Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2007 20:05 - Блатото, Батака, Бойко Борисов и Бориславова
Автор: ivoberov Категория: Политика   
Прочетен: 16221 Коментари: 33 Гласове:
0

Последна промяна: 18.05.2007 22:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Преди три години правителството на Симеон Сакс Кобургготоски продава БТК на исландския милиардер Тор Бьорголфсон за 330 милиона евро.

Сега Бьорголфсон  ще я препродава за около два милиарда лева. На четворно по- голяма цена. Ще увеличи милиардите си с още милиард и половина.
Толкова, колкото губи от сделката България. Ясно е, че за тази загуба са отговорни Симеон Саксобругготски и неговото правителство.  Ясно е също, че сделката би трябвало да бъде разследвана от прокурор.И тук свършват ясните неща следват неясните.

 Как точно е станала сделката. Кои са чиновниците и посредниците участвали в нея.

Тя е подписана от тогавашния директора на Агенцията по приватизация Илия Василев. По-късно той е уволнен от Лидия Шулева. Но не заради сделката, а защото пуснал на борсата топлофикации, купени от Христо Ковачки.
Същият Христо Ковачки, на когото тогавашният полицейски суперсекретар и сегашен кмет на София генерал Бойко Борисов продаде общински имоти на смешната цена от 297 лева на квадратен метър.

Връзката Бойко Борисов – Ковачки – Илия Василев изглежда не съвсем ясна. И доста далечна. И може би измислена и натъкмена.

Има, обаче, една друга връзка, която не е измислена и натъкмена. И никак не е далечна, а много близка даже. Съвсем близка.

Това е връзката  между Бойко Борисов и Цветелина Бориславова / те двамата не я и крият, и това им прави чест/
Но посредник в сделка с Тор Бьоргфолсон е не друг, а тъкмо Цветелина Бориславова. Като началник на СИБанк тя прави следното :

  • През януари 2005- та година държавата пуска допълнителни 35 на сто от акциите на БТК на фондовата борса. Почти всички те са изкупени от СИБанк. Но се оказва, че  СИБанк тук е само брокер. Купувачът е   Бьорголфсон. И ето, че вече се изяснява начина по който се завъртат парите.
  • Симеон и правителството пуската акциите на БТК на борсата. СИБанк и Цветелина Бориславова ги изкупуват. И тутакси ги предават на исландеца Тур Бьорголфсон.

И съвсем, между другото, просто така, само за черните й очи / всъщност не, бяха сини..../ Цветелина Бориславова става почетен посланик на Исландия в България.
Дали, обаче, става дума само за почетните облаги. Цветелина Бориславова е координатор на Сдружение "Глобална България" и председател на Надзорния съвет на "Стопанска и инвестиционна банка" АД.

 Борис Велчев има всички основания да разследва на тези фондации. Нали преди време прокуратурата многократо разследва фондация “Бъдеще за България” на Елена Костова само заради злонамерени приказки и писаници по вестниците.

И това разследване може би ще обясни дали народният генерал успява да си осигури такива медийни хвалебствия без никакви пари, само с едно голо обаяние.

Вярно е, че медиите свързаха СИБанк и с Костов, тъй като бившият й шеф Славчо Христов бил негов приятел /кръгът “Олимп”/. Но преди време прокуратурата разследва всичко около Костов и неговите министри.  И не само прокуратурата, а поне още три-четири държавни институции като Сметната палата, Държавен и финаснов контрол, НСБОБ, че и Външното министерство даже.

Дотолкова цялата държавна машина се пънеше да набеди за нещо Костов, че действията й заприличаха на политическо преследване. А за изпълнението на тази политическа поръчка Филчев беше награден, по стар български обичай, с посланическа длъжност. Разбира се, Филчев нищо не разкри, но покрай неговита сеутня сделките на социалистите и царските хора бяха подминати и забравени. Но това на прави някои от тозе сделки по-малко престъпни..

“Сделката за БТК е престъпна. Купуването на 65% от Българската телекомуникационна компания (БТК) от исландския милиардер Тор Бьорголфсон се тълкува като поредната бримка от мрежата на организираната престъпност.” – съобщиха някои медии.

Но не българските. Това е съобщение в германския вестник “ Велт ам Зонтаг", който освен това намеква, че Бьорголфсон /финансовият другар на Цветелина Бориславова/ е помагач на руска мафия. За такова твърдение няма никакви доказателства. Но пък има съвсем основателни съмнения. Просто защото БТК ще стане офшорка. Собствениците й от “ Вива венчърс” се сливат с едноименно дружество регистрирано в Кипър.  А сделката се извършва чрез фондация “ Новатор” на Тор Бьоргфолсон, която също е офшорка.

Но за всички тия сделки и далавери за милиарди долари българските медии /с много редки изключения/ смирено и почтително си траят. Но пък с извратена охота разпространяват  щуротиите на Кирил Радев. Как Костов бил гол в банята / тоест в сауната/. Как  му  били дали куфарче с долари, та да купи дискове с песни за СДС. И прочее долнобробни писаници, на които биха могли да се кефят само одиози като Кеворк Кеворокян.

Добре, че една австрийска банка разкри  милионите на Вальо. Толпото. Та покрай тия милиони обществено-политическият живот в България да се сведе до дъвкане, предъвкване, нищене и разнищване тъмните деяния на Топлото и чудатата му майка. Белким чувството за възмездие на широките маси най-после бъде задоволено.
Белким европейските комисари  си рекат: “Абе оправят се там нещата,  хванаха големия престъпник”

Разтури се и тая калимерата, обаче. Не успяха да се спогодят другарчетата. Защото се оказа, че корупцията в България никак не се изчерпва с жалките милиони на Вальо Топлото. Че става въпрос за милиарди долари от газовите доставки, от тръбопроводите и от енергетиката. А също и от продажбата на Булгартабак.

Оказа се също, че европейските политици не са чак дотам балами, че да не виждат какво става в България.

Да каже един европейски комисар, че управляващата ни върхушка прилича на блато с крокодили означава, че действително много сме я закършили. И че европейците вече се пишманят, дето са ни приели в общността си.
А Станишев побърза да им угоди по възможно най-неуместния начин. Поиска с българските неразбории да се оправят европейски комисари. Което всъщност си е отказ от суверенитет. От държавна независимост. Щеше да бъде възмутително, ако не беше смешно. А е смешно, защото всички възприемат Станишев като хлапе, което бърка повече от глупост и аджамийство, нежели от зломислие. Но пък до хлапето има един много печен чичко. Един Румен Овч, който сключи изключително изгодна газова сделка. Изгодна за Русия. И сега Станишев не смее да се отърве от чичко Овчаров без  съгласието на Русия.

И затова отива на посещение в Русия с един министър, който е в отпуска и за когото се говори, че може да бъде уволнен и дори разследван. А също и /това пък защо.../ с министъра на образованието.

Но неразбориите в България не спират дотук. Оказва се, че и министърът на икономиката Асен Гагаузов се е оплел в крокодилските взаимовръзки. А също и вътрешният министър Румен Петков /пикаещият във фонтаните /. Той искал да събаря Овчаров, за да става премиер. С подкрепата на Доган, който също бил срещу Овчаров поради някакви си негови булгартабашки съображения. С помощта на Емел Етеп -топлата / даже пареща/ връзка между Доган и Румен Петков. И с тайната благословия на българския президент. Като ответтен удар уволненият от министъра по бедствията шеф на държавния резерв генерал Димитър Димитров обяви, че резервът е облагодетелствал фирми от кръга на на Емел Етем и ДПС. Накрая изскача и някакъв Мирчо Петков известен като Мирчо Циганина, който със своите фирми ощетил тоя резерв с 600 милиона и построил “Боянските сараи” на Доган. Можем добавим и участието на бившия началник на Шесто главно управление на бившата държавна сигурност Димитър Иванов, който също бил против Овчаров.

Но на човек просто му писва от толкова крокодили. И от блатото с крокодили. Което българската изразност може да обозначи и по друг начин. Като “ голям батак”, например. Още повече, че според социологическите проучвания хората се вълнуват много повече от баташкото клане, нежели от крокодилското блато. И както пише един писач в много продаван вестник, без въобще да си даде сметка, че ръси кандидатстудински бисери: "Кланетата са стожери на историята”. А също и “ Чужди кланета не искаме, но пък и своите не си даваме.
Така е. Баташкото клане и на арменците даже няма да си дадем. Толкова е скъпо то на всяко българско сърце.
И крокодилското блато няма да си дадем. И то си е, наше, родно. В него има място за всички. И за крокодили, и за жаби, и за попови лъжички, и  за глисти, че и за някой и друг човек дори може да се намери място. 
  
Останалото във вестник "Седем"
Излиза всяка сряда.

   

 




Гласувай:
0



1. анонимен - Браво. Иво в най-добра форма. Бр...
16.05.2007 21:03
Браво. Иво в най-добра форма. Браво.
цитирай
2. raraavis - ) Точно.
16.05.2007 21:41
Блато дъно няма...
цитирай
3. alexanderkolev - За Батак, липсата на разбирателство и самоизолацията
17.05.2007 00:53
За крокодилското блато, всичко си е точно така. За Батак, с риск да стана заядлив, ще си позволя да изразя по-особено мнение. За какво става въпрос всъщност. В началото имаме един, по моето скромно мнение, посредствен и не особено оригинален научен проект, който обаче може да предизвика националистичен скандал. Скандалът избухва. Не заради някакво масово възмущение (никой от “масите” не е и чул за проекта разбира се), а заради това, че някои влиятелни демагози—между които се открояват шефът на музея (Бъдъшънъим), презедентът на републиката (бивш агент Гоце) и едно кресливо местно фюрерче (следствено за лъжесвидетелство)—се хващат за удобния случай, за да разтръбят какви “патриоти” са, да заклеймят “предателите” и да си повишат популярността. Интересното идва след това обаче, когато част от по-будните интелектуалци пък се хващат за удобния случай да демонстрират не толкова презрението си към гореспоменатите демагози (което би било напълно оправдано и разбираемо), а към българския народ изобщо—заради това, че вярвал в митове и се оставял да го манипулират.

Първо, няма народ без митове. Общите митове са точно това, което прави от отделните хора една общност. Баташкото клане може би също е митологизирано и разбира се няма нищо лошо да се изследва как точно е станало това. Но Баташкото клане съвсем не е измислица (така както не са измислица и кланетата над арменците и Холокоста) и при едно такова научно изследване изследователите трябва да проявят достатъчно уважение и към това, което всъщност се е случило в Батак, и към вярванията на хората (към техните “митове” ако щете) за значението на това, което се е случило. Иначе се получава малко като колониалното “нашите митове са свети” (в Германия и Австрия има затвор за отричане на Холокоста), “а пък митовете на онези туземци са вредни” (“подхранват стереотипи”).

Най-важното обаче е реакцията на интелектулците. Важна е защото е симптоматична. (И тук нямам предвид горния текст на Иво, а това, което долавям като реакция от страна на по-независимите интелектуалци изобщо.) Вместо един добронамерен и обективен анализ, който да помогне за намиране на общ език, разрешаване на “комуникационното недоразумение” и постигане на разбирателство между изследователи и изследвани, интелектуалците се надпреварват да демонстрират интелектуално превъзходство като клеймят простотията на изследваните. С други думи, тези интелектуалци използват случая “Митът Батак”, за да утвърждават собствения си мит за елитарност и издигнатост над тълпата (която в случая изпълнява ролята на “другия” и бива надлежно “демонизирана”). По мое мнение, ако някой, вместо да обяснява и търси разбирателство, “демонизира другия” (като същевременно му се подиграва за същото), това е един крайно “неинтелектуален” подход.

За съжаление ми се струва, че случаят с “Митът Батак” е показателен. Показателен е (1) за растящата липса на общ език и разбирателство (а и въобще на диалог) между мнозинството от хората в България от една страна и по-будната и независима част от българските интелектуалци от друга; (2) за погрешната реакция на интелектуалците (самоизолация в чувство за елитарност и презрение към мнозинството) породена от тази липса на разбирателство; и (3) за това как в празнината веднага се намъкват ловки демагози и мошеници, които с манипулациите си още повече замотават хората и напълно изолират интелектуалния елит.

Съвсем не мисля да отричам, че във всяко общество има хора с по-ясен поглед и разбиране на действителността от тези на мнозинството. Тези хора обаче не трябва да се самоизолират в презрение към мнозинството, а да обясняват и да светят. Така както свети и Иво, заради което и го уважавам достатъчно, за да изразявам несъгласието си открито.
цитирай
4. ivoberov - Прокурорът ще прикрие ли Румен Овч.
17.05.2007 00:56
Сетих се, че в тези коментарни прозорчета мога да споделям кратки неща, които се ме впечатлили и развълнували, вместо да пиша за това цели послания /постинги/
Та ето първото :
Оказва се, че Румен Овчаров е имал "спесимен" във фирмата Фронтиер.
Това означава, ако не е имало изрични ограничения е могъл да тегли от фирмата колкото си пари поиска. Бил е не само служител на фирмата, но и неин собственик всъщност.
И следователно трябва да бъде разследван като Красимир Георгиев.
И първото нещо, което веднага, тутакси трябва да нареди прокурорът Борис Велчев е да бъде направена проверка за този спесимен. Дали наистина има такъв и колко пари е теглил Румен Овчаров. Вместо това, Велчев заявява, че всички обвинения засега били само думи.
И още нещо.
Защо никъде из медиите не се говори за правото на Овчаров да тегли пари от Фронтиер.
Та това е пряко доказателство за вината му. Пряка връзка с фирма, която е крала пари от "Топлофикация"
Ама защо, никой, ама никой, нито забелязва, нито тълкува тия неща. Да не говорим за някакво възмущение.
Ама понякога си мисля, че хората /мнозинството тоест/ наистина са прекалено тъпи.
Даже не само понякога си го мисля.
С цялото уважение, което дължа на всичко и на всички
цитирай
5. nakom - Оказва се че само Иван Костов
17.05.2007 01:17
е света вода ненапита, а всички останали са - крадци, комунисти и какво ли още не.Изобщо се чудя защото една огромна част от България не го обича този политик, а отговора бил много прост - ми тъп народ сме.Не ценим достатъчно този който сън не спеше за да благоденстваме.Затова си заслужаваме съдбата ;-).
Не ни жалете ;-)
цитирай
6. ivoberov - Ах, това клане. Ето връзката със ...
17.05.2007 01:22
Ах, това клане.
Ето връзката със статията на Мартина Балева, която толкова възмути хората.
< http://www.kultura.bg/article.php?id=11756>
Статията е много добросъвестно и свястно написана. Тя не отрича клането. И някой не й е обърнал внимание по времето, когато е била написана.
Тук става въпрос за нещо друго.
Хората искат да разбират света. Искат да бъдат съпричастни към направата му. Имат нужда от нравствено отношение към него.
Преднамерено обаче, им се изсипват купища сведения и тълкувания за нещо наистина важно като корупционните скандали, така че те да не могат да го разберат. И да си кажат " абе остави ги, всиките са маскари"
И също така преднамерено и лъжливо им се изсипва нещо просто за предъвкване. Като например Баташкото клане.
Всички тези, които се възмущават от Балева въобще не са прочели статията й.
Те се възмущават, защото искат да се възмущават.
Така се чувстват значими.
Така се чувстват нравствени, защото са изразили нравствено отношение към действителността.
Така се чувстват умни, защото имат чувството, че са я разбрали.
А това "разбиране" се свежда до следната първобитна мисъл:
Лошите искат да ни отнемат националната идентичност, ама ние няма да си я дадем.
Да живее Баташкото клане.
цитирай
7. alexanderkolev - До nakom
17.05.2007 01:28
Костов не е безгрешен, но човек наистина трябва де е заблуден (или предубеден), за да не вижда, че Костов стои - като човек и политик - с няколко класи над шайките от мошеници и некадърници, които ни управляват от 2001 година насам. А че хората са заблудени (съвсем не тъпи), товa е така. И вината за това е на тези, които заблуждават и лъжат непрестанно от поръчковите вестници и телевизии. И на тези типове, понастящем "собственици на държавата", на които Костов пречеше и които поръчват и плащат за лъжите.
цитирай
8. ivoberov - И пак за промивката на мозъците
17.05.2007 01:33
Наком ме наведе на един съвсем пресен пример за това как се промиват мозъци.
Помните ли как точно преди президентските изборите подкупни медии свързаха падането на сградата на Алабин с Иван Костов. Защото там правели ремонт някакви негови уж хора.
Днес обаче строителните специалисти излязоха със заключение за причините поради които сградатта е паднала.
Оказва се, че тя от дълго време няма четвърта стена. Откакто е направена още. И падането й няма нищо общо с Костов.
Но пропагандната акция срещу него е сполучила.
Защото, разбира си, никой няма да напише, че приказките срещу него всъщност са били клевета.
Така че никак не се учедвам на отношението на Наком.
Просто знам похватите. Знам технологията. Начините. Знам целите, причините и последствията.
Просто мисля, нищо повече.
цитирай
9. alexanderkolev - Иво, напълно съм съгласен с това, което казваш
17.05.2007 01:38
но нека, щом сме критични към народа, да сме критични и към себе си. Как беше това за “комуто много е дадено...” Това исках да кажа просто.

Пропастта между хората като тебе и тези, дето слушат чалга расте. Аз знам (виждам го тука), че ти правиш всичко възможно да говориш и обясняваш истината и да достигнеш до хората. Но много от нас се поддават на изкушениeто да се чувстват "неразбрани от тълпата", вместо да се опитат да светят, всеки според силите си.
цитирай
10. ivoberov - Знам, много съм ти благодарен за ...
17.05.2007 01:41
Знам, много съм ти благодарен за подкрепата. Наистина
цитирай
11. viovioi - как мислите смее ли някой прокурор да дръзне
17.05.2007 09:00
да разследва някоя от тези или други сделки?И изобщо да е повдигано обвинение? За какво тогава говорим?Те просто се делят едни добри пари и товае..
цитирай
12. sparhawk - За статията на Балева
17.05.2007 13:23
Според мен е много арогантна и никак не е добронамерена. :)
Но на г-н Беров статията е хубава :)
цитирай
13. анонимен - Чудесна коментарна статия.
17.05.2007 14:12
Не съм в състояние да проверя фактите, тъй като моите източници на информация са радиото (националното), телевизията (националната) и вестниците (националните, не народните). Но вярвам на Иво Беров, че се е постарал да погледне правилно на нештата. Но защо аз започвам да ставам все по-безчувствен? Та толкова надежди, толкова митинги - и сега - констатации и наблюдения като горните.
цитирай
14. анонимен - Чудесна коментарна статия.
17.05.2007 14:12
Не съм в състояние да проверя фактите, тъй като моите източници на информация са радиото (националното), телевизията (националната) и вестниците (националните, не народните). Но вярвам на Иво Беров, че се е постарал да погледне правилно на нештата. Но защо аз започвам да ставам все по-безчувствен? Та толкова надежди, толкова митинги - и сега - констатации и наблюдения като горните.
цитирай
15. анонимен - Чудесна коментарна статия - 2
17.05.2007 14:18
За мен всичко това е един процес. Процес зародил се преди около половин век, модифицирал се във времето и продължадащ, но до къде - не знам. Една госпожа бе написала книга (дали можете да ми я припомните), където нарича сегашните събития "Трети стадий на тоталитаризма". Но според мен това устройство на държавата съсипва морала на обикновения човек. (с подобни механизми бе докаран народа на бивша Югославия до братоубийство). "Морал" - думичката, която произнесена преди 10.ноември. предизвикваше у обикновените хора кикот и побутване с лакти.
цитирай
16. dantonov - За митовете и нуждата от тях
17.05.2007 14:20
Иво, всичко което пишеш е истина и аз съм съгласен с нея. Но все пак ще си позволя да направя няколко забележки:
1. За статията за баташкото клане – категорично не мисля, че сега е подходящият момент за такъв анализ. В страната етническото напрежение непрекъснато се увеличава и опита за „трезв” анализ на факти от нашата история, свързани с турското робство са най-малкото неуместни. Колеги историци изкараха като довод презаписването на историята във Франция и Германия, касаеща спорните територии. Когато ние достигнем жизнения и интелектуален стандарт на посочените страни ще бъде изпълнено едно от двете условия за трезва оценка на събитията свързани с турското робство. Второто условие е и Турция да е узряла за това. За това историците не трябва да се учудват на отпора който срещат, още повече – осъдително е да се правят такива анализи, защото те могат да служат като аргументи, на други историци, които целенасочено да изкривят историята!
2. Костов – мит или мъченик? Истината е винаги някъде по средата – да той е засега единствения държавник, който постигна наистина реален успех в борбата против организираната престъпност и именно това престъпността няма да му го прости и до днес. За мен всички медии все още са умело управлявани от кръгове, тясно свързани със същата тази престъпност. Това е и причината тези неща да си ги говорим само в блога. Но също е истина и огромната грешка която направи Костов с приватизацията – тук не става въпрос за едно предприятие, било то БГА „Балкан”, БТК или Топлофикация – става въпрос за хилядите държавни предприятия, които бяха приватизирани по един съвършено безотговорен начин. За това най-голяма вина има Костов и това никой не може да го отрече. От тази приватизация реално засегната бе огромна част от българското население. След такъв акт един достоен политик трябва задължително да се оттегли, защото присъствието му в политическото пространство води само до раздори, което в никакъв случай не е добро за България. Нека да дам като пример и Хелмут Кол – обединителя на Германия – никой не отрече огромните му заслуги, свързани с историеското обединение на двете Германии. На само една следваща грешка, която според мен е много по-невинна в сравнение с грешката на Костов, счете за нужно да се оттегли от политиката и да остане в историята след време с действително великото което е сътворил. Същото трябваше да направи и Костов – укрепването на страната след огромния икономически крах е безспорна негова заслуга, но за съжаление той не можа да победи собственото си его и продължи в политиката, което отново за съжаление му трупа само нови негативи.
цитирай
17. krasi7 - Иво,
17.05.2007 15:25
Страхотно боравиш с фактите, не ги изкривяваш, а ги анализираш и всичко поставяш на мястото му. Не ти правя оценки, просто ми доставя удоволствие да те чета!
Как обаче ще съпоставиш следните моменти:
1. Кирил Войнов си замина, ген. Димитър Димитров (шефа на резерва) и той - Е. Етем ги разрита
2. Изп. Агенция "Държавна собственост на МО" и ДПС - зам. министър на отбраната Радослав Боизаджиев (не е от квотата на ДПС).
Съпоставката е много интересна :-))
цитирай
18. ivoberov - Опит за размисъл. Много бих искал ...
17.05.2007 19:02
Опит за размисъл. Много бих искал желаещите да разберат нещата да помислят върху нещо съвсем, съвсем, съвсем просто.
Авиокомпания "Балкан" беше включена в списъка за ликвидация от Жан Виденов.
Помислете какво означава това.
Опитайте.
Не е трудно
цитирай
19. анонимен - Пак липсва обществена реакция
17.05.2007 21:27
За съжаление отново не общественото негодувание предизвика поредния корупционен скандал със замесени висши политици. На фона на гражданско безмълвие и безучастие БСП си преразпределя власт и отделни личности ревниво се избутват за благоразположението на Москва. Аз мисля, че въпреки фактите, които излязоха наяве, на 21 май Р.Овчаров ще се завърне от отпуск без последствия и до дни всичко ще бъде забравено, освен ако не е настъпил интересите на някой по-влиятелен негодник. Така бяха забравени разкритията около корупционната схема със заема за детска болница, яхтените снимки, уличаването на Б.Борисов за връзки с подземния свят, лъжите на Първанов за агентурното му минало, съмненията за целенасочено трупане на бюджетен излишък и т.н.
Колкото и да е елементарно хората помнят не недвусмислените факти, а повторена сто пъти лъжа от типа "Костов е крадец". А в момента, като политик Иван Костов наистина няма алтернатива и то не защото е безгрешен, а защото никой друг не е предложил по-добър вариант за управление. За един кратък период от време той показа че съществува и друга политика - от европейски тип съобразена с интересите на България.
Аз също вярвам на нещата, които г-н Беров пише. Освен аналитичност има и емоция в коментарите му, а мисля, че емоцията е важна.
Михаела
цитирай
20. анонимен - Коментар
18.05.2007 11:00
Като чета това всичко се убеждавам, че си оставаме си група коментиращи, някои от които донякъде информирани. Или по-скоро не - коментират се само показаните неща. Питам се дали тези разсъждения пасват на реалните икономически процеси и механизми у нас.
цитирай
21. анонимен - Коментар 2
18.05.2007 11:02
" Връзката Бойко Борисов – Ковачки – Илия Василев изглежда не съвсем ясна. И доста далечна. И може би измислена и натъкмена. "

Според мен връзката е здрава и е завързана преди около половин век.
цитирай
22. анонимен - Батак форевър!!! :-)
18.05.2007 11:07
Всичко хубаво, интересно четиво, но линкът към тоя вестник, дето излизал всяка сряда, малко ме притеснява. Прилича на партиен орган, като гледам първата страница, пък партийните органи не са готини...
цитирай
23. анонимен - Виж ти !
18.05.2007 11:31
Иво беров подхвърля сензационни (а може би болезнени) за "редовия" българин новини и разкрития. Като скача от новина на новина, сякаш премята горещ картоф в устата. К целта? Да се построи някаква логика, та да се потърси решение? Или само да дразним и без това обезумелите хорица?
цитирай
24. ssstto - не че се хваля,нали
19.05.2007 20:50
ама и аз га забилязах,значи тая връзка с руската мафия.ДАЖЕ ПЪРВИ ама точно от Иво Беров не очаквам да каже "бря вярно".http://ssstto.blog.bg/viewpost.php?id=3919
цитирай
25. анонимен - Почетно звание
21.05.2007 22:42
Абе Иво, от сума време се чудя какво по-засукано почетно звание ще ти приляга. И тази вечер най-сетне получих прозрението - "По-лошият от Костов". Тържествено те посвещавам и в 'По-черен циганин" :).
А за написаното - който разбира го прочита, който много не вдява...коментира Баташкото клане :).
Влади.
цитирай
26. kuromur - БТК
22.05.2007 04:22
Плаша се, когато чета всеки да пише за икономика. Преди учиха инженерите, че най- добрите икономисти, били те. Точно за това падна и социализма- защото ни управляваха инженери и селяни.

1. Акциите са пуснати нa борсата. Оттам всеки може да купува колкото си иска. Така се определя и цената- търсене/ предлагане.

2. БТК не е струвала толкова, колкото е продадена сега. От 2000г до 2007 българската икономика расте реално със средно 5.5% . Само оттук имаме оскъпяване на активите с близо 50%(ако има кой да смята)

3. БТК цифровизира всички телефони, което беше сериозна инвестиция и и покачи цената с поне още 20%.

4. БТК спечели лиценз за мобилен оператор.

5. БТК разви работещ екип, който, драги ми читатели върви ън блок с продажбата- нарича се неявен актив и струва пари.

6. БТК се ангажира да направи по- добър имидж и се впусна в печеливша рекламна политика

Нищо ли не трябва да приватизираме г-н Беров, как мислите?
цитирай
27. kuromur - въпроса Костов
22.05.2007 04:37
А по въпроса Костов- ето това е политик с класи, над всички във Факултето, пардон политиката. Защо никой не пише, че комунягите не подслушваха телефоните, както по Костово време се подслушваха? Или че най- скандалните приватизационни сделки бяха по негово време? БГА Балкан, Химко........

Защо никой не пише, че Костовото правителство се криеха като мишки за медиците ни в Либия и статии за тях излизаха само в "Нощен Труд"?!

Защо никой не пише, че по Костово време имаше по- висока данъчна обремененост, която надхвърли "социалистическата" граница от 45%???

Или пък че всичките неразбории с НЗОК са от Костовистките доктори, които се чудиха как да направят системата така, че да я доят?

Защо не направиха системата като с пенсионното осигуряване? Дали защото г-н Костов беше специалист само по Марксизъм/Ленинизъм и не му са достигнали познанията?

Хайде ако не като хора, поне като професионалисти да се стараем да бъдем обективни, а не манипулативно да изпозваме факти и събития поднесени по откровенно подвеждащ и зомбиращ начин. Хайде да престанем със всякаъв род спекулации и да погледнем нещата, така както са!

Хорaта показаха г-н Беров, че за съжаление, в политическия Modus Vivendi дясно няма, няма и да има.
цитирай
28. alexanderkolev - Горе главата, приятели!
22.05.2007 09:02
Един куп хиени изпълзяха от дупките си и започнаха злорадо да хихикат. Колко са жалки! Иван Костов ще бъде запомнен от историята с това, което направи за България—а именно, че промени геополитическата ориентация на страната, като ни извади от групата на Беларус и Украйна и ни сложи на релсите за Европа. Това е неговата истинска и безспорнa заслуга (а не само, че ни стабилизира след комунистическия провал и ужаса на 1996-7). Проверката на времето ще покаже кой ще бъде запомнен и с какво—кои са джуджетата и кои великаните!
цитирай
29. kuromur - че се видя кой е изборно джудже видя ...
22.05.2007 18:27
че се видя кой е изборно джудже видя се. А защо тоя курс го направи Костов, а не го направи Филип Димитров? Защо той не ни постави на релсите на ЕС и на Нато??? Защо?

И благодаря за коментара че съм хиена/хиени. Такива сме си- но Бойко ще се окаже чакала, който най- накрая ще изяде трупа на всички десни партии!!!
цитирай
30. анонимен - 1 duma za privatizacionniya model
23.05.2007 03:32
ne zabravyayte koga zapochna prodavaneto na privatizacionni bonove i knijki - pri VIDENOV. Negovoto pravitelstvo izkopira neuspeshniya model na CHehiya. No chehite swumyaha da preodoleyat negativite, po sto drugi prichini, dokato nashite RMDta ruhnaha I UMISHLENO. Te kato privatizacionen model byaha zalojeni ot Videnov i Kostov ne posmya da gi otmeni - zalagashe se na socialnata im funkciya, kolkoto i da beshe yasno oshte v nachaloto, che takava trudno mojeha da imat. Inache Kostov i Bojkov dobre znaeha kakvo e nay-dobro ot ikonomicheska gledna tochka - kolkoto poveche i kolkoto po-bwrzo se reje tumorwt ot byudjeta, tolkova po-dobre za haznata, no SOCIALNATA CENA, koyato i bez tova beshe tolkova visoka, che izyade mandata na ODS, shteshe da dovede do nepredvidimi posledici. Kostov napravi vwzmojno nay-mnogo spored TOGAVASHNITE obstoyatelstva, koeto ne biva da se zabravya. Kogato swdite Kostov ili koyto i da e, ne zabravyayte tova - pri kakvi obstoyatelstva sa vzemani dadenite resheniya. Greshkata na kabineta Kostov beshe loshata mediyna i kadrova politika. Pak poradi adjamiystvo. No na opoziciyata. A kwm adjamiystvoto pribavete i tova, che "emisari" kato velikdenchetata na carya usileno srinaha imidja mu. Za mediite Ivo e kazval ne vednwj tuk.
Pozdravi na vsichki!
Ekaterina
цитирай
31. анонимен - До онзи с благозвучното име курмур
30.05.2007 10:53
Защо не вземеш да се върнеш в дупката си и да не досаждаш. Цитираш в-к "Нощен труд" и това, което тъпанарите повтарят непрекъснато. Досадно е вече и изтъркано. Скрий се.

Д.Г
цитирай
32. анонимен - Ivo, prosto neshtata ot statiata ti ne sa verni
05.08.2007 17:29
Ivo, predpolagam "greshkite" ti v statiata sa poradi fakta, che ne razbirah mnogo ot tova za koeto pishesh - tova e obsht fenomen na bulgarskata "razsledvashta jurnalistika", taka che ne si izvan izvadkata.
Da si beshe proveril faktite kato pishesh. 65% ot BTC biaha kupeni za EUR 280, a ne 330! Edin Google da beshe pusnal vmesto da se opitvash da si spomnish.
I bivsheto pravitelstvo nikoga ne e prodalo BTK na Thor, a na Viva Ventures (majoritar im be Advent International). Prez Dec 2005, Viva dogovaria put opcia za tezi 65% s Thor. Cenata ne e publichna, no se spriaga sumata EUR650 milliona. Godina i polovina po-kusno Thor ia prodava za EUR1.08bn
Viva Ventures nikoga ne se e slivala s drujestvo v Kipur. Ako e, to togava kaji imeto na tova drujestvo.
Novator ne e "fondacia", a private equity kompania. Povecheto private equity companii sa registrirani v offshorni zoni, zaradi danachnite preferencii. Zashto vlagash negativen smisul v dumata offshorka?
SIBank ne durjat mnogo akcii na BTK. Register ot Centralnia Depositar shte potvurdi, che te imat <1% ot akciite na companiata. Ti estestveno ne si si napravil truda da proverish tezi neshta. Vajnoto e da napishesh neshto si i niakakvi si sumi (puk bili te i greshni). Taka de, auditorita ti i tia e na takova profesionalno nivo.

Pozdravi
Victor
цитирай
33. ssstto - kuromurе
12.09.2007 20:48
БТК не е цифровизирала всички телефони,от самолет може и така да изглежда ама още работят по това и са до кривата круша,тоест Кейбълтел с трипълплей ги изпреварва.БТК още работят по селата.И по градове също.
цитирай
34. анонимен - &#1057;&#1090;&#1080;&#1083;&#1085;&#1072; &#1089;&#1080;&#1089;&#1090;&#1077;&#1084;&#1072; &#1085;&
15.02.2012 21:01
System X- Registar &#174;- &#1043;&#1083;&#1086;&#1073;&#1072;&#1083;&#1085;&#1080;&#1103; &#1093;&#1091;&#1084;&#1072;&#1085;&#1080;&#1090;&#1072;&#1088;&#1077;&#1085; &#1087;&#1088;&#1086;&#1077;&#1082;&#1090; , &#1089;&#1098;&#1090;&#1088;&#1091;&#1076;&#1085;&#1080;&#1095;&#1077;&#1089;&#1090;&#1074;&#1086; &#1085;&#1072; &#1083;&#1077;&#1082;&#1072;&#1088;&#1080; &#1080; &#1089;&#1087;&#1077;&#1094;&#1080;&#1072;&#1083;&#1080;&#1089;&#1090;&#1080; &#1074; &#1086;&#1073;&#1083;&#1072;&#1089;&#1090;&#1090;&#1072; &#1085;&#1072; &#1048;&#1058; . &#1062;&#1077;&#1083;&#1090;&#1072; &#1085;&#1072; &#1087;&#1088;&#1086;&#1077;&#1082;&#1090;&#1072; - &#1087;&#1088;&#1077;&#1074;&#1077;&#1085;&#1094;&#1080;&#1103; &#1085;&#1072; &#1073;&#1086;&#1083;&#1077;&#1089;&#1090;&#1080;&#1090;&#1077;, &#1087;&#1088;&#1077;&#1076;&#1072;&#1074;&#1072;&#1085;&#1080; &#1087;&#1086; &#1087;&#1086;&#1083;&#1086;&#1074; &#1087;&#1098;&#1090; . <a href=http://x-registar.ru>сдать кровь на сифилис</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoberov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7805837
Постинги: 207
Коментари: 8911
Гласове: 15102
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031