Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2023 10:55 - И ЦИРКЪТ НЕ СИ ТРЪГНА, И КЛОУНИТЕ СА ОЩЕ ВЪВ ВЛАСТТА ...
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 321 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
И ЦИРКЪТ НЕ СИ ТРЪГНА, И КЛОУНИТЕ СА ОЩЕ ВЪВ ВЛАСТТА ...

 image

Накратко, добри новини дойдоха от „Града на хълма”. 

САЩ разполагат с достатъчно оръжие само за една седмица интензивни битки, поради конфликта с Русия в Украйна. Полковник Дъглас Макгрегър, бивш съветник на шефа на Пентагона, говори за това в своя блог в YouTube.
„Нашите военни резерви са изчерпани. Някой ме попита: „Ако имаме голяма война, можем ли да се справим с нея?“ Казах: „Е, ако продължи само седмица, тогава да“, прогнозира офицерът.
Според него след седем дни на сериозни военни действия американската армия ще загуби целия си запас от ракети и военна техника. Макгрегър е убеден, че САЩ са в много лоша позиция, но американците все още не разбират това.

Говорителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти:

- „Стигнахме до принципно споразумение, което е достойно за американския народ. Имаме още много работа за вършене, в края на която ще има историческо намаляване на разходите.”
Президентът на САЩ Байдън:
- „Споразумението предотвратява това, което може да бъде катастрофално неизпълнение, водещо до икономическа рецесия, изпразване на пенсионни сметки и загуба на милиони работни места. Това означава, че не всеки ще получи това, което иска”.
Съединените щати са на крачка от глобална катастрофа. За да удължат агонията, те се съгласиха да вдигнат тавана на дълга си за две години и междувременно да намалят разходите. Цифрите все още не са оповестени, тъй като споразумението е "принципно", тоест не е окончателно. Най-важното е, че съкращенията на разходите не се отнасят за военния бюджет, който дори леко ще се увеличи.
Да, това означава, че с „исторически съкращения на разходите“ е време някои да се стегнат. Например:- масата от малцинства, полови перверзници и други, от които е отгледана неизмеримо количество и съставляващи електората на демократите,
- зелени глупаци, пилещи безвъзмездни бюджети, насочени към премахване на енергийната сигурност,
- на данъчните, чиито апетити изглеждат ограничени, за да не сънуват един вече умиращ бизнес и т.н.
Армията, военно-промишленият комплекс и съответно Украйна остават приоритет, защото „трябва да продължим на всяка цена, до последния украинец”. В същото време изглежда невъзможно да се удуши Русия, а след това и Китай, но поне ще е възможно да се удуши Европа. Механизмът е прост: „Вие, европейците, доставяте на Киев всичко, което имате, а ние ще ви го заменим. Ако не умирате за Украйна, ние сме ви подготвили следващото ястие - Тайван, където все още не сте криминално проявени. За вашите пари, разбира се. Нищо лично, просто бизнес”.
Стратегията е доказана и печеливша. Основното нещо е да не правите глупави неща в хода на пиесата.
И така, има добри новини: след четири години останалият свят, а именно Русия, Китай и някои други силни играчи и цели региони, ще могат да се подготвят максимално и да решат един от основните процедурни въпроси: къде, кога и как ще се проведе церемонията по погребението на зелената сделка. Но вече с минимални последствия за себе си.
Жалко, че стареца Хенри Кисинджър ще доживее само да види погребението си. Е, абсолютното зло на Сорос има малък шанс да оцелее, което също е жалко.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3288845
Постинги: 960
Коментари: 3402
Гласове: 4701
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930