. Но, аз току-що научих за крайния срок неделя за подготвянето на материала и подозирам, че ще се подготви нещо, което аз НЕ БИХ подписал, защото очаквам, че ще е тендензиозно и няма да отговаря на истината. Ако се интересувате от пълната истина, посетете dirtbg.com и съгласувайте подготвения материал с мен. С мен може да се свържете на лични съобщения във форума edno.info или с пускане на тема там.
цитирай
73. dobrata - О, Инфо?
12.01.2008 05:03
И тук ли се появи? Непременно ще те включа, за да си щастлив! Как е Кирето-модератора, какви инструкции ти даде за тази нощ и колко ти плати? 10 кинта? :)
цитирай
74. sparhawk - до пост 71
12.01.2008 09:54
"Човек на вашата възраст, да тръгне да ходи да играе "шах в Яхуто" в РС клуб пълен деца не е нещо което нормален човек би направил!"
А какво трябва да правят хората на неговата възраст? Да се крият като уроди, които вече не могат да се показват пред хората?
Знаете ли, това е отвратителното мнение в България към всеки човек над 40 и точно то съсипа и кандидатурата на Неделчо Беронов.
И вие сте типичен негов представител.
И кръгъл идиот.
цитирай
75. анонимен - до обидчивите младежи
12.01.2008 11:51
Четох, четох,четох тъжни злобни мнения на обидени тийнита и се запитах "Откъде пък се изля толкова агресия към иначе забавния текст на Иво?" После прозрях истината - ами от миризливите купчинки с комплекси, които очевидно влачите след себе си. Дали пък цялата работа не се дължи на факта, че явно "леле колко гадния, че и възрастен Иво" май без проблем може да има която си поиска мацка, за разлика от вас? Не скърбете и овладейте пъпчивия си ужас. Като пораснете някой ден може и на вас да ви се отвори парашута (макар че не бих се заклела под това). Засега насочете гнева си предимно към мастурбация. Полезна и здравословна дейност.
цитирай
76. анонимен - GlobalAdmin
12.01.2008 15:09
В този час не са ти много адекватни постовете. Какъв Киро, какви плащания? Ето, виж един начален проектотекст, ако изобщо има смисъл да се публикува нещо понеже не знам каква е целта и какво ще се постигне:

http://edno.info/f/showthread.php?t=538
цитирай
77. baba51 - dsb
12.01.2008 17:06
CIhetete aig-humanus.blogspot.com
цитирай
78. baba51 - dsb
12.01.2008 17:13
Ivo, vestnikat shte specheli ako publikuvash An. Grancharov.
цитирай
79. анонимен - GlobalAdmin
12.01.2008 18:00
Тъй като злата готви някакъв таен от мен текст, вероятно, защото иска да пусне нещо, което не отговаря на истината и което знае, че аз няма да подпиша, пускам и моята версия на вашето внимание:

КОМУНИСТИЧЕСКИ МОШЕНИЦИ ЦЕНЗУРИРАТ ФОРУМИТЕ!

Тежка нерегламентирана цензура вирее в българското "посткомунистическо" Интернет пространство. Един от популярните сред някои потребители форуми dir.bg от години упражнява зверска цензура. Първите случаи са засечени през 2003 година, когато бяха и поставени въпроси на администрацията относно спазването на собствените им правила, некоректно отношение към потребителите и гавра с тях. Тези въпроси не получиха отговор и до днес, а тяхното публикуване във форума се цензурираше и наказваше с бан. Цензурата и бановете се налагаха по нерегламентиран начин от неидентифицирано лице, наричано от участниците "хакера". Администрацията и до днес не е дала отговор кое е това лице като така потвърждава съмненията, че това е техен служител. Това защитавано от тях лице сваля редовно назначени модератори, заплашва ги по безпрецедентен нецензурен начин, неподходящ за цитиране, цензурира ги и пише компрометиращи и злепоставящи ги материали от тяхно име с техни никове, настройвайки участниците срещу тях. Цензурирането на постовете наложи създаването на независим форум на адрес dirt.dolubkp.com, където мненията да не могат да се трият от управата на комунистическия форум. Собственикът на форума Владимир Жеглов, бивш съветник на Жан Виденов, не реагира и не отстрани изрода и в същото време получи "престижна" награда за мениджмънт от БСК след "обстойно проучване на общественото мнение" (интересно защо никой не е питал цензурираните). По-голям цинизъм не може да има!

През следващите години терорът върху определени участници продължи - те бяха банвани по втория начин, никовете им - крадени, а личните им съобщения - четени. Редовно админи и други влизат в чужди профили, четат, трият и пишат от чуждо име. Това продължава вече 5 години досега. Администрацията продължава да не отговаря и упорито цензурира всички линкове към алтернативния форум, където е описана истината.

Една такава тема с линк към алтернативния форум стана повод за последното развитие. Админът Иво с прякор Киро цензурира линка в тази тема и го замени с линк към гей сайт и закотви темата най-отгоре с цел да злепостави участника, пуснал линка. Това предизвика масови протести, но забележете, не срещу произволието на админа, а заради това, че им се нарушава комфорта с така закотвената най-отгоре тема. Това става в подфорума Политика, където от години участват крайни елементи, неспазващи елементарни форумни правила. Реакцията даде повод на админа да въведе нов негов си "ред" във форума, той назначи модератори, които да цензурират практически почти всички. Те откровено наричат учатниците "идиоти" без да се притесняват. Стигна се до положение на пълно потъпкване на свободата на словото. Засега няма механизъм подобен обществено вреден форум да бъде забранен. Засегнатите участници призовават всички ДА НЕ ползват този мошенически комунистически сайт!
цитирай
80. анонимен - do #75
12.01.2008 18:04
Да има която си поиска мацка? Да бе, я стига глупости!
И сигурно затова няма нито една.
цитирай
81. анонимен - анонимен 80
13.01.2008 00:35
Просто поразгледай женските коментари в блога. И не се чуди повече има ли с какво Иво да впечатли една жена. Очевидно има, но не ме карай да ти обяснявам - няма да разбереш.
цитирай
82. анонимен - GlobalAdmin
13.01.2008 01:43
Основните разлики и лъжи се очаква да бъдат, че участниците ще твърдят, че проблемите са започнали на 10.01.2008, а истината е, че още от 2003 се преследва един конкретен участник вече 5 години. Участниците не искат да признаят това като по този начин се държат точно като администраторите на мошеническия форум. Причината - те имат вина и искат да я скрият.
цитирай
83. анонимен - Обърнете внимание, какво отнош...
14.01.2008 13:08
Обърнете внимание, какво отношение имат към иво неговите почитатели: той може да се изказва компетентно по всички въпроси, гениален е, може да свали всяка мадама...

По подобен начин се отнасят феновете към ББ.

Всъщност, няма нищо изненадващо, още навремето са казвали, внимавай какви са ти враговете, че по тях ще съдят за тебе, не по еротичните въздишки по този и онзи музикант.
цитирай
84. анонимен - От пост 71 до sparhawk
15.01.2008 00:16
"увлечените в игри подрастващи, които изразително се псуват един друг, споменват кой знае защо за някакви кила кръв / може би израз от игрите им /, оплакват се, че героите са им свършили / пак някакви игрови израз /и усъвършенстват четирите думи / шит, фак, мадърфакър и уау /, които са научили от иначе известния с лексикалното си богаство английски език."
Добре де, от какви мазохистични подбуди, човек над 50 години ще отиде да се навре в нещо подобно.
Аз съм почти на 30, но ми е доста непонятно чий ще го диря в подобно място. Да слушам глъч, тъпизми и да ги гледам как се хилят като идиоти след първото "джойтче".
А и имайки предвид, че другаря Беров е доста по-заможен от мен, няма как да не е събрал пари и да си купи собствено РС. Даже по-добре лап-топ ... да си седне в някое паркче (така ще си вземе кученци и ще помогне за решаването на проблеме с бездомните такива), където никой няма да му пречи (защото наркоманите спят в опиянение, а циганите знаят че парковете са вече ошушкани) и там да блъска "Джави", докато не шзлезне духа на Оби Уан.

П.п. Защо пак размахвате Неделчо Беронов? Оставете о тоя човек, разпиляхте му костите!
От тоя черен Костов ви изби на некрофилия, ей!

цитирай
85. анонимен - IT user
15.01.2008 21:56
ivoberov, недей по този начин да се присмиваш на младите, защото си проличава много ярко и твоята некомпетентност.
цитирай
86. анонимен - X
31.05.2009 01:48
дърт педерасТ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoberov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7796884
Постинги: 207
Коментари: 8911
Гласове: 15102
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031