Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2007 17:19 - Държавност, малцинства и гляволъци
Автор: ivoberov Категория: Политика   
Прочетен: 12098 Коментари: 43 Гласове:
0

Последна промяна: 22.08.2007 18:37


 “ Готов съм да се съюзя и със Сатаната, за да спася Англия “ – казва Чърчил по време на Втората световна война, за да оправдае съюза си със Сталин.Не че България е Англия. И не че Ахмед Доган е сатана / шейтан/.

Ахмед Доган, в най-добрия случай е “голем гявол “ / с ударение на о/. Което означава шейтанче. Малко. Нашенско си.

Но прокопсалите журналя, всякаквите там социолози и политолози / и те гяволи с ударение на о/, а също и шоумени / като Слави Трифонов - най-големия патриот и гявол с ударение на о/ го обявиха за голям политик.

На Изток често се случва някой голям гявол да мине за голям политик. По начало качества като хитрост, лицемерие и тарикатлък, които на Запад се презирани, на Изток се ценят.

“ Браво на туй момче, всичките ни излъга “ – казват доста българи още от времената на Бай Ганьо.

Та и затова всичките хитрости, гяволъци и тарикатлъци на Доган предизвикват повече възхищение и уважение, нежели насмешка и презрение. “ Евалла на тоя Доган, все успява да ни излъже и да прилапа най-доходните ефропейски фондове“ – думат днешните ганьови потомци.

А Доган действително излъга всички. Включително своите избиратели – турците / българските мюсюлмани уж/. Най-вече тях.

Но тях човек може да ги разбере. Те са жертва на Тодор Живковата простотия. Те са жертва едно комунистическо престъпление /едно от многото/ – така наречения “възродителен процес”, който разедини българската нация.

Престъпление за което са виновни не само комунистите и “биещото” сърце на партията им– Държавна сигурност, и и техните съучастници. И може би най-изтъкнатия измежду тези съучастници – бившият пазвантин на Тодор Живков, сегашният кмет на София и вероятно бъдещият премиер на България – простонародният генерал бате Бойко Борисов.

Користните и подкупни медии прилежно скриват участието на Бойко Борисов във “ възродителния процес “. Българската общественост просто не знае, че Бойко Борисов по онова време е бил надлежно привикан в размирните краища в качеството си на пожарникарско началство. А за какво служат водните струи във времена на общо недоволство не биха се досетили само блондинестите генералски фенки.

Участието на генерала във възродителния процес, обаче, никак не му попречи да по-късно да се врътне и да започне да служи като полицейски секретар на Ахмед Доган . Тоест да се остави да бъде “уважаван “ от Ахмед, казано с присъщото за генерала хитровато просторечие. Както обстоятелството, че комунистите са убили дядо, никак не му попречи при обслужването на върховния комунистически вожд Тодор Живков.

Така че врътките на Бойко Борисов никак не са по-малко от тези на Ахмед Доган, който от борец за човешки правда стана агент на Държавна сигурнст /с прозвище Сава /, а после пак стана борец за права и свободи, като дори се закани, че ще съди партията, на която служеше като таен агент..

И със своите все още непохватни врътки новият председател на СДС просто няма как да надмине опитните връткаджии. Тоест няма как да ги прецака, да ги прекара, да ги отсвири, да ги мине, да ги надхитри и да се добере до властта. Което според българските понятия би било реалният /истинският/ политически успех. Те, миличките, толкова разбрали от определението “риалполитик” на Бисмарк.

Защото колкото и да си променят мненията, възгледите и настроенията, едно нещо остава неизменно при днешните политически гяволи. И то не онова нещо, което, както и да се завърти човек, все си му остава отзад. При тях често се мести отпред и заема онова място, което би трябвало да представлява политичсекото им лице. Друго остава неизменно.

Посоката. Целта. Стремежа. Ищаха. Желанието. Мерака. Тренда. Дестинацията.

Властта, тоест.

Както и да се връткат гяволите, все си остават с лице към властта. Властта при тях не е средство за правене на политика. При тях политиката е средство за вземане на властта. Такава една балканско-котловнинна, кухненска, вмирисана на мухлясало сладко /НДСВ/, наръгани в боба чушки / Атака/, притоплена яхния /БСП/, тюрлюгювеч / ДПС /, Генералска пот /ГЕРБ /, и изпуснат макдоналдс /СДС/ политика.

Политика на суетене около кюмбето, пресягане към синията и простонародни лафове от рода на тия дето, Бойко Борисов ги пуска пред малцинствените обитатели на Красна поляна : “ Щех да ви направя аз една канализация, ама Костов даде водата на едни англичани “. За да се чудят дъртите цигани “ ама тоя ли лъже като нас, ние ли лъжем като него...”. А младите чшае шукариета и журналистки да въздишат сластно : “ Евалла, Бойко, дай да ти го пипнем мускула “

И загрогнато от тия мили родни картинки българското общество въобще не забелязва, че в България вече има екстериториална зона. Чуждестранен англав. Не забелязва, че една област в страната принадлежи се води към българската държава само номинално /на хартия/.

Това е област със собствена икономика /обръч от фирми/, със собствена администрация /хората на Доган/, със собствена религия, със собствена външна политика /килимчето към Истанбул/ и е на път да си създаде собствено правосъдие / всички са равни пред закона, но най-равни са приближените на Доган /. Тази област много наподобява Косово, което започна да се отделя от Югославия десетилетия преде престъпленията на Милошевич и американските бомби – още когато косоварите се откъснаха от гражданския и политически живот на Югославия, за да се затворят в собствено етническо, икономическо, правно, културно, а често и криминално образувание / гето, казано по-кратко/, също както сега българските турци започват все повече да се откъсват се от гражданския и политически живот на страната си, за да се затворят в догановото подобие на държава.

Точно тази заплаха от гражданско, икономическо и политическо откъсване на цяла една област от България, точно този етнически модел, толкова възхваляван от всякакви политически и обществени нищожества е проклятие за България. / Кой ли всъщност пръв употреби този израз, нима имаме / все още отговорни и прозорливи политициг ?...

И това е заплаха, която няма не бъде избегната, ако на Доган се дава все повече власти и като му се предоставят най- тлъстите парчета от Европейските парични натрупвания /фондове/.

Нито пък като се натякват зверствата през турското робство като се насъскват българите срещу турците и турците, както правят Волен Сидеров и атакистите.

Нито пък като се отъждествяват Догановите далавери с турското население в България. Да се отъждествява италианската мафията с италианците, значи да се помага на мафията. Това значи да се даде възможност на мафията да се скрие зад държавата. Така както агентите на комунистическата Държавна сигурност непрекъснато се крията зад България и бършат с нея нечистите си съвести и мръсните си дале.дела.

Има само един съвремененн и достоен начин за преодоляване на заплахата от национално, държавно и териториално разцепление. Като се привлекат българските турци към българския политически, обществен и културен живот. Без посредничеството на Доган. За да се издърпа изпод краката му килимчето, което той все простира от София към Босфора и от Босфора към София, а и към Европа също.

Такава беше преди време политиката на Костов. Тогава, когато влиянието на Доган беше спаднало към пет до седем процента най-много. Тогава всички обвиниха единствения смислен български държавник, че се стреми да отстрани Доган и да внесе раздори в милото му движение, които ни било осигурявало етнически мир. Сега все повече си проличава, че тази политика е била правилна. Но за нея си изисква ум, търпение, постоянство, предвидливост и упоритост.

А сега, в тия дни, в тия месеци, тази година, може да се свърши друга една неотложна работа. Да се покаже на Доган, че неговите гяволъци вече не минават. Да разберат онези, които гласуват за него, че ги защити Доган с неговите гяволъци, а българските партии.

Така че България не е Англия, Сидеров не е Сатана, Доган не е Шейтан и Костов не е Чърчил. Но опасност за България има. И може би заради тази опасност си са заслужава тук и там временното обединение с разните му гяволи и гяволчета с ударение на “о”. Или където там си го слагат.





Гласувай:
0



1. stoni - Иво, само дето на мен ми трябва или ...
22.08.2007 17:44
Иво,
само дето на мен ми трябва или истинска държава България или Никаква такава държава.
Средно няма.Не смятам, че компромис може да прави временно път към истинска...по скоро към "някаква", което за мен е равно на НИКАКВА.
цитирай
2. mph - GIDA GUVENLIGI - PAYLASMLI SORUMLULUK
22.08.2007 17:56
Не знам какво означава това, което написах като заглавие. Извинявам се, ако е неприлично. Пише го на корицата на луксозна книжка, на която попаднах в Министерство на земеделието и продоволствието. Под надписа пише на английски, че този документ е създаден с финансовата помощ на ЕС. На първа страница в книжката пише: "ULUSLAR ARASI KONFERANS 9 - 10 MAYIS 2006 VARNA, BULGARISTAN". И следват 91 страници на турски. Български текст няма. Няма лошо да се пише на много езици. Но за мен изводът е, че тук има хора, за които българския език е непознат. Следователно пропаста расте.
цитирай
3. анонимен - Министерство на земеделието и п...
22.08.2007 19:27
Министерство на земеделието и продоволствието nyama pravo da polzva drug ezik, osven oficialniya za stranata. Edna twrgovska ili stopanksa kamara, dokolkoto e chastna instituciya, obache moje. Akwlwt im li e kolkoto na kopwrka ili bezochieto - izvwngabaritno?

Ivo, za anklava si napwlno prav! vijda se ot godini. Oshte ot "etnicheskiya model na Dogan", oshte ot pwrvoto uchastie na DSP v parlamentarni izbori. Rolyata na Jelyo Mitev Jelev i t.n. Ima neshta, koito e losho da se zabravyat.

Ekaterina
цитирай
4. vladyyan - Иво, малко е извън темата на напи...
22.08.2007 23:57
Иво, малко е извън темата на написаното от теб, но е във връзка с това, за което говорихме по повод кандидатурите.
Пак ще повторя - драйфа ми се от термина "нови лица". Само едно ще те попитам - защо все се искат нови лица от ДСБ и чат пат от СДС. Как пък така никой не се сети за нови лица да кажем в ДПС и несменяемия им лидер с антуража му. Какви точно аджеба са "новите" лица на комунистите например. Хайде опитай се баш при последните да направиш една кадрова справка на "новаците". И ако има нещо нормално при комунистите, то не е проявявания вече при тях "аристократизъм" а точно кадровата им политика.
Не казвам, че в политиката не трябва обновяване, но не юралашката и не когато под такова обновяване се разбира просто премахване на този или онзи дето е много, ама много неудобен.
И последно - посочи ми един пример на удачно подновяване.
цитирай
5. alexanderkolev - Хубаво послание по наболяла тема. С ...
23.08.2007 00:22
Хубаво послание по наболяла тема. С голяма част от диагнозата няма как да не се съгласи човек. Не смятам обаче, че разделение между българи и турци води началото си от т.н. Възродителен процес. По-скоро противопоставянето, докато корените му са много по-дълбоки (и трудно изкореними). И преди 80-те не е имало почти никакви смесени бракове например. (С това съвсем не оправдавам престъпния “възродителен процес”, възмедие за който, както и за много други неща, комунистите така и не получиха.) Не че “възродителният процес” не влоши рязко нещата, но културно разделение (и следователно мегдан за етническо напрежение) е имало и преди това. В Косово нямаше “възродителен процес”, но напрежението между сърби и албанци там растеше отпреди Милошевич (той само го яхна). Да се смята, че ако не беше извършено престъплението на “възродителния процес” всичко щеше да е наред между българи и турци ми се струва малко наивно идеалистично, в най-добрия смисъл на този израз. Такъв достоен за уважение, но нереалистичен идеализъм виждам и в предлаганото решение на въпроса—да почнат турците да гласуват за българските (в смисъл, на не-етнически или религиозни) партии. Не виждам как ще го направят и не мисля, че изобщо са разочаровани от Доган, напротив. Не разбирам и какво точно се предлага в края на посланието. Временнен съюз между кого и кого и с каква точно цел?

П.П Да, Костов назова нещата с истинските им имена и предложи възможно решение още преди осем години, но оттогава нещата се влошиха много и не съм сигурен, че предложеното тогава решение е приложимо.
цитирай
6. ivoberov - Мислех за временен съюз в Кърджали. ...
23.08.2007 00:40
Мислех за временен съюз в Кърджали. Просто да се обмисли тази възможност.
Не са разочаровани от Доган.
Убедени са, че той е много силен, много отракан и без него не може.
Един съюза на български партии, който да го провали, примерно в Кърджали, би показал на тези хора, че Доган не е никак толкова велик.
Това, според мен, би накърнило представата, който собствените му избиратели са си създали за него.
Турците са гласували за български партии непосредствено след освобождението. Не от комунистичско, а от турско робство.
През комунистическото робство, по примера на Сталин комунистическите велможи подкрепяха и подпомаха някои турци - правеха ги част от върхушката.
Тъкмо тези турци после станаха вождовете на ДСБ.
Тази политика на комунистите беше много по-смислено, отколкото глупостите с имената.
Мисля, че така би могло и сега да се постъпи.
Тоест :
1. Да се руши авторитета на Доган.
2. Да се привличат турците към всички видове граждански живот в България - примерно опазване на Странджа, на Родопите и тн.
3. Българските политици да обикалят ония краища и да убеждават турците, че ще представляват техните интерес на всички нива - че защо там да сноват само хората на Доган.
4. Да се привличат турци в държавната администрация но в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ЧРЕЗ ДОГАН
5. Да се търси разцепление вътре в самата доганова партия, която, разбира се, не е партия, я родово-мафиотско образувание.
Между другото нещо истинско по точка четири и пет направи Костов и имаше някакъв успех.
Но защо, по дяволите, единствено и само Костов се замисля и действа по тия въпроси не мога да разбера.
цитирай
7. alexanderkolev - То в Кърджали можеше и да има съюз на ...
23.08.2007 00:58
То в Кърджали можеше и да има съюз на българските партии срещу Доган (съвсем прав си за това колко важно психологически би било едно поражение на ДПС там), но на комунистите явно не им хареса нещо тая възможност. (Те, комунистите де, явно гледат да се налапат като за последно, а какво ще става след това не ги интересува.) Мисля, че Сидеров ще вземе много гласове от комунисти и негласували в т.н. смесени райони. Временнен съюз с него е възможен, макар че чувам, че партията му усилено се мутризира в момента (не знам в каква точно степен, но явно има нещо такова—случаят Бинев е потресаващ).

ПП Къде четох наскоро, че близки до ДПС са купили Монитор (който доскоро имаше изразена популистко-националистическа позиция) и ми се струва, че напоследък май наистина посмениха тона.
цитирай
8. zemaria - Беров,
23.08.2007 11:31
Ако ти се вижда длъжко текстчето, ще го сложа на моята страница, за да не злоупотребявам с гостоприемството-само свирни.

Ето, в тази мини дискусия се отразяват като в огледало част от проблемите на дясното. Лошото е, че така се легитимират вредни и погрешни политически поведения- и когато това става от най-малкия, до най-големия, резултатите са налице. Но най-напред да си изясним ценностите и територията на общото съгласие..
Възродителния процес беше лошо нещо
ДПС е партия, която злоупотребява с властта. Това ,обаче, не е само нейн патент, а го правят всички-т.е, проблемът не е във върхушката на ДПС, а в някои особености на общите ни правила, позволяващи това. И ред други особености..
Анклави-вярно. Извиване на ръцете-тоже. Турското население не може да се отъждествява с ДПС-донякъде вярно.
Как да се преодолее-като се интегрират масово.
Различията.
Доган е враг, който трябва да бъде отстранен и дискредитиран. ДПС е враг.
От тук веднага, драги ми Беров, следва един прост извод. Да на национализма, равнис по Атака, равно на отиване към косовски вариант. Защото ДПС се отъждествява с етнос и няма друго равенство, поставяйки ги към враговете. Автоматично системната партия ДСБ става еднаква с несистемната партия Атака, а когато системна и несистемна се съревновават, винаги губи ограничената откъм условностите, по отношение на инстинкта. Национализмът и всеки изъм е борба между инстинкти. Обяснявам с думи прости. Няма полезен национализъм, както няма малко девствена. Няма кому и как да обясниш, че си за турското малцинство, но си против дерибеите му, колкото и това да звучи възрожденско. Защото масовото съзнание винаги ще им туря равенство.
Ти сам сигурно съзнаваш как се набутваш в противоречия, следвайки този измислен, популистки мисловен модел. Попадаш сам при риал политиката, която инак всинца осъждаме.
Хем искаш да рушиш авторитета на Доган, хем виждаш, че колкото по го рушите, толкова по силни стават. Въпреки че имахте всички цеви на пропагандата.
За да го рушиш, трябва или да си на власт, а той опозиция, или да имаш най-големите вестници-но уверявам те, от второто файда няма да има,защото неговите избиратели вестници не четат..
И тук е момента да направим анализ на това какво е ДПС, какви са вътрешните връзки и какви са особеностите им по отношение някои етнически характеристики, които се наблюдават при тях-но за това друг път. Вкратце ще посочим изводите-ако не е Доган, ще е друг, че и възможно по лош. Има мощно групово затваряне, водещо до естествена сегрегация, има силни племенно- родствени връзки, има безпрекословна племенна почит към „баша”-родителят, възрастния, издигналия се. С каквато скорост индивидът иска да избяга от племето, с такава и племето го дърпа обратно вътре-виж Густав Льо Бон. В този аспект ставащото с Кърджали не е по различно от ставащото във Франция и рецептата е именно френска.
2. Да се привличат турците към всички видове граждански живот в България – ами трябва да си на власт, братче, за да го сториш. Значи, първом ти тряя властта-тогава препоръката е да се прегърнеш с БСП и с кой ли не, за да я вземеш.
Ако препоръчваш българо-турски етноизбори в Кърджали, вземи си изяж всичките писания за демокрация, дето си ги натворил последните петнайсет години!
3. Българските политици да обикалят ония краища и да убеждават турците, че ще представляват техните интерес на всички нива - че защо там да сноват само хората на Доган. Ами опитай се да отидеш ти при тях и да ги убеждаваш! Имаш дар слово, по си умен от деветдесет и девет процента от тези, които пращаш.
4. Да се привличат турци в държавната администрация но в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ЧРЕЗ ДОГАН-тогава чрез Първан!
5. Да се търси разцепление вътре в самата доганова партия, която, разбира се, не е партия, я родово-мафиотско образувание.
И какво постигнаха безбройните опити за такова разцепление-първият беше още през 91ва-спомня ли си някой за първия, който отдавна е строителен работник, забравих му вече и името, или за Мехмед Ходжа, или да Гюнер Тахир, който Костов направи депутат, въпреки шесташкото му минало, и му възложи задача да дублира ДПС?
Извод.
Всяко говорене срещу ДПС като за етническа партия и враг е обречено.Защото ни вкарва в коловозите на популизма и изтиква на преден план Атака и национализмът като знаме. А товаехем не носи никакви дивиденти на десните, хем е изключително опасно, освен дето опростачва и профанизира политическия разговор и от това печелят други.
За ДПС трябва да се говори и спори единствено и само от принципни политически позиции, като реален и легитимен политически противник и само на политическа, т. е системна арена. На тази плоскост тя е реална партия на власт с всички произтичащи от това негативи.
цитирай
9. анонимен - Колкото по-интелигентно, толкова по-малко ексцесии по улиците!
23.08.2007 19:14
Тезата на Зе-то е:Доган е непоклатим, несменяем, недосегаем, едва ли не, от Бог спуснат този Доган! И нищо не можело да се направи, затова предварително се знаело, че нямало смисъл дори и да се правят опити. Понеже Давид не мислел така, взел, че гюмнал Голиата. Но сега ще дойде контрата, "ама ние сме по-специални и нас общочовешките истини не ни ловят".

няма нищо лошо да се прави коалиция, която ще доведе до смяна на полит-играчите, ВКЛ. и в Кърджали. Какво НЕ-демократично има в това? - Нищо. Със средставата на демократичен ред едни интереси се групират, за да стигнат ЗАКОННО И ЛЕГИТИМНО до властта. А колко демократично е подмяната на самосъзнание чрез изнудване и физически тормоз, както беше в Родопите през 90те години? Колко демократично е да те изнудват за подкрепа, за да те "оставят" да си работиш бизнеса, А? (данните ми са за конкретен случай в Сливен) Молчит Зе-то, молчит наука... Така че ЖАЛКО, ако Саръев не се кандидатира. Проблем би имало само теоретичен, що се отнася до секуларността, но никак не малък. Но ГЕРБ торполираха обща кандидатура в Кърджали, СДС само държаха исото.

Да се правим, че национализъм няма, прилича на поведението на германските комунисти през 20те и 30те години, когато са се занимавали с пъпа си, а капитализма са борели, толерирайки националсоциализма, като са се надявали друг да им помете човеконенавистническия строй и да ги файтоняса до властта... Зе-то обича литературата от онези години, ще каже по-подробно.

Не всяко позоваване на нацията е желание да унищожиш съседите. Има явления като културно-историческа общност, които доказват съществуването на колективна идентичност, наред с личностната. Сиреч, към коя група личността желае да се причисли. В този смисъл има групови, сиреч и национални интереси. Изразени от управляващите. Ако не го правят по адекватен за мнозина начин, следва да изпаднат - това по теорията, която намесих не аз.

Каква е разликата между (изборна) коалиция и управление чрез реал-политик, не е нужно да се чепка, ясно е за всеки, който счита, че може да употребява термините на място.

Накратко, всеки, който смята, че моделът доган-софиански-николов-сакскобургготси-последният да затворивратата е вреден за него, за децата му, следва да се мръдне и да си защити интересите. Колкото по-интелигентно, толкова по-малко ексцесии по улиците. В България отдавна има етническо напрежение, още от етническите привилегии преди 1989, после те продължиха под друга форма и няма какво да се правим, че ги (е) няма(ло)...

ДОРИ И ДА СИ ЗАТВОРИМ ОЧИТЕ, ПРОБЛЕМЪТ НЯМА ДА ИЗЧЕЗНE.

Има нужда от нови лица, не само в ДСБ. За да внесат и ново мислене, и нови идеи, и ново поведение. А глупак е, който си "убива" "старците".

Може да се каже още много, но засега толкова. Не е нужно да бъде казано само от един/една.

Екатерина
цитирай
10. alexanderkolev - Отговорът на Земария може да бъде ...
23.08.2007 20:54
Отговорът на Земария може да бъде сведен до няколко изречения. ДПС не е толкова различно от останалите партии, а национализмът е нещо лошо. Не трябва да има обединение срещу ДПС, защото е недемократично и ще заприличаме на Атака. Предложените от Иво мерки са неприложим (май защото ДПС всъщност Е доста различно от останалите партии).

Както отбелязва Екатерина обаче, не става ясно какво точно се предлага – освен може би да си я караме по старому.

Всъщност, ДПС е много по-различно от останалите партии – то е партията на една етно-религиозна общност. Дали национализмът пък е нещо лошо, зависи от национализма. Когато национализмът е от рода на “обичам България и мразя сърбите, понеже съм роден българин” (а ако бях роден двеста километра по на запад, щеше да бъде обратното), тогава национализмът е наистина нещо лошо. Когато е ценностно обоснован обаче - и обосноваващите го ценности са правилните такива - национализмът е нещо хубаво. Като например, когато една етническа общност се опитва да се освободи от господството на една варварска и подтисническа империя, доминирана от друга етническа общност, за да може да изгради по-справедливо и свободно общество. Такиви са били например българският и полският национализъм през деветнадесети и началото на двадесети век. Не виждам нищо лошо и в един съвременeн национализъм, който се противопоставя на това части от България да бъдат превърнати в ислямско-мафиотски феодални владения. Такъв национализъм е напълно съвместим с едни демократични убеждения – дори е логично следствие от тях. Въобще, ако един нациoнализъм води до по-малко свобода на личността (кaкто е винаги с про-ислямските типове национализъм), той е нещо лошо – ако пък води до повече свобода, той е нещо хубаво.

Сaкън да не заприличаме на Атака. Атака спечели толкова избиратели именно защото Волен заговори високо и ясно за този отдавна гноясващ проблем, който властващите НДСВ, а после и БСП, отказваха да признаят, че съществува, заради достлука си с Доган. A oт политиците с власт Костов пръв заговори за проблема и взе мерки срещу феодалната власт на ДПС, нo след падането на Костов, ДПС се развихри. И какво – да не казваме на бялото бяло, а на черното черно (въпреки че първи сме го направили), защото сега и Волен го правел? Напротив, ДСБ трябва да говори истината независимо от другите. А пък Волен и Атака, след опиянението от първоначалните си успехи, тръгнаха уверено по пътя на самоунищожението – шокираща семейственост и мутризиране на партията – и мисля, че дълго няма да устискат. Да ама проблемите, с чието разобличаване тръгнаха – турцизацията, престъпността и беззаконието - остават и тези проблеми са болката на хората. ДСБ трябва да говори за тези проблеми високо и ясно, а не да ги оставя (от криворазбран демократски срам) на мошеници и мутри от Атака и Герб.
цитирай
11. zemaria - По принцип,
23.08.2007 21:49
не отговарям на Катето, щото има уникалната способност да променя чужди тези до профаниране и сетне да ги блъска о земята, но щом се включи и градския, работата стаа дебела.. Кате, и Хитлер е чел много книги, но от това не е произлязло нещо добро. Много книги и многото дипломи изобщо не означават полезни знания , ако няма съответното осмисляне. За съжаление, трябва наистина да се ядосам, за да взема да коментирам неща, от които ме е заболяла устата от приказване. Само че ги коментирахме през 2005та, когато сички бяха ужасно изненадани, в кавички, от феномена Атака, за който пък ние на свой ред предупреждавахме доста по рано. И тук наистина помага четенето на литература от 20-30та година и по специално дълбоко непознатия Вилхелм Райх. За да не отегчаваме публиката, ще сведа най-важните концепции-импровизирам:
1. Всеки изъм, в т.ч и нацио-то, има за основа патологиите на масовия характер-властта в него на втория, асоциален слой-този на инстинктите. Ирационалността, емоцията, винаги е движела човешкия избор. По условие, от тях най-силните са най разрушителните, които винаги вземат връх. Затова, където има инстинкти, тоест емоция и ирационалност, винаги ще побеждават дивите и крайните. Затова и измите се разпространяват мълниеносно, защото семето им дреме във всеки от нас-неговите корени са, както обаснихме, във всеки от нас- в масовия характер.. Чуваш ли Беров-Райх го е писал тва-в основата на фрустрацията седят цивилизационните ограничения, наложени върху инстинктите. Фрустрацията е незадоволеност на инстинкта. (либидото) От там в основата на всяка комплексарщина седи репресия на цивилизацията, семейството , обществото. А комплексарщината води до изми-власт на комплексарите. Защото винаги заболелият масовт характер се облича в социална реалност-политика, идеология и тиквеник за вожд. Затова и всяко полезно разбиране за патриотизма на масово ниво винаги ще се схваща като краен национализъм. Затова няма полезен национализъм-той винаги ще избива на масов лабут над различните, немислещите." В името Божие!" на уста пребиха нещастната вдовица в Крит, според Зорба Гъркът, с увереността, че вършат добро дело. Любовта, с нейните мъки и усилия, никога не може да бъде масов избор, а омразата и разрушението винаги ще я подменят. Затова няма нито един масов лидер, който да не е използвал това и нито един , след Исус, освен Ганди и донякъде М.Л Кинг, който да се е опирал на добрата страна на хората.
От там всички разумни приказки ще наливат вода в мелницата на обездолените и обезправени от Костов и Доган якобинци.. "И тиня използваха те, вм хоросан"-Битие 2.-
От гледище на социологията, всеки изъм е масово движение, в основата на което седи фрустрацията(недоволството) на масовия човек.
Следствие първо
А) Никога една системна партия не трябва да стъпва върху територи на измите-ако го направи, това е краят й.. Нито ще успее, ограничена и отслабена от условностите на системата, както не може по слабия самец да победи, нито ще я разберат, защото винаги по яростния ще се запомни и спечели любовта на прелъстените, недотаковани и изоставени блондинки..ТЕ НЕ ИЗБИРАТ ПО УМНИЯ И РАЗУМНИЯ.Никога не може една системна партия да надбяга несистемна на нейна територия. Затова Азис винаги ще продава повече албуми от Слави, а Бойко едва ли ще победи Атака.
Б Никога една дясна партия не трябва да играе на арената на популизма, национализма , простотията и ирационалността-досегашните опити с локомотиви-шоумени, спортисти и прочие стисти са до един показателни. И Костов ги започна, да сме точни, през 2001ва..
Така че, това което предлагате, е най точното обяснение защо сте там, където сте...
цитирай
12. анонимен - 3e-to, ne mesti temata, samo shtoto se pripotyavash :)
23.08.2007 21:59
3e-to, a pwk ti samo mojesh da me veselish sws snobarskoto ti polu-razbirane.

tochno taka, vwv vseki chovek dreme genetichno ZALOJEN prestwpnik. E, ne vsichki sa prestwpnici, na koeto vie, markistkite freudisti otgovaryate: DA, ama teoretichno vseki moje da stane kosmonavt. Ili balerina.

Iskreno me zabavlyavash,
Ekaterina

P.S> tvoite fanove na tvoya blog kazaha, che koyto ne e politolog, nyama pravo da se obajda po vwprosi na politikata. Az samo im obwrnah vnimanie chrez primeri, che i ti ne si. Taka che :), zashtitila swm ti pravoto da se obajdash, dori i da e na lyubitelsko nivo.
цитирай
13. анонимен - po temata: Nito i prez 2005 g. byah ...
23.08.2007 22:06
po temata: Nito i prez 2005 g. byah iznenadana ot poredniya opit da se obhvane tochno tezi nastroeniya. V godinite predi tova imashe nyakolko nespoluchlivi opita. A dokolko e "iznenadvashto" tova, che edna partiya moje da se registrira 2 meseca predi izborite i da specheli 17%, e problem samo na nenablyudavalite iznenadali se. Nito Attaka vodeshe kampaniya ot denya na registraciya, nito kampaniyata y beshe "spontanna" i v otklik na naroda. Tezi mitove sa obiknoven marketing. Yasno e, che nay-malkoto horata i sredstvata za edna kampaniya ne mogat da se organizirat za 60 dni. No samo lyubiteli, koito nyamat ponyatie, no pwk pretencii da razbirat ot vsichko, mogat da se hvanat i da tvwrdyat takava glupost. I ne e iznenadvashto, che se chuvstvat iznenadani.

3e-to, kakto obiknoveno, e abonirano za na Istinata Poslednata Instanciya.

Ekaterina
цитирай
14. zemaria - Кате,
23.08.2007 22:15
Хайде да направим политическа прогноза, облог или квото кажеш. Да го запишем черно на бяло. Следя(любителски) политическия процес от сто години. Сигурно много те дразни това ,че някой може да знае, познава всичко, и сетне папагали да повтарят след години-но това е факт. Дал съм в блога достатъчно стари линкове, прогнози и неща, които са станали. Ти кво ще дадеш? Аз имам насреща си стотици неща. Ти кво конкретно имаш.
Хайде, учена политоложке. СДС и дясното от такива като теб е на този хал
Хайде, носителка но сто дипломи.
хайде, многознайке! Стига се кри под празни приказки, дай твърдения дай прогнози, ще дам и аз-хората да сравнят.
П.С Ето нещо, което съм отървал"Така че ЖАЛКО, ако Саръев не се кандидатира."
Ашколсун ве! Кадър на милицията ъгейн,кадър на Скат. Костов беше прав, че Атака е отровния двойник на ДСБ. Ако се съди по Катето и бачо Ангел-Гелето, (Грънча)че и други фенове...
П.С-2 Като знам какъв съм инженер, ме е страх да отида на лекар. Райх е толкова марксистки фройдист, колкото ти-Бжежински.пак си чела-недочела. Предимно автобиографии, за да можеш да се изкараш знаеща. Досега да беше наизустила Райх., да можеше да спориш по същество, но не би...Аз мога да говоря и другояч, за да ти изстине многознаещата усмивка, но това си е пак част от интелектуалната снобарщина, която праща десните, в т.ч десебарите, в тинята на вечно правите но неразбрани знаещи. Защото Христос е говорил с притчи, многознайке...
П.С-3 Сашо, абсолютно ясно е кво се предлага. да се говори за ДПС като реална политическа партия, върху ситемна основа. Като за партия на власт, като за партия, която злоупотребява с властта. Да се говори за политика. За липсата на обща визия на тази партия за общото бъдеще на всички-а не само за неговите. Хлъзгава територия, за която трябват подготвени хора-а не ураджии и работническо дело.
цитирай
15. анонимен - "Сигурно много те дразни т...
23.08.2007 23:14
"Сигурно много те дразни това ,че някой може да знае, познава всичко, и сетне папагали да повтарят след години-но това е факт. "

ne, nikak ne me drazni, che se opitvash. prodwljavay. ne mi pripisvay tvoi porivi, zashtoto takiva posredstveni opiti za manipulaciya ne mi minavat.


REich e izklyuchen ot komunisticheskata si partiya. Prestani da nabutvash tezi AONSU-svetila.

Ima mnogo hora, koito ne reagirat na sveta s libidoto i sexualnostta si. Tolkova li ne mojesh da go razberesh...


i posledno, klevetish, che swm ti vzela neshto, koeto ne si i imal. V bg-internet-prostranstvo swm predi teb, nay-veroyatno.

tonwt ti dobre te harakterizira. poradi nego ne vijdam nishto, za koeto da razgovaryame. izstwrgvay si komplexite po drug nachin i na drug grwb.

A sega kwm temata.

Ekaterina.
цитирай
16. анонимен - Pak shte kaja: ЖАЛКО, ако Саръев не ...
23.08.2007 23:18
Pak shte kaja: ЖАЛКО, ако Саръев не се кандидатира. Otdavna znam, che e chenge s misiya, no horata ot rayona go poznavat, uvajavat i iskat - zaradi usiliyata mu da vwzvwrne bwlgarshitnata i da se spre izlyamiziraneto i fanatiziraneto.

A zashto mestnata SDS-organizaciya podkrepya i e dovolna ot Azis, kmeta ot DPS, drugi da komentirat.

Ekaterina
цитирай
17. vladyyan - Съвсем наскоро, доста популярна в ...
23.08.2007 23:22
Съвсем наскоро, доста популярна в нета беше една статия за гномовете. В случая със zemaria имаме един такъв типичен пример. И поради това се чудя на иначе умни хора, че започват дискусия с подобен индивид. Какво мислите че постигате - демократично обсъждане на някакъв проблем? Глупости. Опонентът ви ще го върти и суче и накрая ще докара до заключението - Няма по-голям престъпник от Костов. А вие увлечени в говоренето ще започнете да се обяснявате например, че не сте атакисти, че нямате никакви сестри и не сте работили като рецепционисти в хотела на ... Костов разбира се.
Само за пример ще ви дам едно умозаключение, по което вие водите дискусия: "Доган е враг, който трябва да бъде отстранен и дискредитиран. ДПС е враг. От тук веднага, драги ми Беров, следва един прост извод. Да на национализма, равнис по Атака, равно на отиване към косовски вариант."
Е, смятате ли, че следва да дискутирате повече и смятате ли, че загубеното време в подобна дискусия не бихте могли да оползотворите с нещо полезно. Като например след като Иво е очертал даден проблем да се помисли има ли добро решение занапред.

И сега за да раздразня някои хора бих казал следното. Наскоро цигани се разхождаха по улиците на софия с дървета и лопати и крещяха "Смърт на българите." Е, ако бях вътрешен министър решението ми щеше да е само едно - изкарвам без да се двоумя БТР-ите и някои части дето много не обичат да мислят. Не защото съм националист, или атакист, или скинар, или каквото ви хрумне. А просто защото е недопустимо това да се случи в една европейска столица, без мнопго сериозен отговор от страна на държавата. Такъв, че по нататък на никого повече да не му хрумнат подобни мисли.
Ще изпреваря супер "демократите" дето ще ме оплюят - преди няколко години попаднах в Тулуза, в много по-тежка етническа ситуация. Действията бяха ясни и незабавни - стотиците (не няколко десетките) араби бяха пръснати като пилци.
цитирай
18. анонимен - posveshtavam na 3e-to, bez lyubov i omerzenie ;)
23.08.2007 23:35
shto e sistemna partiya - takava, koyato e chast ot demokratichniya model. Izvwnsistemni sa tezi, koito iskat razrushavaneto na tozi model. No Luhmann i drugite teoretici na sistemata shte gi ostavim kato skuchna materiya na strukturalistite, za koito svetwt nepremenno tryabva da e nabutan v chekmedje i spored koito chovek e chovek, samo ako e razumen kato smetachna mashinka. Otminali vremena, no na nyakoi chasovnicite im sa spreli.

DPS ne se interesuva ot realna, a ot pechalbi i poradi tova ot fasadna demokraciya. Liberalnite cennosti, kakto vijdame, se izcherpvat s "vseki e svoboden da si pravi kakvoto si iska, stiga da moje da si go pozvoli i ako moje, to nikoy nyama pravo da mu kaje kopche". Tova neutralizirane chrez obezsmislyane na politicheskite pravila zayavi, che iska da pravi i Attaka, direktno zayavka - "da rutim vraga otvwtre".

vliyanieto na DPS shte spadne sled otteglyaneto i/ili diskreditiraneto lichno na Dogan. Vwzmojni nachini Ivo e posochil. Kato se zavwrti krancheto i se razbie obrwchwt, shte se transformira i politicheskoto yadro na klikata. Drug pwt nyama. Tolkova e prosto, che i ednoto 3e moje da go razbere. A opiti v minaloto sa praveni. Dokato generalite jelayat Dogan, shte go podkrepyat. A toy, kato edin Kiro Yaponeca ili Don Ceci, shte igrae swlzlivata rolya na nash pazitel na spokoyni swnishta i nacionalen i regionalen mirotvorec.

Ekaterina
цитирай
19. alexanderkolev - Това, че «където има инстинкти, ...
24.08.2007 00:35
Това, че «където има инстинкти, тоест емоция и ирационалност, винаги ще побеждават дивите и крайните» и че «в основата на фрустрацията седят цивилизационните ограничения, наложени върху инстинктите» според мен не е вярно и следователно не смятам за убедителни доводите основани на тези твърдения. Освен това, разграничението между «системна» и «несистемна» партия също ми се струва неубедително и подвеждащо. По-важно е за каква точно система става въпрос. А изобщо, няма нищо лошо в емоционалния подход към политиката—той е абсолютно необходим и не винаги е проява на популизъм в лошия смисъл на думата. (Дюркхайм добре е обяснил тези неща, за колективните емоции, ценности, символи и т.н., и това, че без тях е може.)


Относно Послепис 3 - да, това е един възможен подход на говoрене за и критика срещу ДПС. Този подход не хваща много дикиш сред хората, защото те усещат, че НЕ ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО при ДПС (усещат лицемерието тоест). Друг подход, според мен, и по-честен, и по-верен, и (не на последно място) по-привлекателен за избирателите, е да се казва открито, че ДПС е партия зловредна за България, защото турцизира=ислямизира части от страната, а ислямът е зло, защото е агресивна религия на нетърпимостта, ограничаваща свободата и доброто в човека (коeто пък християнството стимулира и развива). Може да не са «системни» тия приказки, нито пък са “политически коректни”, но ми се струват верни.

Tоест има “сблъсък на цивилизациите” и това трябва да се каже и разбере ясно, a не да си заравяме главата в пясъка или да го усукваме.
цитирай
20. zemaria - Ха сабааролсун,
24.08.2007 08:53
Кате,
Чудя се дали да ти посветя специален опус. Защо, когато знам финалната реплика – „Не си струва да се спори с неизбежното, най-добрия аргумент, когато задуха източен вятър е да си облечеш палтото”.Всеки разговор с теб започва и завършва с констатацията за безсмислието му. Ти не водиш политически спор, а водиш несвързан, изваден от контекста разговор, в който трябва да убедиш публиката, че си на масата. И аргументите ти такива-кат за маса. Не си чела Райх-чела си автобиографията му. Това е безпределно ясно. Райх не разбира либидото като сексуалност, скъпа политоложке- под термина той разбира нещо доста по голямо от това. Върви да четеш, не ми губи времето и не досаждай..
Владко, момче…(тук си преглъщам определението) Още веднъж преглъщам и обещавам да го карам спокойно.
Виж ся.
Гном е, примерно, твоят съпартиец бай Ангел, който замърсява ежедневно нетпространството с безкрайната си плява, центрирана около собствената му особа, с което отвращава и читавите хора от дясното и така работи за другите. Инак не е лош човек и съвсем неглупав-но суетата и егото..Гномчетата имат болшевишко мислене-те не спорят с аргументи, а се налагат със силата на мнозинството си. Такива има навсякъде, имало е и пак ще има. Такива са обявили Солженицин, Булгаков и Георги Марков за врагове, луди, морално пропаднали ,предатели и хора на две заплати, защото са им казвали неща, които не са искали да чуят. Колкото повече плюеш различните, толкова ,значи, си по верен на Ленин, Сталин, Брежнев, Живков и..други ов. И за да извадим разговора от прескриптивното лекомислие и болшевизацията, ще ти напомня, че твоята теза е” Къв е тоя бе, не го слушайте, тоя е" е болшевишка, сиреч фрустратска, (комплексарска, на масов човек) теза, напоително използвана от памтивека.
Аз ти давам аргументи, на които бих искал да ми отговориш с аргументи, а не квалификации или "къв е тоя ве…"
Давам ти прости твърдения, и искам насреща си също такива- а не дискурс от типа-аве мани го тоя..
За твое сведение последните два пъти съм гласувал за….Костов, представи си. Отдавна е известно, обаче, че като се съберат фрустрирани на едно място, въздухът е пропит с подозрение.
А сега те моля да ми отговориш с една дума-да, не,
Враг ли е Ахмед Доган на ДСБ,следователно трябва да бъде отстранен и дискредитиран?
Враг ли е ДПС?
Враг ли е ДПС на Атака?
Враг ли е Доган на Атака?
Ако отговорът на горните въпроси съдържа само да- та, то ти ми отговори по каква логика врагът на моя враг не ми е приятел?
И сега се замисли за нещо, което е отдавна известно.
„ Когато един фрустрат е готов, то той е лесно взаимозаменяем. Тоест, от комунисти най –лесно е ставало нацисти, и предимно такива са ставали. Въпреки че привидно се намират на противоположните полюси, различните видове фанатици всъщност са отрупани в единия край. На двата полюса се намират фанатикът и умереният човек и те никога не се срещат, фанатиците от различни цветове и нюанси се гледат един друг с подозрение и са готови във всеки момент да се хванат за гушата. Но те са близки почти като членове на едно семейство. Мразят се, но това е омраза между братя. Те са едновременно толкова далеч и толкова близо един до друг, колкото Савел и Павел. За фанатика комунист е по-лесно да стане фашист, шовинист или католик, отколкото трезв либерал. Така също антипода на шовиниста не е предателят, а разумният гражданин, който е привързан към настоящето и дори го обича и няма никаква склонност към мъченичество и героични жестове. Предателят обикновено е фанатик - радикал или реакционер, който преминава на страната на врага, за да ускори падането на света, който ненавижда. Повечето от предателите през Втората световна война са от крайната десница. "Изглежда, че разграничителната линия между крайния, стигащ до екстремизъм, национализъм и предателството е много тънка." –пише Хофър. И продължава.”Всички, които са живели в Хитлеровото десетилетие, знаят, че реакционерът и радикалът имат повече общо помежду си, отколкото всеки от тях поотделно с либерала или консерватора. Така милионите бивши фанатици в победена Германия или Япония са по-податливи към проповедите на комунизма и войнстващия католицизъм, отколкото към принципите на демократичния начин на живот. По-големият успех на комунистическата пропаганда в случая се дължи не на по-ефективните й методи и похвати, а на специфичните наклонности на някога фанатичните германци и японци. Радетелите за демокрация не предлагат свещена кауза, към която да се присъединят, и корпоративно цяло, в което да се изгубят. Комунистическа Русия може с лекота да превърне всеки японски военнопленник във фанатичен комунист, докато никаква американска пропаганда, колкото и префинена и съвършена да е тя, не може да го направи свободолюбив демократ. Хитлер гледа на болшевиките като на равни и дава заповеди бившите комунисти веднага да бъдат приемани в нацистката партия. Сталин на свой ред вижда в нацистите и японците единствените нации, достойни за уважение. Дори религиозните фанатици и войнстващите атеисти изпитват взаимно уважение. Достоевски слага в устата на дякон Тихон следните думи: "Крайният атеизъм трябва да се уважава повече от светското безразличие... пълният атеист е на една крачка от най-съвършената вяра,... а безразличният човек не вярва в нищо освен в лошия страх."
Сашо,
Как ти изглеждат доводите, няма особено значение-важното е дали са верни или не-а те са. Колкото до емоцията в политиката, тряя да посветя специален опус.
Ама друг път-тряя се бачка...
цитирай
21. vladyyan - :)
24.08.2007 14:44
zemaria,
По принцип отдавна категорично не водя подобни дискусии. За мен, както казах, са безмислени. Преливане от пусто в празно. Времето следва да се употребява значително по-рационално и ползотворно. Виж ако сме седнали на маса и почнем да си мерим какво ли не - няма проблем.
Ще отговоря обаче телеграфно на конкретните ти въпроси, защото отговорът ми е свързан с нещо доста елементарно, но много успешно. Ако някой вземе да го прочете, да го осмисли, може пък и да извлече съответен дивидент от него.
"Враг ли е ДПС?
Враг ли е ДПС на Атака?
Враг ли е Доган на Атака?"
Тъй като доста лесно употребяваш терминът болшевизъм, ще си позволя да отбележа, че точно болшевики, нацисти и тям подобна плява мислят в категорията ВРАГ. Лично аз бих употребил понятието враг за човек, който например е направил нещо лошо на мен или семейството ми. В обществен план за отделни индивиди мога да употребя - престъпник (при влязла в сила присъда), подсъдим, заподозрян и т.н.
В този ход на мисли за мен Доган и доста голяма група хора около него (кои членове, кои не на ДПС) би следвало отдавна да са подсъдими за крупни икономически престъпления. Те не са такива поради простия факт, че има нещо много гнило в обществото ни и съответно държавата. Специално за Доган, ако съм застрахователен агент, не бих му направил застраховка живот. Кофти, но така май напоследък се решават нещата у нас.
От тук обаче ще премина на нещо по-рационално. Замислял ли се е някой, че ако излезете на улицата и питате хората какво мислят за Доган, отзивите няма да бъдат особено ласкави. И то не защото е турчин по принцип, а просто защото золумите му са публична тайна. Защо печелят например Атака. Защото българинът безумно мрази турците просто защото са турци ли. Нищо подобно. Българинът свързва Атака с говоренето срещу ДПС например. Но нетръпимоста спрямо ДПС нараства, не защото са турци, а защото далаверите им вече надминават всякакви граници. Ще дам един пример. В Приморско е бъкано от частни хотелчета. Задължително съсобственик в тях е някакъв турчин от ДПС, защото срещу съответния процент е уредил заем за построяването по програма САПАРД. Сега тези, които са строили и реално въртят бизнеса, искат да се отърват от хотелчето си, защото посредникът на ДПС изсмуква всичко. Ами в този случай съответният собственик съвсем естествено става фен на Атака. Защото баш Атака говори на неговия език. Няма позоваване на това или онова светило, казва се простичко - ние ще изметеме турците от властта. Ами бай Пенчо си прави простата сметка - като изметете турците от властта, ще изметете и моя турчин, дето ми прибира основната част от печалбата. Елементарно, нали.
И така, след това словоблудство да мина на есенцията, която е съвсем кратка, но ще я отделя в отделно писъмце.
цитирай
22. vladyyan - Есенция
24.08.2007 14:50
Задължително от тук нататък е във всяка предизборна дискусия да се задава един единствен въпрос на опонента - "Ти и твоята политическа сила ще направите ли орталък с Доган ако спечелите?".
Задължителна е и друга декларация - "Аз принципно не разговарям с Доган и обкръжението му, защото те трябва да са обект на разследване. Аз не разговарям с хора като Цветелин Кънчев, защото той е престъпник с влязла в сила присъда и е на свобода само защото е помилван по неизвестни причини от настоящия президент."

Нека да се забележи, че не казвам никъде циганите или турците. Казвам само конкретни имена :).
цитирай
23. ivoberov - Тия сякаш са ме чели
24.08.2007 16:13
Щели били да се обединяват в Кърджали.
Не вярвам да стане.
А какво ли ще прави сега СДС и Юруков, който искаше да подкрепя Доган. Дали сега ще е против него ?
Това момче за две седмици направи толкова щуротии, колкото П. Стоянов едва смогна загодина.
цитирай
24. zemaria - Владко,
24.08.2007 18:29
Понятието враг не е болшевишко, макар да ти навява асоциации от тогава, а е, да го наречем, политическо. То очертава границите. Защото без граници-знаеш, няма политика. То казва ние сме дотук, това е нашата межда, нашият синур, това е вашият, орете си във вашата бразда. Ако няя синори, воловете ще отъпчат политическата нива, както ся. Ако знаеш колко светла наивност лъха от твоите редове! "Замислял ли се е някой, че ако излезете на улицата и питате хората какво мислят за Доган, отзивите няма да бъдат особено ласкави. И то не защото е турчин по принцип, а просто защото золумите му са публична тайна. Защо печелят например Атака. Защото българинът безумно мрази турците просто защото са турци ли. Нищо подобно. Българинът свързва Атака с говоренето срещу ДПС например."
Точно така. Българинът свърза Атака с ДПС! Не звързва ДСБ като враг на атака и нейн политически противник. Аз точно това се мъча да ти кажа. Това, което ти сам си написал като факт.
Българинът няма как да свърже ДСБ като противник на ДПС, а ще свързва именно Атака. Защото атака говори баш на неговия език-както ти си писал.
Колкото до примера с Приморско, същото важеше и по рано, но не с депесари, ами с недесевари, седесари и комуняги и прочие.
Апропо, я ся ми кажи
КОЙ Е ПО ГОЛЯМ ВРАГ НА ДСБ-БСП ИЛИ ДПС
Щот ако са и двете, разбираш, че няя как да се сдружаваме с БСП срещу ДПС в Кърджали, Разград и Търговище, примерно

Ако е само БСП, кво стаа тогз. А АКО Е САМО ДПС-няя проблеми да се сдружим в посочените градове с БСП.
Разбираш ли в какъв абсурд се опитвате да се набутате!
Популизъм, популизъм и пак популизъм-националпопулизъм
Вземи си намери" Лепа село, лепо гори-сръбски филм. Същото е било и в Босна...
цитирай
25. анонимен - 3е-то, ти не си способен да водиш ...
24.08.2007 19:41
3е-то,

ти не си способен да водиш диалог, когато биваш критикуван. Приемаш го болезнено и отричаш правото на другия да не е съгласен с теб. Така че не представляваш интерес за мен като събеседник, а не винаги желая да съм само слушател.

3е-то, по-важно ще ти е да си запълниш пропуските по Макиавелли, когото изобщо не си чел, но пък разказваш поучаващо какво ти се иска да е казал. По-полезно ще ти е, отколкото да четеш Bилхелм Райх - преди време ти бях цитирала сбито части от книгата му "Massenpsychologie des Faschismus", за сексуал-икономията, как потискането на сексуалността тласкало хората към църквата и консерватизма - твърде посредствено и за онова време даже. Но ти в традиционния си, нетърпящ критика нервен маниер ми заяви, че съм била 1,2,3,, щото не те хваля (достатъчно).

И да се разделиш, Науме Марийкин, най-сетне с фатмашкото мислене, че който говори с теб, трябва да мълчи, бягайки от теб до другото дерево. Но не си първият снобеещ злобар, който има да се успокоява.

.


По темата: не е нуждо да се пишат големи и досадни с нищонеказването си чаршафи, за да се отбележи просто, че
- Доган се изсмя публично и се подигра с всички, като си каза за обръчите;
- куп нарушения и злоупотреби на фирми на политически фигури от ДПС;
- че няма никакво оправдание за летящите изборни автобуси;
- че няма никакво оправдание, меко казано, да сменя идентичността на хората – не е вярно, че който изповядва исляма, е турчин И едва от скоро помаците казват, че щом са мюсулмани, са турци. А колко емисари се извървяха от там?
- политизира част от населението, сиреч организира хората по етничеси признак за постигане на политически и икономически цели ЧРЕЗ КАПСУЛИРАНЕ В ЗАТВОРЕН КРЪГ, а това предизвиква противопоставяне на една група срещу друга и е акт на дискриминация, сепаратизъм и инструментализиране, простичко казано, демагогия и злоупотреба. Всички следва да са равни на свободния пазар, а пред закона и управлението/администрацията всички следва да са равни.

Политизирането на етническа основа не се толерира никъде, никъде не е казано, че малцинствата, сиреч техните лидери, могат да злоупотребяват с толерантността, учредила им зачитане и въпросните права на самоопределение и др. Обвинението в капсулиране не може да бъде отхвърлено с три български имена в централното им ръководство.

Достатъчно е да се види кой ползва програмите на еврофондовете и за какво, къде е пшеницата от държавния резерв, достатъчно е Етем да бъде принудена да подаде оставка като пиян вътрешен министър и т.н. Сиреч, да бъдат заставени да се оттеглят поради същите морални критерии, кото са валидни и за другите. Да не са над морала на ТОВА общество. Командитното дружество ДПС е влиятелно, защото мобилизира и с това принуждава опонентите си да правят същото. Управляващите малцинства по цял свят са спорни!

Всяка здрава власт се интересува от това къде и как възникват конкуретни властови центрове, които оспорват именно това, възможността й да налага своя ред и решения. Така се зараждат неконтролирани извънпарламентарни протести, бунтове и революции.


Когато става дума за ДПС, не са нужни кой знае какви анализи – те отдавна са направени, нужно е действие.
Ето, например, СДС как действа.


НИС на СДС рекъл, че няма да подкрепи ДПС в Кърджали И щели да участват в обща кандидатура срещу ДПС, а щели да оставят СДСарите да гласуват по съвест, за да не погазят искането на местното СДС за подкрепа на сегашния кмет на ДПС. С една дума, от прочетеното в медиапоол следва, че СДС ще е навсякъде – И в обща кандидатура срещу ДПС, и реално ще гласува за ДПС.

Владиян,
и аз като теб, както и всеки поне средноинтелигентен човек, правя разлика между целенасочена политика на етническо разделяне и политизиране/подръчкване на хората от страна на конкретни политици=/сегергация и обекта=инструмент на Догановите мераци, чичо Сюлейман и леля Емине. Не бих сложила всички СЧайя Шукария под един знаменател,както не бих сравнила великите Фанфаре Чокарлия, не само надарени с музикален талант, а и достойни за уважение хора, с голия задник на Азис.


Който го е еня, ще се мръдне.

Екатерина
цитирай
26. анонимен - намирам я изключително скучно и ...
24.08.2007 19:56
намирам я изключително скучно и ненужно да вземем един Карл Шмит, да каканижем с прокураторски тон какво е политика и да кроим на теорията шаячни шуби и потури. Когато е казал, че политиката е слагане на граници и очертаване на периметри и враждуване, е имал други събития и случки пред очите си. Понеже и доразвива макиавелизма, че или си враг, или си приятел, много четен по АОНСУтата на СССР и сателитните й народни рес-публики. Същото се отнася и за Фройд, принизил човека до инстинкти.

Какъв е смисълът да имаш ОСНОВЕН ВРАГ?! А ВТОРОСТЕПЕНЕН? никакъв! Първо се иска от ДСБ ясно да се определи срещу кого е, после се чука манерката, че имала изолационистко и сектантско мислене. Хем искате демократичност и слушане на каквото ви казва базата, хем искате да няма категорично и последователно противопоставяне, щото било изолационистка конфронтация, обричаща ви да стоите далеч от властта, не заради друго, хем искате гъвкавост и слушане на хората по места, хем после връткате лопатата и овиквате за безпринципност. Каква м. искате?! Както по отн. на ДПС, така и на ГЕРБ и младите неизвестни и поради това безпарични, но многообещаващи левичари в Русе!
Екатерина
цитирай
27. анонимен - "Разбираш ли в какъв абсурд се ...
24.08.2007 20:04
"Разбираш ли в какъв абсурд се опитвате да се набутате!"

da, razbiram kakwv absurd nabutaHTE!
цитирай
28. vladyyan - Мими,
24.08.2007 20:29
Сега вече се забавлявам и затова отговарям. Не знам отстрани дали изглеждам по-наивен отколкото съм, но чисто приятелски ти казвам, че ти имаш направо ДСБ синдром. Нещо като добре познатия ти грък Ригас от форума на Медиапул.
Чудно ми е откъде намеси ДСБ и започна да градиш вражески линии. Апропо, тъй като непрекъснато демонстрираш начетенест, ще се съгласиш, че на обществената сцена не се използват понятието враг, а например опонент, противник и т.н. Карай, щом си свикнал с врагове, ще карам в твоята терминология. Но няма да намесвам изобщо ДСБ.
Основен обществен враг в България е БКП. Тези наивности, дето и Иво чат пат си въобразява с реформирана БСП, са глупости. За съжаление си има едно БКП модифицирано, притежаващо пълната икономическа мощ и представляващо основния тумор на обществото ни. Останалите обществени врагчета като ДПС, НДСВ, Атака и т.н. са производни. Случаят с ДПС е малко по-особен, но като проблем на обществото ни не може да се сравнява с комунистите.
На сцената заявка за сериозно участие дава нещо друго - Герб. То може да се сравни в някои от измеренията си с БКП. Но точно тук и точно сега няма да седна да обяснявам основанията си за подобни мисли. Прекалено наивни може да ти се сторят :).
цитирай
29. zemaria - Не бе, братче,
24.08.2007 20:42
Аз съм просто момче и винаги натиквам политиката в моята шаячна правда. Не разбирам сложните ходове и туйто!
Кажете ми, моля ви се, какво да правя!Вий, учените!
Да се обединя ли в Кърджали с БСП, Герб, Атака и още който се сетите срещу ДПС? да се обединим, викате. Ама чакайте,бе хора, нали вий на ставане и лягане твърдите, че те са вашите политически противници-че как тъй ще гласуваме за тях?
Аха, разбрах. Тряя да натрием носа на Доган, на турците, дето са превърнали Кърджали в тяхна територия. То с Разград, Търговище и Омуртаг е същото.Искате да кажете, че трябва да гласуваме етнически! Защото ДПС е етническа партия, кой знае как разрешена от закона и конституцията. Ама не беше ли Доган този, с който вървяхме ръка за ръка през 97ма?Когато е с нас е хубав, когато е против нас е първи враг. Ама не се ли обяви той за бомбардировките над Белград и не подкрепи ли евроориентацията на България тогава. Не е ли демонстрирал винаги, че седи зад демократичните ценности.зад европейската ориентация на България. Не са ли партия с многократно декларирана обща визия за всички, да не би да няма вътре българи, или са само етнотурци?
Как ще докажете пред света, че иде реч за етническа, противоконституционна партия? И ако утре избухнат размирици, кого, мислите, ще подкрепи света? Нас или тях?
КАК ЩЕ ОТГОВОРЯТ, ПИТАМ ТЕ-ВРАГЪТ ДПС?
И КОГО ЩЕ БОМБАРДИРАТ НОВИТЕ БРАТУШКИ-КЪРДЖАЛИ ИЛИ СОФИЯ
Къде ще минава демаркационната линия?
Не разбрах, ЕТНИЧЕСКОТО ГЛАСУВАНЕ конституционно ли е, или ме тикате към престъпление? Е, ако няма етническо гласуване, по дяволите какво гласуване ще и ма и ква ще е тая коалиция?
Е как ще ме накарате да гласувам за комунист-кмет, независимо че е чист българин?Щото така се получава в останалите градове, където ще правите безпринципни коалиции. Значи пак-щом е българин срещу турчин-може. Щом е българин срещу българин-не може. Кво е това, а? Висш политически пилотаж? Национални интереси? Кои, чии?
Това е безпринципност. Това е маргиналия-националпопулизъм. А за тва си има достатъчно партии, които пък ние мразим и громим!
Да питаме хората-вика Катето. Низините така искали, първичните организации
Те, низините, Кате, искат сиренето да стане пак 2 и шейсет, като при тошово и заплатите барем 2 хилки.
Да изцицаме дембелите, искат, и да си делнем паричките им, дето са ги откраднали от нас, тяхната кожа.... Нъл тъй!
цитирай
30. vladyyan - Ех симпатяга. Де го чукаш, де се пука ...
24.08.2007 22:06
Ех симпатяга. Де го чукаш, де се пука :). Казах ти, че си гномче и ти сега ще се спукаш да го доказваш. Браво :).
Впрочем встрани от темата - няма нищо лошо и нищо Тошово в заплата 2 хилки, демек 1000 евро. Общо взето в Румъния е така горе долу. А по времето на оня лошия, румънците искаха заплатите на българите.
А иначе ми е малко смешна тази коалиция в Кърджали. От една страна на национално ниво комунистите са в коалиция с Доган, а от друга - разиграват пунтипластика на регионално ниво. Та основният въпрос сега към комунистите би трябвало да е - Абе вие последно коалирали ли сте се с Доган или не? И ако сте противници, що чинят хората му в правителството? Не става и тако и вако.
А напоследък паметта ми изневерява нещо. Зето сигурно ще ми помогне като ми припомни името на някой Доганов министър в периода 97-01 г.
цитирай
31. zemaria - Ех,момче,
24.08.2007 22:21
Казах ти, че си недорясляче с комплекси, и ти ся ще се спукаш да го афишираш-ми то е ясно за всеки!
Впрочем, встрани от темата, щот по нея няма кво да кажеш и започваш да се разсейваш-това за 1000 евровите заплати в Румъния е смешка, пак пропаганден балон, за да се биете в гърдите, бедните десеебарчета, как видите ли, при Костов така, а ся -друго.. Няма такова нещо, хлапе! Не чети вестници, или не се опитвай на краставичар краставици да продаваш. Всеки ден контактувам с десетки румънци.
Средната заплата в Румъния е не повече от 15-20 процента над нашата, при цени с около 10 процента по високи от нашите, с тенденция за изравняване.Усещането за просперитет идва от многобройните инвестиции в страната, благодарение на вътрешния ред и политиката на държавата последните три-четири години, по отношение създаване на климат за тях.
Смешна ти е за комунистите,коалицията в Кърджали, а не ти е смешна за твойте.
За десните иде реч, момко бледен.
Смях, стрино Гергино! Или не си чел статията ,която коментираме..
По темата, ученици. Влизайте в час!
цитирай
32. vladyyan - :)
24.08.2007 23:04
Не знам кой е комплексиран недорасляк. Днес съм особено разговорлив просто защото цял ден играя на търг за един много добър компютър и си убивам времето като се поднасям с тебе. Пътьом ще ти спомена само, че ако ще да изчетеш в оригинал Шекспировите сонети и десет пъти да ги препишеш за домашно - поет от тебе няма да стане. Така стои въпросът и с разбиранията за живота изобщо. Каквото и да изчетеш - поумянване няма. Толкова дал господ.
И сега вместо да ми стоиш в ролята на някакъв ментор хайде да те видиме с твоите виждания. До тук единственото дето съм видял е повсеместно плюене по целокупното десебарство. Аз впрочем, както е известно на познатите ми, не съм част от него. Но няма нищо против разни келеши да ме причисляват там.
Та хайде давай. Какви са твоите обществено-политически виждания. Откъде да почнем. Аиде с Доган. Да чуем ценните ти мисли по същество.

П.С.1 Ако съм малко рязък, не е защото дискусията ми влияе, а защото един проклетник току що бая повиши цената.
П.С.2 И за да не ми се правиш на много знаещ за нещата в Румъния ще спомена, че примерно моят аналог в Румъния получава не 10 % - 15% по-висока заплата. Получава словом и цифром 2200 евро. Стана ми малко кофти като му гледах фиша.
цитирай
33. анонимен - Iavno ima
24.08.2007 23:42
mnogo problemi na iztok 6tom se davat takiva zaplatyi na tolkova prost narod.
цитирай
34. gantree -
25.08.2007 00:07
не един, а цяло отделение психотерапевти му трябват на този толкова суетен, надут и глупав човек, с когото си заспорил, Влади;
неговите "обществено-политически виждания" започват и свършват с "проблема Костов"; друго няма, освен неизброимите му глупости по този въпрос
цитирай
35. анонимен - Znam be, Gan. Az i zatova go pitam. Da ...
25.08.2007 00:38
Znam be, Gan. Az i zatova go pitam. Da se poveselia :))).
цитирай
36. zemaria - Оооо,
25.08.2007 08:07
Ачка!
Тряя бая да съм те разпенил, щом си изпълзял от бърлогата и се опитваш пак да ми скачаш..Нали знаеш кво следва? Колко години тоя цирк, не ти ли порасна ухото от дърпане бе, Ачко?
За публиката
Ето го любимият дискурс на политическия разговор, колчем някой седне да дискутира за политика или обединение, разлъка или общи действия с представители на ДСБ. Колчем изобщо седне да говори с тях за нещо, различно от поднасяне на дарове, партии и ли всякакви изрази на преклонение. Пред правилния им избор, да бъдат лична партия някому.
Те са си себедостатъчни-но не само. Въздухът е пропит с подозрение и се гледат един друг на кръв. Затова трима десебари на едно място винаги се скарват,защото мястото тясно за натопорченото его е, и не могат да се разминат-същото его, което избива комплексите им. Затова и дискусии няма-вижте форума на Медияпуул, вижте кой да е форум с преобладаващо десебарско участие.Има разправи -с външни, сетне с вътрешни врагове.
Мотивът"Къв си ти бе" се заменя от "Аве мани го тоя, тоя е тъп, суетен и надут, респ неграмотен, пак тъп и прочие, целящ да закрепи непоклатимата вяра на истиският вярващ в правилния му избор.
Аргументи ли? Какви аргументи чакате, какви отговори, освен тия, какво рацио при ирационалните? Познахте-ирационалността на масовия човек е същия движещ мотив-социалисти и атакисти, костоваци и царисти никога не дават косъм да падне върху вожда и да се дискутират каквито и да е аспекти, свързани с нещо различно от правата линия. Ся правата линия казва-айде да сме националисти-ставаме, утре ще станем всякакви.Дшскусията, разбира се е про форма-тя започва ,знаейки как ще свърши, защото изводите са спуснати, а целия моабет е за изпускане на пара. Запомнете го това, др атакисти, десебари и прочие. Вашите конгреси и сбирки затова са с предизвестен край и винаги се знае какво ще решите. И затова ще сте сами, докато последния вярващ от вас си направи сепуко. Отвратен от тоя свят, който, видите ли, така и не ги е разбрал...
цитирай
37. gantree -
25.08.2007 12:01
да, разбира се, че си ме "разпенил", хахах :))) пяната е толкова много, бърша, бърша, а тя пак излиза и излиза, та ми хрумна да се избръсна; получи се добре с това рационално хрумване, и съм ти много благодарен - смятам да се възползвам рационално и занапред от "пенливите" ти бръщолевеници :))
за дърпането на уши - имаше и още един такъв несъстоятелен простак, знаеш го, който като теб така "дърпаше уши", докато не се видяхме; оттогава е по-нисък от тревата и далеч по-благоразумен в писането на персонално насочени заплахи отпреди;



по същество - Влади едва ли ще остане разочарован от коментара ти - в него, както се очакваше и от моя страна, липсва каквото и да било в отговор на всичко това, което той те запита; в този ред на мисли е добре да се подчертае правотата на заключението му за твоят "ДСБ - синдром";
не знам дали се лекуват подобни тежки увреждания като твоето
цитирай
38. globaladmin - Това, което наричате "Жив...
26.08.2007 04:06
Това, което наричате "Живкова простотия" и комунистическо престъпление, е отговор на извършен преди това геноцид съгласно новата дефиниция:
http://edno.info/f/showthread.php?t=237
цитирай
39. анонимен - Ачката е
27.08.2007 00:25
мноо опасен, ша знаете-колчем го срещнат враговете, стаат по ниски от тревата. Плаши, един вид. Ачка, с Коко тайсъна ли ще додеш, или с Кубрат Пулев. Изкарал си пари да плащаш на мутри? Браво Ачка, ноо ме е страх. Цели педесе кила с напикани гащи, на цял лев и шейсет и пет-не си ми к категорията, декоративно петле.
Ачка, ти си десебарче по учебник-по лъскав аналог на твоя съпартиец бате Генчо седесарчето, ся десебарче.. За чудо и приказ, извадено от писанията на светилата.
По същество Осъзнаването на собствените им пороци и недостатъци кара фрустрираните да търсят зла воля и подлост у другите хора. Презрението към самия себе си, колкото и неопределено и неясно да е то, изостря погледа ни за недостатъците на другите. Ние обикновено се стараем да открием в другите онези недостатъци, които прикриваме в себе си. Затова, когато фрустрираните се съберат в едно масово движение, въздухът е пропит от подозрение. Слухтене и шпиониране, напрегнато следене и напрегнато чувство, че си следен - изненадващото е, че тази патологична подозрителност в редовете на движението не води към разкол, а към пълно единомислие и подчинение. Знаейки, че са под постоянно наблюдение, правоверните се стараят да избегнат подозрението като ревностно се придържат към предписаните правила на поведение и мнения. Строгата ортодоксалност е продукт колкото на пламенната вяра, толкова и на взаимното подозрение.
Масовите движения широко използват подозрението в своя механизъм за господство.. Периодично и съзнателно невинни хора са обвинявани и жертвани, за да се подклажда недоверието. Подозрителността се изостря още повече, като всяка опозиция вътре в редиците се асоциира с врага, който заплашва движението отвън. Този враг - задължителният зъл демон на всяко масово движение - е вездесъщ. Той заговорничи и отвън, и отвътре сред правоверните. С неговия глас говори всеки опозиционер, а всеки разколник е негово подставено лице. Ако нещо в движението не върви както трябва, то се дължи на неговите козни. Свещен дълг на истинския вярващ е да бъде бдителен. Той постоянно трябва да е нащрек за саботьори, шпиони и предатели.
Ако говорим сериозно, ето ви един типичен пример за това защо са такива нещата.
Например, аз често съм казвал, че има доста неща ,които ми харесват в ДСБ и други, които не ми харесват и намирам това за нормално. Отвъд ДСБ се смятам за убеден антикомунист и демократ. Всичко това обаче не е достатъчно и аз съм пръв враг на Ачаката и ачковци. Защо ве, маскари? Щото сте примапатриоти, примадемократи? Кат ония от Вазовия разказ”Ама вие българи ли сте?” Ами защото не боготворя иконата, за която имам противоречиво мнение и така не мога да покрия изискванията на чл първи-Да нямаш друг Бог, освен вожда.. Освен това си позволявам да критикувам и да питам. Примерно, уважаемият стопанин писал, че трябва да се съюзим „сите българи заедно” да гътнем Доган. Беров, сите българи е предаване на Ската, ако схващаш метафората..Да се съюзим с комунисти, гербисти и прочие, за да натрием Догановия нос. Безпринципно и тъпо. Умното е да си направим пас там, щото инак трябва да влезем в същите гешефти навсякъде, където живеят турци, отивайки на ортаклък с комунисти и атакисти и това ще е най-малката бела, барабар с факта, че заради това некой няма да ви каже браво, а ще се пъчат други а вие ще се маргинализирате съвсем-големите бели са ясни от примера с Косово. Една финландска политоложка с десебарски уклон по горе се хвърля на бруствера, горката и се нерви защо питам за врагове-нямало главен и второстепенен.. Затова, финска принцесо искам Костов да ми обясни кой е по голям враг-БСП, Доган или Герб и какво е степенуването. Аре, ако не е Костов, някой от Работническо дело, поне. Щото ако е Доган, да играем на тези избори тотално с БСП, та белким намажем нещо-нали така, принципни играчи? Ще се наложи да играете вляво в Разград, Търговище, Шумен, Омуртаг и още сума общини. На местните избори вие не подкрепихте Дончева на втори тур, щото била комунистка, а вие много принципни и позволихте Бойко да стане явление-ако го бяхте спрели, сега нямаше да има Герб. Е, ся? Първо българин срещу турчин, където има и тогаз вече ще се делим по партии. Тази ли линия препоръчвате, другари? Кажете ясно!
Историята на десебе национализма е доста стара, но уверявам ви, измислена. За нея трябва да посветим специален пост. Щото този измислен десебарски национализъм ще ви затрие хептен-помнете ми думата.
Зе Мария
цитирай
40. анонимен - първо, да се снишаваш и минаваш на ...
27.08.2007 19:39
първо,
да се снишаваш и минаваш на терлици И В Кърджали не е никаква сериозна позиция. Ще си спестя цветистите определения, за да пиша скучно-сиво като теб. Казала съм, каквото мисля и никой няма право, ако чини поне 5 пари, да ме коментира заради това, но всеки си решава дали е съгласен или не.

второ,
СДС вкара Бойко Борисов в "преговорите-разговори" тогава. "Финландската принцеса-политоложка" е била категорично против подкрепата на втори тур на извънредните 2005, когато твоите "гъвкави" яки здрави парцаливи любимки от София призоваваха и агитираха в общественото пространство да се гласува за БеБеБето - поръчението им го изискваше. Сега свободомислено фръцнаха опашки в противоположната на ДСД посока, но всъщност пак са силно ДСБарки. Иди си ги разплитай сам, споделените ви чувства ще ти помагат. ГЕРБ, левичари, либертета от БКП- и ВКР-тип, Дончеви опозиции и търговски марки...Помиярска ви работа!

трето,
всички страхопръдльовци виждат в другите собствените си недостатъци, прав си и разбирам потребността ти да ръфаш този и онзи, и за да не ви лъснат последните, викат "дръжте крадеца". Яките ти селски простакеси не понасят другомислие и тук си много прав. Който не ви харесва, под ножа, а пък приказки като "извън това сме интелигентни и демоклратични" ползвайте вместо листото лапад в клекналото си положение. Оглеждайте се за по-доходен вятър, който търси, намира.

Екатерина.
цитирай
41. анонимен - p. s. i ne si prisvoyavay misli na ...
27.08.2007 19:58
p.s. i ne si prisvoyavay misli na Wilhelm Reich, a citiray korrektno
цитирай
42. zemaria - Кате,
27.08.2007 22:41
не се коркай, тва ми е психотерапията-както казва Ачко.Зеленото хапче, вм жълтото, ама все забравям.:)) Ти си дъ бест!
П.С Не е Райх, а Хофър. малка, но съществена разлика. Читай здесь http://www.easibulgaria.org/books/hoffer/zaglavna.htm
Сто пъти съм давал линк към тез пусти шейсетина страници и се не ги научихте!
цитирай
43. анонимен - лигльо.
28.08.2007 17:58
лигльо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoberov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7807189
Постинги: 207
Коментари: 8911
Гласове: 15102
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031